IKEA bredvid Embrace Ethereum Blockchain After Morningstar & Santander

Ikea

Trots en relativt oroväckande prisutveckling i år verkar Ethereum gå mainstream.

Tillkännagavs i ett pressmeddelande som publicerades på tisdag, IKEA – ja, heminredningsjätten som är känd för sina smuts-billiga köttbullar och “bygga det själv” -produktsortiment – har använt den offentliga blockchain för att lösa en transaktion med ett isländskt företag..

Ikea

IKEA, borta blockchain

Enligt utgåvan har en isländsk filial av den svenska möbelhandlaren använt “Tradeshifts plattform och smarta kontrakt” byggda på Ethereum-blockkedjan för att betala en faktura med Nordic Store, en mer lokal återförsäljare som köpte IKEA-varor.

Intressant nog var transaktionen inte avvecklad i Ether utan i “Moneriums programmerbara digitala kontanter.” Monerium är en fintech-start med Ethereum-utvecklingsstudion ConsenSys. Uppstarten är framför allt den första institutionen för elektroniska pengar som har godkänts av Islands finansinspektion.

Även om detaljerna (specifikt storleken) på transaktionen inte har blivit offentlig information, tror de som är inblandade i den här transaktionen att denna Ethereum-baserade fakturaförlikning är ett tecken på saker som kommer för digitala betalningar.

“Som det första företaget som är auktoriserat att utfärda e-pengar på blockkedjor är vi glada att visa fördelarna med blockkedjor för vanliga B2B-transaktioner med en laglig form av digitala pengar”, säger Moneriums VD, Sveinn Valfells.

VD för IKEA Island upprepade denna spänning och påpekade att en ”programmerbar finansiell försörjningskedja, där handelspartner kan koppla informationsflöden till penningflöden genom smarta kontrakt”, härmed kommer att revolutionera hur kunder och deras leverantörer interagerar med varandra.

Det är viktigt att notera att medan Monerium, TradeShift, Nordic Store och IKEA använde Ethereum var transaktionen avgörande inte kryptovalutarelaterad (spara för transaktionsavgifterna). Valfells sa:

”Till skillnad från kryptokurrency som är volatil, är e-pengar ett beprövat digitalt alternativ till kontanter, reglerade och lösbara på begäran. Användning av programmerbara e-pengar i smarta kontrakt är en ny kategori av betalningar. ”

Massiva företag som använder Ethereum Tech

IKEA: s oväntade användning av ett Ethereum-baserat smart e-pengarsystem är det senaste fallet med ett massivt företag som använder den populära blockchain.

Just häromdagen avslöjades den Chicago-baserade jätten Morningstar, som handlar om kreditbetyg och tillgångs- / marknadsanalys, av Forbes att ha börjat fördjupa sig i Ethereum.

Som vi rapporterade om den frågan vill det amerikanska företaget migrera en del av sin kreditbetygsverksamhet till ett blockchain-system genom Ethereums smarta kontrakt och orakler – program som används för att föra off-chain data till en blockchain. En föreslagen produkt kommer att vara att tokenisera affärsskulder, som sedan kommer att klassificeras on-chain av Morningstar, vilket ger investerarna mer helhetssyn på en obligation.

På samma sätt avslöjade Banco Santander, den största banken i Spanien, i september att den hade avvecklat en obligation på 20 miljoner dollar helt på Ethereum.

Människor har efterfrågat de transaktioner som vi gjorde för att rensa och reglera 20 miljoner USD-obligationen på Ethereum-mainnet.

– John W.. &# 127470;&# 127466;&# 127482;&# 127480;&# 127466;&# 127480;&# 127466;&# 127482; (@_JohnWhelan) 12 september 2019

I kölvattnet av obligationsuppgörelsen uttryckte företaget sin upphetsning om piloten, speciellt för att se hur det blockchain-baserade systemet “minskade antalet mellanhänder som krävs i processen, vilket gjorde transaktionen snabbare, effektivare och enklare.”

Santander, IKEA och Morningstar med Ethereum är dock bara toppen av isberget. Under de senaste månaderna har några av världens största teknik- och detaljhandelsföretag, för att inte tala om några finansinstitut, påbörjat en razzia för användningen av blockchain, särskilt Ethereum.

Men eftersom dessa företag använder smarta Ethereum-kontrakt, inte Ether själv, återstår det att se om företag som antar blockkedjans teknik och smarta kontraktssystem kommer att ha en positiv effekt på kryptovalutans pris.

Men med ökad efterfrågan på Ethereum blockchain-processer borde en ökad efterfrågan på Ether själv komma. Det är vad Ether-tjurar vill ha.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me