Kommissionär Peirce till SEC: Ge Crypto utrymme att andas!

SEC

SEC-kommissionär och frispråkig förespråkare av acceptans av kryptovaluta, Hester Peirce, släppte ett fängslande tal om varför hon tror att SEC måste överväga tokens som säljs för användning i fungerande nätverk som inte värdepapper.

Hon rekommenderade vidare SEC att trampa lätt när man närmar sig kryptoreglering för att inte kväva eller kväva den växande industrin.

Hon föreslog också att det är fullt möjligt att den amerikanska regeringen kommer att behöva skapa en helt ny tillgångsklass för att korrekt kunna definiera och reglera kryptovalutor.

SEC

Fighting the Good Fight

Kampen för att få kryptovaluta reglerad på ett sådant sätt att regeringen i länder som USA hjälper den att växa har varit en ansträngande. Vi har sett hundratals projekt slagen av SEC-hammaren, företag som hanterar kryptovaluta undersöks och dussintals enskilda amerikanska stater som tar starka och hårda hållningar mot kryptokurrency. Men det är inte allt dyster och undergång, tack och lov. Det beror på att kryptosamhället har en kraftpaket i vårt hörn – Hester Peirce.

Den här veckan gjorde Peirce flera mycket relevanta och hoppframkallande kommentarer i ett tal vid University of Missouri School of Law. A en kopia av talet laddades upp till SEC officiella webbplats.

Talets tema var relaterat till den ständiga striden mellan entreprenörer, innovation och förankrade tillsynsmyndigheter som tvingas se moderna innovatörer genom det förflutna..

”Kongressen kan lösa tvetydigheterna som skapas av Howey genom att helt enkelt kräva att åtminstone vissa digitala tillgångar behandlas som en separat tillgångsklass. Kongressmedlemmarna Warren Davidson och Darren Soto lade nyligen fram ett lagförslag i kammaren som avsåg att ändra de federala värdepapperslagarna för att göra just det, förutsatt att symbolen verkligen fungerade i ett decentraliserat nätverk. ”

Ett vanligt refräng under hela talet var referenser om det som kallas Howey Test. Detta fall används för att avgöra om ett finansiellt instrument är ett värdepapper. För de som inte är medvetna om, om någon typ av investering eller finansiellt medel är bestämt att vara ett värdepapper, är det föremål för en grupp komplicerade och besvärliga regler och regler som måste följas, så att emittenten inte får stränga påföljder, böter eller värre.

Men Howey-testet blir i sig alltmer arkaiskt och därför mycket svårare att tillämpa på komplexa kryptovaluta- och blockchainbaserade applikationer. Det beror på att själva testet, enligt Peirce, redan är 70 år gammalt och relaterar till en investering som var knuten till apelsinlundar. Detta väcker en uppenbar fråga, är det rättvist att bedöma kryptovalutor baserat på något som hände innan de flesta av oss – eller till och med de flesta av våra föräldrar – föddes?

”Även om tillämpningen av Howey-testet i allmänhet verkar vara vettigt i detta utrymme, måste vi gå försiktigt. Token-erbjudanden kartläggs inte alltid perfekt på traditionella värdepapperserbjudanden. ”

Att vara eller inte vara (en säkerhet)

Tidigare uppgav SEC-regissören Bill Hinman utan tvekan att bitcoin inte är en säkerhet. Men som nämnts ovan, många projekt eller märkas av SEC som att de har släppt värdepapper, så var drar vi gränsen?

Enligt kamrater tror hon att poletter (som hon hänvisar till dem) som säljs för att användas i aktiva, decentraliserade nätverk inte är värdepapper. Till exempel, om ett projekt säljer en token som kan användas för att lösas in för en tjänst, och det nätverket för närvarande är funktionellt och inte bara en plan, då skulle det kvalificera sig.

Om vi ​​använder exemplet med en blockchain-baserad VPN-leverantör, om detta hypotetiska företag sålde tokens i utbyte mot VPN-nätverksåtkomst, och systemet är igång när försäljningen började, är detta ingen säkerhet. Naturligtvis är vi advokater, detta är bara ett allmänt exempel.

Tvetydighet inte helt ond

Om det finns något med reglering som frustrerar både kryptoinnovatörer och investerare är det tvetydigheten i lagen. Därför stöter kryptoinnovatörer i dag fortfarande på väggar och möter till synes godtyckliga åtgärder från SEC.

Även om detta kan vara frustrerande, tittar Peirce på det från en annan vinkel. Enligt hennes uppfattning kan viss grad av tvetydighet faktiskt vara fördelaktigt på lång sikt. Det är så hon säger det. Om lagarna omedelbart görs tydliga och konkreta från början, kan detta artificiellt begränsa eller begränsa potentiella möjligheter för tillväxt eller adoption innan de någonsin har chansen att existera i första hand.

”Tvetydighet är naturligtvis inte så dålig. Vi kan kanske rita tydligare linjer när vi ser fler blockchain-projekt mogna. Fördröjning i att dra tydliga linjer kan faktiskt ge mer frihet för tekniken att komma till sin rätt. ”

Ett ord om ETF: er

Ett annat hett ämne i krypto kontra regler här, Peirce nämnde den befintliga efterfrågan på kryptovalutabaserade börshandlade medel. Peirce konstaterar att tillsynsmyndigheter kanske måste ta ett steg tillbaka och tänka på deras tillvägagångssätt. Närmare bestämt noterar hon sin oro för att SEC kanske kommer på dessa typer av produkter på ett sätt som “gränsar till meritbaserad reglering”. I civila termer betyder det att Peirce är orolig för att SEC tillåter personliga åsikter och känslor att störa vad som borde vara logiska beslut baserade på endast juridiskt prejudikat.

”Jag är orolig för att vårt tillvägagångssätt med avseende på sådana produkter gränsar till meritbaserad reglering, vilket innebär att vi ersätter vårt eget omdöme för potentiella investerare i dessa produkter. Vi felaktigt fel investerare för att hoppa blindt på något märkt krypto, men ibland verkar vi vara lika impulsiva i att fly från allt märkt krypto. Vi är skyldiga investerare att vara försiktiga, men vi är också skyldiga dem att inte definiera sitt investeringsuniversum med våra preferenser. ”

Vi <3 Hester Peirce

I en värld som verkar alltmer anti-kryptokurrency (särskilt efter ICO-galenskapen 2017) är det bra att veta att vi har någon med verklig politisk styrka som stöder oss och hjälper till att vara en röst av förnuft till SEC. Och så till Hester Peirce, på kryptovalutasamhällets vägnar, tack för att du stannade för oss för att hjälpa lugna och svala, rationella beslut har en plats i SEC: s offentliga och privata diskurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me