I morgon idag: Ethereum navigerar anmärkningsvärda utvecklingar inför ETH 2.0

Ethereum 2.0

Ethereum-samhället fortsätter att göra viktiga steg inför den planerade tillkomsten av “Ethereum 2.0” nästa år.

Det senaste av dessa steg presenterades den 9 september, när byggarna bakom fyren och Nimbus ETH 2.0-klienterna – Sigma Prime respektive Status-teamen – meddelade att deras kunder hade uppnått det som tycktes vara den “första instansen av finalitet på en klient Eth2 testnet, ”noterade Sigma Prime Paul Hanner.

Ethereum 2.0

Låt oss bryta ner milstolpen lite. I sammanhanget på Ethereum är en klient en mjukvara som gör det möjligt för en användare att verifiera och gränssnitt med blockchain. Beyond Lighthouse och Nimbus finns det flera ETH 2.0-klienter i arbetet, inklusive Prysm, Parity, Harmony och Hyperledger Besu.

&# 128588; # ETH2 kommer! &# 128588;

Om du behövde en anledning att fira idag är det en: den första instansen av slutgiltighet på en multiklient #ethereum 2.0 testnät! &# 129395;&# 127870;&# 129346;

#EpicAchievementUlocked

Stora kudos alla!!! &# 128079;&# 128079;&# 128079; https://t.co/qOsfuE9xFn

– Mihai Alisie (@MihaiAlisie) 9 september 2019

Med det sagt ser den senaste interaktionen mellan fyren och Nimbus ut som första gången som två separata klienter har slutfört en ETH 2.0-testnätperiod tillsammans. Här hänvisar finalitet till begreppet transaktioner som blir irreversibla, och epoken hänvisar till en grupp på 100 block i den uppgraderade Ethereum blockchain.

Med andra ord, några av de viktiga tidiga arbetena som kommer att hjälpa till att förverkliga Ethereums kommande utveckling kommer efter behov i det här och nu.

Den utvecklingen, som kommer att äga rum över den flerfasiga Serenity-uppgraderingen, kommer att börja någon gång nästa år. Ethereum Foundation-forskaren Justin Drake har tidigare föreslagit att början av 2020 kan vara startpunkten för fas 0 av Serenity, även om det förslaget kan bli optimistiskt.

När fas 0 startar kommer det att markera den formella början på Ethereum att bli en ny blockkedja helt och hållet – en som vill förlita sig på konsensus, splittring och Plasma-teknik.

“Ethereum 2.0 går från detta experimentella projekt som Vitalik lanserade för bara några år sedan till ett mer produktionsklart blockchain-protokoll,” berättade Peter Mauric, paritetschef för allmänna frågor, CoinDesk förra året.

Istanbul Hard Fork har viktigt test planerat till nästa månad

Istanbul kommer att vara den sista stora nätverksuppgraderingen som Ethereum kommer att genomgå innan plattformens färdplan flyttas till Serenity nästa år.

Speciellt en Istanbul testnet skulle lanseras den 4 september, men Ethereums kärnutvecklare beslutade förra veckan att skjuta upp testnätet till 2 oktober för att få mer tid att granska fler Ethereum Improvement Proposals (EIP) för införande i Istanbul.

Uppskjutningen innebär att Istanbuls planerade aktivering på mainnet också kommer att skjutas tillbaka, nu ställs det under en tid under november.

“Låt oss börja med att ställa in testnätgaffeln och se hur det går och hitta en period av stabilitet innan vi går igenom när du ska ställa in mainnetgaffeln,” E.G. Galano, ledande infrastrukturingenjör för Infura, sa under ett utvecklingssamtal den 6 september.

När det går live kommer uppgraderingen att införa en serie optimeringar. Istanbul tillåter nämligen att sänka lagringskostnaderna, zk-SNARK kan användas billigare och vissa opkodpriser kan ändras. Dessutom kommer Istanbul att möjliggöra interoperabilitet mellan Ethereum och Zcash genom att göra det så att smarta Ethereum-kontrakt kan verifiera Equihash PoW.

Mer kommer från Ethereum Interop Lock-In

Under helgen samlades team som arbetade med klienter över Ethereum 2.0-ekosystemet för en “lock-in”, där de inblandade hakade ner i några dagar för att experimentera som alfatestare för varandras programvara.

Det här är ETH2.0-historien under utveckling.

Se hela listan över mål som ETH2.0-lagen försöker uppnå under #Interop Låsa in: https://t.co/Dw6E9BSROp https://t.co/W5a7Uy3xQy

– DeFi Pulse &# 127815; (@defipulse) 8 september 2019

Låsningen ska äga rum i några dagar till och bör ge fler milstolpar och hjälpa till att jämna ut vägen till ETH 2.0. För det första har Artemis- och Lighthouse-klienterna börjat interagera.

Spännande saker som kommer ut ur # eth2interop lock-in över helgen &# 128165; #Artemis och #Fyr @sigp_io pratar, och det finns fortfarande hela 5 dagar kvar! Vad kommer härnäst? &# 128064;&# 129300; # eth2 #Ethereum #Interop https://t.co/BN1yLhutDU pic.twitter.com/Mqh3iG8Czc

– PegaSys (@PegaSysEng) 9 september 2019

“Det är oerhört viktigt för kunder att dokumentera sina framsteg, eventuella problem som uppstår under denna process (komponenter som inte uppfyller kraven, samordningsfrågor, felsökning av mardrömmar osv.) Och de lösningar de använder för att ta itu med dessa problem”, händelsens GitHub-sida läser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me