Håll dig ute: Microsofts Bing blockerade över 5 miljoner kryptoannonser 2018

Bing Crypto-annonser

A ny rapport har avslöjat att Bing, en annons- och sökmotorplattform som ägs av Microsoft, blockerade över fem miljoner kryptorelaterade annonser enbart under 2018.

Rapporten, som fick titeln “Annonskvalitetsår under granskning”, lades på företagets officiella blogg den 25 mars. Företagets inlägg innehöll detaljer om dess ansträngningar för att säkerställa att dess ekosystem var säkert för alla, särskilt för slutanvändare och utgivare..

Enligt inlägget avslöjades det att företagets avlägsnande av dåliga konton mer än fördubblades 2018, eftersom det främst fokuserade på vapen, kryptovaluta och tredjepartsbedrägerier.

Bing Crypto-annonser

Totalt kunde sökmotorn stänga av cirka 200 000 konton, samtidigt som man avskaffade över 900 miljoner annonser och 300 000 “dåliga webbplatser” på sin Bing Ads-plattform 2018..

Blandar AI med mänsklig tillsyn

Enligt bloggen innehåller Bings strategi en kombination av både mänskliga granskare och artificiell intelligens. Detta är förutom att utvärdera alla annonser som går in i systemet mot företagets Annonspolicyer för att säkerställa överensstämmelse och godtagbarhet.

Företagets inlägg lyder:

”Vi vet att bedragare kommer att fortsätta utveckla sina tekniker för att försöka kringgå våra skyddsmekanismer, men vi fortsätter att investera i att hålla oss före kurvan. Alla annonser som inte uppfyller kraven som rapporterats av våra användare hanteras snabbt av våra mänskliga granskningsexperter och införlivas i våra automatiska detekteringssystem. ”

En bransch som är förenad mot krypto?

Tillbaka i maj 2018 gjorde Bing ett steg för att förbjuda alla kryptovalutarelaterade annonser på sin plattform. Då noterade företaget i en officiellt blogginlägg att ”reklam för kryptovalutor, kryptovalutorelaterade produkter och oreglerade binära optioner” kommer att tillåtas, med verkställighet av lagen träder i kraft så snart som juni eller juli.

På tal om företagets beslut vid den tiden förklarade Bings annonsörspolicychef Melissa Alsoszatai-Petheo att företaget gjorde övergången i syfte att skydda sina användare från krypto-bedrägerier, som var ganska häftiga, vid den tiden.

Hon påpekade att kryptomarknaden fortfarande till stor del var oreglerad, vilket innebar att kryptovalutor fortfarande “utgör en möjlig förhöjd risk för våra användare med potential för dåliga aktörer att delta i rovbeteende eller på annat sätt bluffa konsumenter.”

Bing var dock inte den enda media- och reklamplattformen som vänt ryggen på krypto. I januari 2018 fattade Facebook samma beslut och angav i a blogginlägg att det skulle göra några uppdateringar av sin annonseringspolicy.

Enligt den sociala mediejätten skulle det förbjuda placeringen av annonser som använder “vilseledande eller vilseledande marknadsföringsmetoder”, inklusive kryptovalutor och initiala mynterbjudanden (ICO)

Facebook tillkännagav att många företag på den sociala medieplattformen annonserade finansiella produkter i ond tro. För att åtgärda det skulle de göra det svårt för dessa bedragare att vinna på plattformen genom att helt enkelt förbjuda alla sådana annonser.

Google och Twitter följt med liknande beslut, där båda företagen anför användarsäkerhet som anledningarna till att de gjorde blockerande kryptorelaterade annonser på sin plattform.

Googles förbud var ett omfattande förbud som omfattade alla dess annonstjänster och appar från tredje part. När det gäller Twitter omfattade förbudet annonser av ICO: er, plånbokstjänster och kryptobörsplattformar (förutom de som har listats på stora börser)

Kommer “Facecoin” tvinga Facebook till Renege?

Naturligtvis är det ganska förståeligt varför de stora sociala medieföretagen vill se på att förbjuda kryptotillgångar. Men med tanke på Facebooks ryktet intresse för utvecklingen av en kryptovaluta för sina meddelandeprogram, är det möjligt att den kommer att återkalla kryptoförbudet på sina plattformar?

Facebook, den största sociala medieplattformen i världen, ryktas för närvarande om att vara i färd med att utveckla en kryptovaluta- dubbade “Facecoin” av Kik VD Ted Livingston – som gör det möjligt för användare av sin svit plattformar – WhatsApp, Messenger och Instagram – att göra kontantöverföringar. Om företaget lyckas med detta kan du naturligtvis förvänta dig att den sociala mediejätten använder sin plattforms reklam för att anta sitt senaste erbjudande (som förväntat).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me