Inte tillräckligt många företag som accepterar Bitcoin-betalningar: Vad behöver förändras?

Bitcoin-betalningar

En ny undersökning har visat att Bitcoin fortfarande kan kämpa för att göra en bock som ett bytesmedel, eftersom företag fortfarande inte använder dem som betalningsmetoder.

De undersökning genomfördes av den populära programmeringswebbplatsen StackOverflow, som undersökte nästan 90 000 utvecklare, som representerade företag från olika vertikaler i USA. Studien visar att 80 procent av organisationerna inte använder blockchain-teknik.

Fyra procent av respondenterna använder blockchain för valutarelaterade applikationer, 12,7 procent använder blockchain för icke-valutaändamål, och endast knappa 2,1 procent accepterar kryptovalutabaserade betalningar.

Bitcoin-betalningar

StackOverflow avslöjade också att utvecklare baserade i Indien har en högre benägenhet att svara positivt på användningen av blockchain-teknik i sina företag.

En torr trollformel över hela branschen

För företag som använder bitcoinbetalningar verkar deras volymer sjunka. En rapport av nyheter utlopp Reuters i november 2018 citerade en forskningsinsats från blockchain-analysföretaget Chainalysis, som hävdar att det har skett en betydande minskning av användningen av Bitcoin (BTC) för bearbetning av kommersiella betalningar.

Vid utarbetandet av rapporten tog Chainalysis enligt uppgift en undersökning av 17 Bitcoin-betalprocessorer. Företaget rapporterade att mängden digital valuta som hanteras av dessa processorer minskade med cirka 80 procent från januari till september 2018.

Stabiliteten i tillgångens pris var en viktig orsak till denna nedgång. Rapporten noterade att även om många tror att valutans relativa stabilitet kommer att leda till en högre nivå av mainstream-antagande som betalningsmetod, har det fortfarande inte räckt för att leda åsikterna från större finansinstitut.

Även om Chainalysis insåg en förbättring av Bitcoin-stabiliteten, sjönk värdet av Bitcoin-betalningar enligt uppgift och sjönk från $ 427 miljoner i december 2017 (vilket var höjden på kryptobommen) till $ 96 miljoner i september 2018.

Vad kan du köpa med Bitcoin?

Läs: Vad kan du köpa med Bitcoin?

Regelverkets tydlighet är fortfarande det största hindret

Den senaste rapporten kan avslöja branschens nuvarande landskap, men blockchain är fortfarande en teknik som har potential att förändra olika sekter i våra liv.

Organisationer och regeringar har utforskat användningen av blockchain för olika ändamål, inklusive hantering av försörjningskedjor, föra register, och mycket mer. De flesta av dessa funktioner representerar dock bara en bråkdel av dess potential; mycket mer arbete måste göras för att göra det tillräckligt attraktivt för att kunna användas som betalningsmetod.

Enligt en forskningsrapport från oktober 2018 genom revision och rådgivande Deloitte, blockchain skulle behöva övervinna hindren för långsam betalningshantering, dålig interoperabilitet, ökad resursanvändning, otillräckligt samarbete och komplexa regler.

PwC: s 2018 Global Blockchain-undersökning påpekar också frågan om förtroende som ett primärt hinder för antagandet av blockchain-teknik som betalningsmetod.

Rapporten noterade att medan blockchain-teknik och kryptovalutor byggdes på grunden av förtroende efter den globala ekonomiska krisen 2008 urholkade tron ​​hos många i det traditionella finansiella systemet, har bristen på tydlig reglering begränsat många organisationer och regeringar från att anta blockchain-betaltjänster.

Forskarna skrev:

”Majoriteten av tillsynsmyndigheterna håller fortfarande på att komma överens med blockchain och kryptovaluta. Många territorier har börjat studera och diskutera frågorna, särskilt när det gäller finansiella tjänster, men den övergripande regleringsmiljön är fortfarande orolig. ”

Med alla dessa rapporter är det uppenbart att otydlighet i regleringen är den betydande barriären som blockchain-tekniken behöver övervinna i sin strävan att bli en globalt antagen betalningsmetod.

Även om det får uppmärksamhet inom vissa områden, finns det alltid en möjlighet att finansiella tillsynsmyndigheter kan förbjuda tekniken när som helst. Om detta händer skulle företag som redan har antagit dem ställas inför korta tidsfrister för att flytta hela betalningsinfrastrukturen från blockchain till någon av de traditionella metoderna som de redan vänt ryggen till.

För att undvika sådana frågor har organisationer valt att undvika tekniken för tillfället, medan de övervakar dess framsteg på regelverkets front.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me