Japanese Exchange Liquid blir “Unicorn” -företag efter ny finansiering

Flytande

Fiat-till-krypto-utbyte Liquid har precis överträffat milstolpen för “enhörningsstart” på $ 1 miljard USD i hälarna i en första serie C-insamlingsfas som tog in några högt profilerade kryptoverseinvesterare.

Utvecklingen är anmärkningsvärd i den mån den gör Liquid bara till den andra tekniska industrin enhörning som aktualiseras i Japan, där start har sitt huvudkontor. Börsen hanterar också verksamhet i Singapore och Vietnam och erbjuder följaktligen fiatvalutor som japanska yen och singapondollar som basvalutor för kryptohandel. 

Flytande

Som kommentar på nyheterna föreslog Liquid CEO Mike Kayamori att den nya krigskistan kommer att användas för att påskynda börsens ytterligare penetration till globala kryptovalutamarknader:

Vi är glada att tillkännage den första avslutningen av vår pågående serie C-finansieringsrunda, ledd av @IDGCapital med deltagande från @BITMAINtech. Denna finansiering kommer att stödja vår globala expansion, produktutveckling och inträde på marknaden för säkerhetstoken.https://t.co/AHse7Pr4Gi

– Flytande (@Liquid_Global) 3 april 2019

”När vi går in i en ny tidsålder för digitala störningar i finansiella tjänster lägger konsumenter alltmer högre värde på digitala tillgångar och teknik som de kan lita på och använda med större lätthet. Vår vision är att göra finansiella tjänster tillgängliga för alla, vilket innebär att fler människor kommer in i det digitala tillgångsutrymmet så att vem som helst kan vara en del av det. ”

Liquids enhörningspositionering är också betydelsefull eftersom uppstarten nu har gått med i de få utvalda globala fintech-enhörningarna vars verksamhet handlar om kryptovalutor – företag som Coinbase, Circle och Robinhood.

Liquid kunde uppnå sin värdering på 1 miljard dollar via investeringar från etablerade företag som kryptominer som tillverkar tungviktsbitmain och värdepappersföretaget IDG Capital. IDG ledde finansieringsrundan och är känd för att tidigare investerat i kryptoekonomiska krafter som Coinbase och Ripple.

Följ reglerna för att komma framåt i Japan

Jihan Wu, grundare av Bitmain, sa Japans tydliga kryptovalutaregler och Liquids nya fonder skulle göra det möjligt för plattformen att bli så mycket mer konkurrenskraftig med sina internationella fintech-konkurrenter:

”Japan är en av de ledande länderna när det gäller att sätta kryptoindustrin under ordentliga regler, och Liquid Group har visat sig vara den exemplariska aktören inom sådana regler. Detta är en mycket viktig och unik vallgrav bland global konkurrens. ”

Eftersom Japan för närvarande har en av de mest livliga och reglerade kryptoanvändarbaserna i hela världen, hoppas Liquid att kunna utnyttja användarnas stigande och alltmer ordnade verksamhet för att främja sina företagsverksamheter utöver de internationella konkurrenterna..

Förespråkare av ökad reglering i kryptoekonomin kommer att säga att Liquids uppgång är ett exempel på hur rymden skulle kunna använda mer robusta regler över hela linjen, eftersom strängare regler på liknande sätt kan ge starkare företag i branschen möjlighet att trivas medan de rensar mindre och scammier spel..

Och Japan har verkligen hållit tätt. Till exempel har regeringstjänstemän nya regler förra månaden som skulle införa strängare begränsningar på inhemska plattformar som erbjuder kryptomarginaltjänster.

Mer Crypto Unicorns kommer, men när

Liquids serie C-boost indikerar att det finns gott om utrymme för tillväxt i kryptovalutaindustrin för rymdens elitaktörer, även i frånvaro av enhetligt hausseartade förhållanden eller bland volatila marknader.

Med det sagt kommer utbytet säkert inte att vara den sista krypto-enhörningen som träffar fintech-scenen, så de relevanta frågorna framöver gäller frågor om vem och var och när snarare än om.

US Securities and Exchange Commission (SEC) publicerade just ett analytiskt ramverk för att förstå hur polletter sannolikt passar in i amerikansk lag, och vägledningen ledde snabbt till spekulationer om att kryptoföretag kan värma upp tanken på att öppna verksamhet i USA nu lite mer tydlighet har kommit från landets bästa värdepappersvakthund.

För detta ändamål skulle en större och mer tillmötesgående amerikansk kryptovaluta-scen utan tvekan leda till ytterligare krypto-enhörningar på vägen..

0 / Ja, jag kanske skriver mer, men jag håller mest med @MattCorva. SEC: s regler är fortfarande inte lika tydliga som platser som Singapore, Storbritannien och Frankrike, men jag hoppas att detta fortfarande kommer att ge advokatbyråer, projekt, investerare och kunder tillräcklig klarhet för att börja göra affärer igen. https://t.co/y6wlC19BiM

– Patrick Berarducci (@PatBerarducci) 3 april 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me