IDEX 2.0: Exchange omfamnar “Complete Rebuild” & Ethereum Scaling Solution

IDEX granskning

IDEX, det icke-vårdnadshavande kryptovalutautbytet som har underlättat mer än 41 procent av alla Ethereum DEX-transaktioner under den senaste månaden, har avslöjat funktionerna som kommer till sin förnyade handelsplats för version 2.0.

IDEX-teamet karaktäriserade ansträngningen som en “fullständig ombyggnad” i ett pressmeddelande som delades med Blockonomi och sa att den nya look-plattformen kommer att rulla ut flera kraftfulla funktioner under huven, inte minst bland dem en ny motor för off-chain matchning och en omfamning av en version av optimistiska samlingar, en ny skalningslösning som får ökad uppmärksamhet kring Ethereum.

IDEX granskning

Omarbetningen kommer att göra utbytet betydligt snabbare och billigare att använda för att ge tokenhandlare en mer vanlig handelsupplevelse, säger Alex Wearn, grundare och verkställande direktör för IDEX:

”DEX-enheter behöver inte vara långsamma, dyra eller begränsade i funktionalitet. Vi har alltid tänkt oss en framtid där DEX erbjuder samma upplevelse som sina centraliserade motsvarigheter. Vi har undersökt vår plattform och lagt grunden för att hantera hundratusentals transaktioner per sekund och tillhandahålla avancerade handelsfunktioner som tidigare inte var tillgängliga på DEX. Släppet av IDEX 2.0 täcker gapet när vi fortsätter att förnya och leverera den bästa upplevelsen för våra användare. ”

Mot många fler transaktioner tack vare optimistiska samlingar

IDEX 2.0: s version av optimistiska samlingar, kallad “Optimerad optimistisk samlad”, förklarades ytterligare i ett separat blogginlägg som publicerades av projektet på torsdag.

“[O2 Rollup-systemet] bygger på IDEX: s nuvarande hybriddesign för att möjliggöra obegränsad skalning utan kedja med en fast avvecklingskostnad på kedjan, vilket tar bort flaskhalsar och kostnader som hittills har hindrat DEX-antagande,” sa IDEX-teamet.

Specifikt kommer börsens O2-samlingsschema att förlita sig på “kombination av kryptografiska bedrägeribevis och ett valideringsnätverk med väldesignade ekonomiska incitament”, vilket innebär att det nya systemet kommer att innebära att validerare sätter IDEX-tokens för att övervaka och säkra plattformens optimistiska samlade transaktioner. Deltagarna kommer att få en del av IDEXs transaktionsavgifter som belöning för deras tjänst.

“IDEX-staking gör det möjligt för handlare, marknadsförare och fans av IDEX att driva en del av IDEX-infrastrukturen och i processen bidra till plattformens säkerhet och prestanda”, säger projektet.

Regulatory Reality: New York Traders Out

I andra senaste IDEX-nyheter meddelade plattformens Twitter-konto förra veckan sitt ekosystem av användare att börsen skulle förbjuda handlare med New Yorks IP-adresser från och med torsdagen den 25 oktober.

New York har relativt strikta digitala valutalagar jämfört med många andra amerikanska stater, en dynamik som hittills har lett till att statens medborgare upprepade gånger har blivit svartlistade från vissa kryptovalutatjänster och utrullningar av tjänster.

“Avbokningar och uttag kommer att förbli aktiva” bortom geoblockingens aktivering, sa IDEX.

Flytten kommer när The New York Department of Financial Services (NYDFS), skaparen av New Yorks kontroversiella “BitLicense” -regler som styr digitalvalutaföretag i staten, granskar om de ska göra justeringar av dessa regler.

“Det här är en bra tid att ta en titt, ett ansvarsfullt blick och se hur vår regim passar den nuvarande marknaden och … tänk om vi skulle göra några justeringar för att fortsätta anpassa oss till en förändrad bransch”, NYDFS-chefen Linda Lacewell sa under ett framträdande på DC Fintech Week.

Huruvida några kommande justeringar kan leda till att IDEX återvänder till New York-marknaden återstår dock att se.

Expansion on the Horizon

IDEX avslöjades förra månaden och vill också ta sina talanger till den nya smarta kontraktsplattformen Algorand.

“Detta samarbetsarbete mellan IDEX och Algorand-teamet lägger tonvikten på båda parters uppdrag att maximera potentialen för blockchain genom banbrytande teknik och strategiska relationer”, sa de två projektens stödjande då i ett gemensamt tillkännagivande..

I relaterade nyheter utnämndes IDEX nyligen till ett portföljbolag i Algo VC-fonden på 200 miljoner dollar, som kommer att användas för att påskynda byggandet runt Algorands ekosystem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me