Harvard och Levi’s Join Forces för att använda Blockchain för hälsa och säkerhet

Harvard Levis Blockchain

Det ser ut som att fler stora namn kommer till en värld av blockchain-testning i den verkliga världen. Reuters rapporter att Harvard University och The Levi Strauss Company kommer att gå ihop för att testa en blockchain-driven plattform som de tror kan ersätta externa fabrikshälso- och säkerhetsrevisorer. Blockchain-vårdplattformar ökar också.

Harvard och Levis kommer att samarbeta med New America-tankesmedjan och distribuera det nya systemet i tre av Levis fabriker i Mexiko. Målet är att skapa en solid dokumentation av hälsa och säkerhet i industriella miljöer och ta bort de inkonsekvenser som är förknippade med mänskliga revisorer.

Harvard Levis Blockchain

Blockchain Healthcare and Oversight Platforms växer

Direktören för Harvard T.H. Chans initiativ för hållbarhet och hälsa för NetPositive Enterprise, Dr. Eileen McNeely, kommenterade att ”Under de senaste 25 åren har arbetet i försörjningskedjorna övervakats främst av revisioner … Ett distribuerat förfrågningssystem om blockchain som går rätt till källan erbjuder en ny lösning. ”

Den inledande testningen kommer att omfatta 5 000 arbetare och kan leda till mycket bredare användning av systemet om det lyckas. Blockchain som kommer att användas i pilotprogrammet designas av ConsenSys. Joseph Lubin grundade ConsenSys och var också en av Ethereums (ETH) ursprungliga utvecklare.

Anthem, Aetna och Health Care Service Corporation vänder sig till Blockchain Healthcare Solutions

Det finns många områden där blockchain kan tillämpas på vården. Blockchains förmåga att skapa oberoende register kan leda till högre nivåer av datadelning, med större effektivitet mellan branschen och vårdgivarna.

IBM och PNC Bank samarbetar med Aetna, Anthem och Health Care Service Corporation för att leta efter sätt som blockchain kan göra skillnad i vården.

Företagen uppgav att ”Målet är att skapa ett inkluderande blockchain-nätverk som kan gynna flera medlemmar av vårdekosystemet i en säker, delad miljö … Målet är att låta blockchain-nätverket göra det möjligt för vårdföretag att bygga, dela och distribuera lösningar som driver digital transformation i branschen, ”i ett nyligen meddelat meddelande.

Den första fasen av deras samarbete kommer att vara ett ”hälsovårdsnätverk”, som kommer att arbeta för att identifiera användningsfall som blockchain kan användas för att säkra utbytet om vårddata. Sjukvårdsposter är oerhört viktiga, men övergången till Electronic Healthcare Records (EHR) har varit besvärlig.

Många läkare har klagade om processen för inmatning av data och bristen på effektivitet på EHR-plattformarna.

Blockchain presenterar lösningar

Aetna är ett av de största vårdföretagen i USA. Dess Chief Technology Officer, Claus Jensen, sa att, “Vi är fast beslutna att förbättra vårdkonsumentupplevelsen och få vårt sjukvårdssystem att fungera mer effektivt”, och även, “Genom tillämpningen av blockchain-teknik kommer vi att arbeta för att förbättra datanoggrannheten för leverantörer, tillsynsmyndigheter och andra intressenter, och ge våra medlemmar mer kontroll över sina egna uppgifter. ”

Vårdgivare står inför stigande kostnader. Befolkningen i USA måste ha bättre tillgång till vård utan att det kostar mer än det redan gör. De fem företagen som är inblandade i satsningen hoppas att blockchain kan göra administrativa aktiviteter mer effektiva och också göra data mer exakta.

Massor av beröm för Blockchain

Chris Ward, produktchef på PNC Treasury Management, kommenterade att ”Denna allians gör det möjligt för sjukvårdsrelaterade data och affärstransaktioner att ske på ett sätt som tillgodoser marknadens krav på öppenhet och säkerhet, samtidigt som det underlättar för patienten, betalaren och leverantör för att hantera betalningar “och att,” Med hjälp av denna teknik kan vi ta bort friktions-, duplicering och administrativa kostnader som fortsätter att plåga industrin. “

Det är lätt att se att blockchain-utvecklingen pågår på ett stort sätt. Lori Steele, som är IBMs chef för vård och livsvetenskap, sa att “Blockchains unika attribut gör det lämpligt för stora nätverk av medlemmar att snabbt utbyta känsliga data på ett tillåtet, kontrollerat och transparent sätt”, och att, ” faktum att dessa stora hälsoaktörer har samlats för att samarbeta indikerar det värde de ser i att arbeta tillsammans för att utforska nya modeller som vi tror kan öka effektiviteten i hälso- och sjukvården och i slutändan förbättra patientupplevelsen. ”

Det skulle vara svårt att föreställa sig ett mer glödande stöd för en ny teknik än så. Förhoppningsvis hjälper dessa ansträngningar industrin att skapa bättre register och också hålla sjukvårdskostnaderna så överkomliga som möjligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me