KFC Venezuela förnekar att de kommer att acceptera Dash för kyckling

KFC Dash

Dash har varit ett populärt val för venezuelaner som vill fly från ett trasigt fiat-system. Men det verkar som om de inte kommer att kunna köpa Kentucky Fried Chicken med Dash, åtminstone inte ännu.

Antonio Sampayo är VD för KFC Venezuela, och han kommenterade nyligen att KFC Venezuela har varit i diskussioner med Dash. Enligt VD har hittills inget avtal ingåtts. Han fortsatte med att säga att ett samarbete mellan KFC Venezuela och Dash “inte är ett faktum, och det har inte heller tillåtits publicering av några nyheter om det.”

KFC Dash

Kommentarerna från Mr. Sampayo kommer i hälarna av en tweet som härstammar från DashNews. Mark Mason twittrade att KFC Venezuela skulle acceptera Dash inom en snar framtid, börja i Caracas och sedan expandera till 24 andra platser i Venezuela.

Många andra venezuelanska företag har vänt sig till kryptor, och Dash accepteras för närvarande vid 2400 företag. Stora livsmedelssäljare som Papa Johns och Subway accepterar Dash i Venezuela, vilket kan vara ett tecken på de kommande sakerna.

Venezuelas ekonomiska politik är perfekt för Cryptos

Venezuela är i dålig form. Den venezuelanska regeringen har tagit en serie fruktansvärda ekonomiska beslut. Idag litar få människor i Venezuela på den nyligen omvärderade Bolivar Furete (starka Bolivar), och användningen av kryptovalutor exploderar i den sydamerikanska nationen..

Ironiskt nog är Bolivar Fuerte bunden till värdet av Petro, som är Venezuelas statssponserade krypto. Petro är påstås knuten till värdet av venezuelanska oljereserver, men ingen är villig att acceptera Petros för någonting.

Den venezuelanska regeringen har gjort Petro-användningen obligatorisk för vissa saker, i ett försök att motivera existensen av dess försök till ännu mer ekonomisk transplantat. Petro är den senaste utvecklingen i en lång rad av fruktansvärda ekonomiska beslut, som alla startade under den nu döda före detta presidenten, Hugo Chavez.

Dash kunde dra fram dollar

Hemsk ekonomisk politik och värdelösa valutor är något normala i Sydamerika, men idag ser det ut som kryptor tar över rollen som utländska valutor. Det finns till och med en Dash-aktiverad telefon som är speciellt utformad för att göra Dash-betalningar ett ögonblick, som har sålt bra i Venezuela.

De Dash-aktiverad KRIP är ett samarbete mellan Dash och Kripto Mobile Corporation. Mer än 7000 KRIP-telefoner har sålts i Venezuela sedan introduktionen. Den har en inbyggd Dash-plånbok, samt en del Dash i en pappersplånbok och integrerade utbytesalternativ.

Tyvärr är en KRIP-telefon för många venezuelaner bara för dyr.

Den malande fattigdom som finns över hela Venezuela har resulterat i utvecklingen av Dash Text. Nästan vilken telefon som helst kan använda Dash Text, som har öppnat användningen av kryptos till en helt ny demografi.

Alejandro Echeverría hjälpte till att skapa Strecktext. Han förklarade att ”I procent (procent) har landsbygden nästan 100% av Dash Text-plånboken (naturliga skäl). Men i staden har takten varit mycket hög eftersom folk har märkt att det är lättare att använda Dash Text än att använda den vanliga smarttelefonplånboken (ingen nedladdning / internet krävs) och eftersom vår POS från Dash-köpmannen redan har Dash-textfunktionen är det väldigt bekvämt att använda Dash Text för allt. ”

Fel på Fiat

Idag känner de flesta inte till problemen som är förknippade med fiatvalutor. Amerikanska dollar, pund sterling, japansk yen och euro har varit stabila sedan åtminstone 1980-talet. Detta sätter många på en knepig plats när det gäller att förstå vilka valutaproblem som kan uppstå till följd av en hänsynslös ekonomisk politik..

Befolkningen i Venezuela hanterar nedfallet från mindre än 20 år av socialistisk planering, vild korruption i en regering som står inför fallande intäkter och internationell isolering. Deras försök att kontrollera den venezuelanska ekonomin via missriktad politik har gjort att majoriteten av befolkningen står inför brist på de mest grundläggande sociala tjänsterna och få hållbara alternativ.

Ett bättre alternativ

Det är berättande att kryptos används i avsaknad av tillförlitliga alternativ.

Faktum är att kryptor erbjuder fördelar för den venezuelanska befolkningen som utländsk valuta inte gör. Till skillnad från papperspengar från utlandet kan Dash användas inom landet utan att oroa sig för att upptäckas och handlas över det befintliga telenätet.

Idag har venezuelaner att göra med en misslyckad ekonomi och en regering som inte kommer att sluta motverka en redan lidande befolkning. Tack och lov har de kryptor för att skapa värde och handla i avsaknad av en sund ekonomisk politik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me