Kinas största tidning planerar att starta ett blockchain-laboratorium

Kina Blockchain

I strävan att stimulera den reala ekonomin genom blockchain-applikationer har Investor and Venture Capital-armen i People’s Daily Online — People Capital, ingått ett strategiskt partnerskapsavtal med Shenzhen-baserade Xunlei Limited, enligt en officiellt pressmeddelande.

Det globala partnerskapsavtalet mellan People Capital och Xunlei undertecknades den 22 juli 2018. Det offentliggjordes först vid Kina-USA: s entreprenörs- och investeringstoppmöte som värd People’s Daily Online i Silicon Valley, Kalifornien.

Kina Blockchain

I det avtal som undertecknats av båda parter ingår planen att inrätta ett laboratorium för “teknikinnovation” och fungera som en del av People’s Capital Blockchain Research Institute. Samarbetet mellan båda enheterna kommer att inriktas på att utforska tillämpningen av blockchain-teknik för att integrera dess innovativa system i olika företag.

Driftmekanism

General Manager för People’s Daily Ye Zhenzhen pekade på “driftsmekanismen” som den viktigaste delen av blockchain-mekanismen. Han gick vidare och sa att “Genom den geniala kombinationen av teknologier är en rättvis fördelning av resurser fullbordad.”

Redo att se till att blockchain strömlinjeformas tillsammans med de tjänster som tillhandahålls av People’s Daily Online, som är den officiella tidningen för Kinas kommunistiska parti (KKP), kommer samarbetet också att bygga en “industriell serviceplattform på hög nivå” för att tillhandahålla offlineaktiviteter som som workshops, seminarier och applikationstävlingar.

People Capital

Zhao Yahui, chef för People Capital och Lei Chen, VD för Xunlei och Onething Technologies, tillkännagav gemensamt inrättandet av ett blockchain-grundläggande teknikinnovationslaboratorium. Bildkälla.

People’s Daily Online, som grundades 1997, är onlineversionen av People’s Daily, och det innehåller en flerspråkig internetnärvaro med sidor på arabiska, franska, spanska, ryska, japanska och engelska. Dessa sidor ger nyheter främst om händelser i Kina men erbjuder en mindre fördjupad diskussion om socio-politisk och ekonomisk analys av Kinas utrikespolitik och politiska banor.

Folkets dagstidning har ofta av många ansetts som munstycket för det styrande kommunistpartiet. Företaget åtnjuter regeringens storhet genom skattetillägg och därmed ger det hävstången för expansion. Företaget befriades från att betala skatt från 2010 till 2013 som en del av eftergifter för att säkerställa att statskontrollerade kulturföretag blir riktiga företag..

Onlineversionen 2012 blev det moderna Kinas första börsnoterade medieföretag på landets A-aktiemarknad som driver en redaktionell verksamhet.

Xunlei, ett multinationellt teknikföretag och en online-tjänsteleverantör, är en av de globala ledarna inom tillhandahållande av blockchain-infrastrukturer och tjänster för företag i Kina och därefter. Företaget grundades 2003 och rankades som den vanligaste BitTorrent-klienten i världen 2010. Dess peer-to-peer-programvara och nedladdningshanterare stöder HTTP-, FTP-, eDonkey- och BitTorrent-protokoll.

BLOCKchain-användningsfall i media

Förra månaden, Kinas äldsta mediepublikation som täcker nyheter inom teknikindustrin, Peking Sci-Tech, kände till sina planer på att erbjuda abonnemang som ska betalas med Bitcoin (BTC). Utvecklingen mottogs med blandade reaktioner på grund av regeringens senaste klämning på kryptobörser och initiala mynterbjudanden som stoppade blockchain-verksamheten bland många operatörer.

Tillbaka i juli sponsrades ett djärvt projekt till ett värde av 5 miljoner dollar av blockchain-plattformen ConsenSys till tillhandahålla blockchain-start Civil Media Company med en plattform där oberoende nyhetsredaktörer kan hålla korrespondens med sina läsare. Dessa läsare har förmånen att ha innehav i form av kryptovaluta för att stödja alla publikationer som de litar på i blockchain. Ansträngningen som är en innovation som syftar till att integrera journalistik i blockchain kommer att ge läsarna rätt att rösta på berättelser som de anser vara etiska med sina civila symboler..

Civil lanserad dess symbol (CVL) den 28 september i ett insamlingsevenemang. Företaget lovade att inte lita på sina åror förrän det skapar ett decentraliserat nätverk för etisk journalistik. 681 av dess nyhetsläsare har köpt sitt CVL-token och det uppgick till 1 344 721,59 dollar.

I februari, Jason Goldberg från Simple Token (OST) samarbetar med fotoplattformen Unsplash för att tokenisera miljarder fotohändelser och föra blockchain till mainstream av fotojournalistik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me