Kinesiska statliga tidningen publicerar inledningsartikel för Bitcoin

Kina

Kinas kryptovaluta och blockchain-uppskattning fortsätter när Xinhua, en annan statlig medieorganisation publicerar en fullständig artikel om bitcoin. Vissa kommentatorer menar att floden av positiva digitala valutakänslor i landet är en del av Pekings ansträngningar för att normalisera branschen innan de inför den föreslagna digitala RMB.

Trots dessa positiva tecken förblir handel och initiala mynterbjudanden (ICO) förbjudna. Det verkar dock finnas en rörelse mot att nationalisera det kinesiska kryptorummet. En sådan åtgärd kan leda till ett svar från statliga aktörer i väst för att anta mer kryptovänlig politik eller riskera att förlora Kina till jakten på kontroll över det framväxande digitala landskapet.

Kina

Xinhua säger att Bitcoin är den första framgångsrika Blockchain-applikationen

Xinhua på måndagen (11 november 2019) skrev ut en artikel som ger en sammanfattning av bitcoin. Med titeln “Bitcoin: den första framgångsrika applikationen av Blockchain”, detaljerade detaljerna flera aspekter av den högst rankade kryptovalutan inklusive gruvdrift, den maximala tillgången på 21 miljoner och halvering för att nämna några.

Kinesiska statstidningen idag (Xinhua)

Bitcoin: Den första framgångsrika tillämpningen av Blockchain-teknikhttps://t.co/85icR9FcAH pic.twitter.com/8ZOF6UBSzw

– Matthew Graham (@ mg0314a) 11 november 2019

I artikeln nämns också prisfluktuationer och energiförbrukningen i gruvprocessen. Ett utdrag ur pjäsen lyder:

”Först och främst är bitcoin inte en konkret valuta. Den produceras och drivs på internet. Det är en öppen källkod P2P (Peer to Peer) digital ‘valuta …’ Bitcoin är den första framgångsrika tillämpningen av blockchain-teknik. ”

Faktiska fel och felaktigheter

Artikeln innehöll några fel och felaktigheter i dess karakterisering av flera aspekter av bitcoin. En speciell förekomst av sådan falsk information lyder:

”Kontoinnehavarens identitet kommer inte att vara känd för någon … Denna funktion gör också att bitcoin används i stor utsträckning i olagliga transaktioner som penningtvätt. För närvarande är den viktigaste användningen av bitcoinbetalningar svartmarknadstransaktioner och “mörka nät” -transaktioner. “

Ovanstående del är en del av artikelns berättelse som försökte måla bitcoin som en anonym valuta. För det första är BTC inte anonym eftersom det finns flera sätt att identifiera äganderätten till plånböcker och adresser.

Dessutom har börserna tvingats anta att KYC-kraven (KYC) uppfylls av nationella och internationella finansiella tillsynsmyndigheter. Länder som Sydkorea har också förbjudit anonym handel.

Denna spårbarhet av bitcoin-transaktioner har också hjälpt brottsbekämpande myndigheter att gripa brottslingar som använder BTC och andra kryptor. Polismyndigheter och andra säkerhetsbyråer i flera länder har också utfärdat rapporter som visar att krypto inte är lika populärt som kontanter för kriminella organisationer.

Oavsett om det är penningtvätt, narkotikahandel eller terroristfinansiering, är kontanter fortfarande det de facto finansieringsmedlet. Den högst rankade kryptovalutan är också en lättnad för människor som drabbas av försämrade ekonomiska förhållanden i deras land.

Kinas växande krypto- och blockchain-uppskattning

I en separat publikation av Xinhua förutspådde publikationen att Kinas blockchain-utgifter kunde överträffa 2 miljarder dollar år 2023 baserat på en studie av IDC – ett globalt marknadsunderrättelsesföretag. Enligt IDC: s forskning kommer Kinas blockchain-utgifter att uppleva en samlad årlig tillväxt norr om 65% inom de närmaste fyra åren.

Tillbaka i oktober 2019 förklarade Kinas president Xi Jinping att blockchain kommer att bli en kärnteknik i landet. Hittills säger IDC att huvuddelen av Kinas blockchain-insatser har fokuserat på bank-, tillverknings- och detaljhandeln.

Sådan är den positiva entusiasmen kring blockchain som myndigheter i Peking har förbjudit någon negativ publikation om tekniken. Sedan dess har många medieplattformar inklusive The People’s Daily – det kinesiska kommunistpartiets officiella mediatjänst, publicerat positiva artiklar om tekniken med The People’s Daily som beskriver blockchain som brytpunkten som kommer att ta Kina över resten av den utvecklade världen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me