JP Morgan: Tre offentliga företag skulle vinna stort med Blockchain

JP Morgan Blockchain-vinnare

Blockchain fick framträdande 2018, särskilt inom företagsvärlden. Trots tillämpningen av denna nya men innovativa teknik inom olika företagsområden är många investerare fortfarande inte bekanta med den förutom de som är i kryptovalutatransaktioner, enligt en rapport på CNBC.

I en undersökning utförd av JP Morgan’s Software Equity Research-enhet utsåg banken tre offentliga företag som tippades som potentiella vinnare som kan göra det bästa av den innovativa tekniken på lång sikt..

JP Morgan Blockchain-vinnare

Integration av Distribuerad Ledger-teknik

Med en ledtråd från hur programvaruföretag drar nytta av att använda artificiell intelligens och maskininlärning, tror den amerikanska multinationella investeringsbanken att fler företag kommer att integrera blockchain-teknik i sina processer i framtiden. Banken gav ändå kunder en relativt opartisk förutsägelse av de tre offentliga företagen som de anser är kapabla att skapa “väsentliga tillväxtmöjligheter” genom att använda tekniken..

Akamai, DocuSign och Ellie Mae

JP Morgans satsningar för att ändra status quo är “mellanledsförflyttningsmöjligheter” och “Blockchain as a Service” (Baas). Enligt analysen är de tre offentliga företagen som uppfyller kriterierna Akamai, DocuSign och Ellie Mae.

J.P. Morgan rankade USA-baserade leverantör av molnleverans, Akamai som “överviktig” och sa att den kan utnyttja BaaS-metoden.

“I stället för att bygga från grunden ser vi kunder som vill använda en leverantör som Akamai som erbjuder sina Blockchain-funktioner som en tjänst”, uttalade Sterling Auty, JP Morgans analysanalytiker för mjukvaruutveckling, i torsdag i en not till kunder.

“Även om det finns ett antal företag som har blockchain-teknik, IBM som ett exempel, tror vi att det stora Akamai-nätverket är en inneboende fördel i att köra en distribuerad huvudbok i blockchain.”

Det decentraliserade systemet med offentliga blockkedjor är en inneboende nackdel, vilket är en grundläggande anledning till att J.P. Morgan också förespråkade användningen av stängd, tillåten blockchain som vanligen kallas “privat”.

Till skillnad från privata nätverk tillåter offentliga blockchains som Ethereum och Bitcoin bara vem som helst att läsa, skriva eller gå med. Det finns ingen med en överväldigande kontroll över nätverket vilket innebär att data kan ogiltigförklaras även efter att de har skrivits i nätverket.

Detta är ett problem som DocuSign försöker ta itu med, eftersom det hävdar att företaget har förmågan att ansluta ett blockchain-nätverk till sin standardbaserade digitala transaktionshanteringsplattform. J.P Morgan bedömde det också som “överviktigt” och argumenterade för att det kan utnyttja både privata och offentliga blockkedjor.

”DocuSign vill vara plattformen för att möjliggöra hela entreprenadprocessen på ett digitalt sätt. Med tiden kunde vi se att mycket av plattformen baserades på en blockchain och i grunden flyttade sin centraliserade säkerhetsmodell för den distribuerade modellen av blockchain, ”konstaterade Auty.

Ellie Mae, det tredje företaget, utvalt som en långsiktig vinnare kommer att dra nytta av tillämpningen av blockchain-teknik i fastighetssektorn som Auty beskrev som den mest “uppenbara.” Ellie Mae rankas som en ”undervikt” av J.P, Morgan, och är ett känt mjukvaruföretag som är känt för att hantera trettiofem procent av amerikanska inteckningstillämpningar..

Auty tror att hypoteksbanken kan använda den distribuerade huvudteknologin för att “hantera hela inteckningsprocessen kan ge förtroende bland parterna, och användning av smarta kontrakt kan hjälpa till att automatisera olika uppgifter (inspektion, inkomst / anställning, verifiering).”

JP Morgan beskriver Blockchain som den verkliga affären

I mars, JP Morgan släppte en rapport med titeln “Unlocking Economic Advantage with Blockchain” som förespråkar tillämpningen av tekniken i äldre affärs- och kapitalförvaltning. Rapporten innehöll också en tidslinje för antagande av den utvecklande teknologin inom närmaste framtid.

Rapporten förutspådde ett paradigmskifte i sättet och sättet människor relaterar till den finansiella sektorn.

Det stod:

“Det finns en växande insikt att distribuerad storboksteknik – populärt känd som blockchain – kommer att ge en radikal förändring i vårt sätt att tänka på finansiella tillgångar och hur finansbranschen kommer att fungera i framtiden.”

Rapporten belyste fyra förväntade stadier av blockchain-distribution som är informationsdelningssteget, datalösningsstadiet, det kritiska infrastrukturstadiet och det fullständiga decentraliserade stadiet. Eftersom dessa stadier kommer att överlappa varandra, föreslår rapporten att en verkligt decentraliserad ekonomi kommer till verklighet som då skulle se blockchain ersätta centraliserade modeller.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me