JP Morgan: Nuvarande Bitcoin-priskurs orsakad av institutionella spelare

Bitcoin

Medan vissa ber om att skilja sig, var det megalitiska kryptokurrency-rallyet 2017 kraftigt drivet av detaljhandelsinvesterare. Vid den tiden fanns det få kryptocentrerade ramper tillgängliga för institutionella investerare, med få-till-ingen-deponeringslösningar, över-the-counter-skrivbord och alternativa investeringsmedel som gällde denna framväxande klass.

De enda riktiga institutionella fordonen var Grayscales Bitcoin Trust och BTC-terminsprodukter från amerikanska börsgiganter CME och CBOE. Nu är dock påståendet att kryptomarknaden är helt annorlunda, vilket ger bra tillväxtpotential.

Bitcoin

Institutioner vassar slutligen i Bitcoin Waters

Under den längsta tiden var Bitcoin en folkvaluta. Bitcoin lanserades av en man (Satoshi hänvisade till sig själva som “han”), byggd upp av en gemenskap av zany-kodare & idealister och fördes till nya höjder varje marknadscykel av detaljhandelsspekulanter.

Men 2018 förändrades något. Kanske var det den historiska sammankomsten året innan, den kollektiva insikten att kryptovaluta var här för att stanna, eller ren FOMO – institutioner började komma in, om än långsamt.

Sent under 2018 började Wall Street-företag och deras motsvarigheter i Asien och utomlands att tillkännage förflyttningar på marknaden, trots att BTC var nere över 60% (eller mer) från 20 000 dollar. Intercontinental Exchange tillkännagav Bakkt; Fidelity Investments lanserade en Bitcoin-vänlig division, och så vidare och så vidare.

Detta intresse från så kallade ”smarta pengar” har påstått lett till en massiv uppgång i institutionellt engagemang på denna marknad. En ny rapport från JP Morgan-analytikern Nikolaos Panigirtzoglou bekräftar till synes detta. Som rapporterad av Bloomberg, analytikern uppgav att papperskontrakt från CME och CBOE (nu avvecklade), och därmed institutioner, har spelat en större roll i den senaste Bitcoin-prisåtgärden att vad många konsumenter matas och tror.

Rapporterade kryptovolymer enligt CMC, JP Morgan

Med hänvisning till Bitwise Asset Managements banbrytande exponering som avslöjade att 95% av all Bitcoin-handelsvolym är förfalskad och manipulerad av dåliga aktörsutbyten, skriver Panigirtzoglou att börserna endast bearbetade 36 miljarder dollar i BTC-till-USD (inklusive stablecoins) -transaktioner.

Detta är långt ifrån de 725 miljarder dollar som rapporterats av börser inom samma tidsram. Under maj handlade CME och CBOE 12 miljarder dollar genom sina Bitcoin-kontrakt, en ökning från april 5,5 miljarder dollar och månadsgenomsnittet januari-mars på 1,8 miljarder dollar. JP Morgan-forskaren förklarar:

”Betydelsen av den börsnoterade terminsmarknaden har underskattats betydligt. Rapporten från Bitwise krediterar de handlade terminerna som en viktig utveckling för att tillåta korta exponeringar som gjorde det möjligt för arbitrageurs att ordentligt delta i arbitrage, och att futuresandelen av spot-Bitcoin-volymer ökade kraftigt i april / maj. [Uppgifterna antyder] att marknadsstrukturen sannolikt har förändrats avsevärt sedan den tidigare ökningen av Bitcoin-priserna i slutet av 2017 med ett större inflytande från institutionella investerare, ”

Detta kommer efter att JP Morgan hävdade att Bitcoin avviker långt över sitt ”inneboende värde”, en till synes godtycklig figur skapad av en okänd uppsättning variabler.

Data bekräftar institutionell delaktighet

Framtidsvolymer är inte de enda siffrorna som bekräftar Wall Street och andra stora företag i branschen. Diar skrev nyligen att adresser med “fast storlek” (1 000 till 10 000 BTC under förvaltning) nu äger 26% av den cirkulerande tillgången på kryptovalutan, upp från under 20% i augusti 2018.

Detta innebär en ackumulering av nästan, om inte mer än 1 000 000 mynt – vilket innebär ett flöde på hundratals miljoner och miljarder dollar. Det är oklart vem som står bakom dessa transaktioner, men enligt Diar föreslår storleken på plånböckerna stora investerare.

Men ännu mer övertygande har värdet av Bitcoin ökat medan Googles sökintresse för “Bitcoin” har minskat, vilket är något av en naturlig avvikelse. Detta innebär att de som redan känner till Bitcoin och / eller har tillgång till information om kryptovalutan genom andra medier (institutioner) driver värdet på BTC och dess värde högre.

Ganska imponerande det $ BTC har ökat från den senaste månaden medan Googles sökningar efter bitcoin har gått ner

Detta är inte detaljhandelspengar som flyttar priset &# 128640;&# 128640;&# 128640; pic.twitter.com/2ifvivqSk5

– CryptoBull (@BullOfCrypto) 17 juni 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me