Gråskalrapport: Institutionella investerare och pensionsfonder älskar Bitcoin

Gråskala Invstment Trust

Grayscale, investeringsföretaget bakom receptfria kryptovalutaprodukter som Bitcoin Investment Trust och den Ethereum Classic Investment Trust har precis släppt sin första årlig rapport. Den goda nyheten är att de såg ett inflöde från 2018 på knappt 250 miljoner dollar i nya investeringar – mer än hälften av dem kom från vad de kallar institutionella kunder. Den dåliga nyheten är att naturligtvis alla som investerade i januari såg över 69,4% förluster.

Gråskala Invstment Trust

Grayscale Tale

Gråskala är ett värdepappersföretag som specialiserat sig på att erbjuda kryptovalutabaserade placeringsfonder och andra produkter via OTC-marknader. Detta innebär att deras produkter från en funktionell nivå fungerar på ett sätt som liknar konventionella börser. Enligt deras rapport är dock deras produkter inte registrerade hos SEC eftersom de tydligen inte kräver registrering.

Grayscale Investments bildades av Digital Currency Group redan 2013 och har blivit en one-stop-shop för de som vill få exponering för digitala valutor utan att faktiskt hålla dem direkt.

För närvarande erbjuder gruppen investeringsprodukter som ger exponering för bitcoin, Ethereum Classic, Zcash, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP och Litecoin. Företaget erbjuder också en produkt som det kallar Digital Large-Cap Fund.

Gråskala har varit särskilt intresserad av utvecklingen av Ethereum Classic, eftersom gruppen är en av de viktigaste organisationerna bakom det nya Ethereum Classic-toppmötet, varav den andra kommer att hållas i Sydkorea senare i år.

Viktiga datapunkter

Själva rapporten är bara några sidor lång, men den ger ett antal intressanta punkter som reflekterar över en aspekt av digitala tillgångar som kanske inte framgår av att bara läsa prisdiagram. Rapporten säger att sedan början av 2013 har gruppen sett 248,39 miljoner dollar investerat i gråskaleprodukter, vilket bryts ner till 9,55 miljoner dollar per vecka.

Det som också är intressant är var de här pengarna kommer ifrån.

Rapporten säger att 56% av alla investeringar för 2018 kommer från institutionella investerare. Den genomsnittliga investeringen för institutionella investerare är 848 000 USD. Den näst största investeringsgruppen är ackrediterade individer, följt av pensionskonton och slutligen familjekontor. Ackrediterade individer är i genomsnitt 289 000 dollar vardera.

Av dessa investerare är 64% USA-baserade, 26% är baserade på Caymanöarna och 10% kommer från andra territorier.

Långsiktiga inkomster, kortfristiga förluster

En del av rapporten ägnas åt prestanda för de enskilda investeringsprodukterna själva. Ett diagram visar två kategorier. Den ena är fondens resultat från början av 2018 till nu, och en annan inkluderar den totala utvecklingen sedan lanseringen av produkten.

Tyvärr lanserades majoriteten av produkterna bara i år och därför är mängden data som detta avsnitt innehåller något begränsad. Oavsett detta är det i rapporten.

Bitcoin Investment Trust har minskat med 59,8% i år, men har ökat med 4107,1% sedan lanseringen. Ethereum classic har minskat med 47,7% i år, men har ökat med 270,3% sedan lanseringen. Zcash Investment Trust gick inte lika bra, med 69,4% i år och 30,1% sedan lansering. Ethereum Investment Trust har minskat med 43,9% i år och lite mindre sedan starten. De återstående fyra produkterna verkar alla ha lanserats i år och är alla nere mellan 47,9% med Digital Large Cap Fund och 64,3% med Litecoin Investment Trust.

Dessa siffror överraskar dock inte så mycket, eftersom vi alla vet att 2018 har varit ett mycket svårt år för kryptovalutor.

Det vill säga bara när vi överväger var de var i januari till var de är nu. Om vi ​​inte tar hänsyn till den massiva tjurkörningen i december och januari har priserna faktiskt gått långsamt och stadigt upp de senaste två åren, varför de två investeringsprodukterna Grayscale erbjuder som har pågått under ganska lång tid stor avkastning totalt sett sedan lanseringen av respektive fond. Särskilt Bitcoin Investment Trust med sina otroliga vinster på 4100+ procent.

Bitcoin Still King

En sista punkt som vi vill diskutera från rapporten är till vilken digital valuta de flesta investeringar i gråskaleprodukter går.

Det är ingen överraskning att bitcoin fortfarande leder paketet med stor marginal. Mer än hälften av alla investeringar som gjordes i gråskaleprodukter var mot Bitcoin Investment Trust. Medan andra valutor ser investeringar och en viss tillväxt konsumerar bitcoin fortfarande lejonens andel av alla investeringsfonder.

Detta är vettigt av ett antal skäl. Uppenbarligen är bitcoin den mest kända digitala tillgången och kräver minst förklaring till nya investerare av blockchain-tillgångar. För det andra fungerar bitcoin mycket liknande en indexfond genom att dess värde ofta är representativt för marknaden som helhet. Enkelt uttryckt, om bitcoin är upp, är marknaden uppe och tvärtom.

Vad det betyder är att för investerare som bara vill ha exponering för digitala tillgångar är investering i bitcoin fortfarande det enklaste sättet att göra det. Och naturligtvis, med 4107,1% vinster under de senaste fem åren, är det svårt att argumentera för att bitcoin inte skulle vara ett klokt val.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me