IRS behöver privat blockchain säger Forbes-författare

IRS Blockchain

Kan IRS dra nytta av att driva sin egen privata blockchain? Forbes-bidragsgivaren Adam Bergman citerade nyligen ett tidigare oskyddat dokument som säger att IRS “planerar att spendera 291 miljoner dollar på att uppdatera 140 datorsystem” för att följa nya skattelagar och hålla sig uppdaterad. Skulle en teknik som blockchain vara det mirakelmedel som IRS behöver?

Problemet med skatter

Det är lätt att se IRS som en monolit. En oföränderlig naturkraft (tänk död och skatter) som finns i ett vakuum. Enligt de senaste rapporterna som t.ex. rapportering av vänsterkonstruktionen Förra veckan ikväll använder organisationen sorgligt föråldrade teknologier och har svårt att hänga med i förändringar i den finansiella världen.

Bitcoin skatt

Kryptovaluta och skatter runt om i världen

Ett uppenbart exempel på detta är den svårighet som IRS har för att upprätthålla skatteöverensstämmelse på kryptovalutainvesteringar och handel. Vid en nyligen händelse i Chicago noterade bitcoinförfattaren Andreas Antonopoulos att hans senaste skattedeklaration (förmodligen i sitt hemland Grekland) var mer än 300 sidor långa. En aktiv kryptovalutahandlare skulle ha minst 300 sidor med en självdeklaration, om inte mycket mer, beroende på hur ofta de handlade.

Enligt Antonopoulos straffas ett system där laglydiga medborgare straffas (genom att behöva lämna löjligt komplicerade skattedeklarationer) och lagöverträdarna inte gör det – något är allvarligt fel.

Idag är IRS-reglerna fortfarande vaga och ospecifika när det gäller kryptovalutor. Olika uttalanden har visat att kryptotillgångar bör behandlas på samma sätt som guld eller andra former av inkomst eller utbyte.

För att göra saker värre uppgav IRS att kryptovalutahandel med stor sannolikhet inte kommer att kunna falla under liknande-för-liknande uteslutning. Om det var tillämpligt skulle uteslutningen ha gjort krypto-till-kryptotransaktioner till en oskattbar händelse eftersom du helt enkelt byter en sak mot en annan av liknande egenskaper.

Privat IRS Blockchain?

Enligt Forbes bit, IRS kunde inte bara spara hundratals miljoner dollar i infrastruktur och mjukvaruutveckling genom att distribuera en privat blockchain, de kunde också förbättra sina egna tjänster och öka sin förmåga att samla in alla möjliga fall.

Igår täckte vi en OmiseGO-livestream där Ethereum-medskapare Vitalik Buterin diskuterade hur lätt ett företag kunde distribuera en privat blockchain som kunde uppvisa nästan alla effektiviteterna i ett centraliserat system samtidigt som de fick fördelarna med att vara ett blockchain-baserat system. Specifikt föreslog Buterin att en privat organisation (som IRS) kunde driva sin egen oberoende plasmaserver för att behandla transaktioner.

Kortfattat för dem som inte vet är en privat blockchain en där endast auktoriserade användare har tillgång till den. Detta skiljer sig från en offentlig blockchain som bitcoin där alla och alla har full åtkomst och kan delta via gruvdrift eller löpande noder.

Hur skulle en IRS som drivs av Blockchain se ut?

Låt oss ta en titt och se vad en sådan privat blockchain skulle kunna göra för IRS om förutsägelserna från Forbes-bidragsgivaren blir verklighet.

Enligt Bergman som skrev artikeln skulle IRS starta sin egen privata blockchain vara “transformerande ur hastighet, säkerhet och kostnadsperspektiv.”

Bergman ger exempel på en banköverföring av 401 (k) planmedel till en IRA. Han föreslår att “transaktionen kan verifieras och rapporteras av parterna i en blockchain så att IRS kommer att få omedelbar tillgång till uppgifterna”.

Författaren fortsätter sedan med att föreslå att detsamma kan gälla för den ökända Form 1099 där ett brett utbud av finansiell information rapporteras om varje år. Digitalisering av formuläret och spårning av det med en privat blockchain skulle ge revisorerna “omedelbar tillgång till finansiell eller skattedeklarationsrelaterad data” och att systemet inte bara kommer att vara snabbare utan det kommer också att erbjuda “säkerhet mot skattebetalarens identitetsstöld på grund av kryptografi”.

Med stora dataintrång inträffar varannan vecka som den ökända Equifax hack där hundratals miljoner amerikaner kanske har stulit all sin relevanta information gör funktioner som denna ännu viktigare.

Kommer det att hända?

Även om det vore intressant och verkligen fördelaktigt att se en blockchain-driven IRS, är det tveksamt att hända inom det närmaste decenniet. Detta beror på att IRS fortfarande använder massivt föråldrad teknik i en värld som redan alltmer är inkopplad och nätverksansluten.

Kanske kommer det här senaste steget att uppgradera sina system att flytta dem ett steg närmare inför implementeringen av blockchain. Eller kanske i takt med att dataintrång fortsätter att hända kommer behovet av blockchain för att förhindra identitetsstöld att uppväga kostnaderna för genomförandet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me