Grayscale Crypto Managers lanserar Media Blitz: “Bye Gold, Buy Bitcoin”

Kryptovaluta och guld

Kraftpaketet för digital kapitalförvaltning Grayscale startade maj i lanseringen av en ny mediekampanj utformad för att betona bitcoin (BTC) som ett överlägset digitalt alternativ till guld. Kampanjens slogan?

“Hej guld, köp bitcoin.”

Förespråkare av kryptovaluta på sociala medier började omedelbart fira kraften i skaparna av Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) PR-blitz – för att höja profilen för bitcoin och andra topp kryptoprojekt – och #DropGold-hashtag tog därför tidigt upp.

Kryptovaluta och guld

Som en del av kampanjen skapade Grayscale en webbplats med samma namn – dropgold.com – och producerade en tillhörande tv-reklam. I videon har två investerare en uppenbarelse och bokstavligen döljer sina guldinnehav när andra runt dem kämpar för att samla ädelmetallen.

I dag presenterade vi vår #DropGold TV-reklam. Vi tror att det är en #Måste titta

ljud på! pic.twitter.com/SEGAmMItsE

– Gråskala (@GrayscaleInvest) 1 maj 2019

Som berättaren för reklamen förklarade:

Varför investerade du i guld? Bor du tidigare? I en digital värld bör guld inte väga ner din portfölj. Du ser vart saker går. Digitala valutor som bitcoin är framtiden […] och till skillnad från guld har de faktiskt nytta. Lämna förpackningen. Det är dags att släppa guld. ”

I sitt tillkännagivande beskrev Grayscale att omfördelning av till och med en blygsam del av en portfölj från guld till bitcoin kan leda till mer aggressiva avkastningar än genom att bara hålla guld:

“#DropGold är en uppmaning till handling: investerare bör ompröva och omfördela guldet i sina portföljer, investera i Bitcoin och dra nytta av en diversifierad investeringsstrategi.”

En Ethos Millennials kommer att omfamna?

I det minsta gör Grayscale-kryptokampanjen ett argument som borde vara enklare att sälja bland Millennials.

En ny Blockchain Capital-omröstning indikerade att så mycket som 18 procent av amerikanska vuxna i åldrarna 18 till 34 ägde en viss mängd bitcoin – en andel som långt överträffade andra åldersgruppers rapporterade ägarnivåer. Undersökningen fann också att 42 procent av samma Millennial-demografi förklarade att de sannolikt skulle köpa BTC de närmaste fem åren.

Imo GreyScale’s https://t.co/ayppLOsaRA kampanj gör exakt vad du vill ha ur ett marknadsföringsperspektiv: att utlösa guldfel och gnista debatt. Det flyttar mediefokus bort från betalningar till värdeförvaring, och det frågar: Kommer Millennials att föredra bitcoin framför guld? pic.twitter.com/WsNckG9nrq

– Tuur Demeester (@TuurDemeester) 1 maj 2019

Adamant Capitals grundande partner Tuur Demeester kommenterade Grayscale PR-blitz och sa att mediekampanjen drivs av en stark marknadsföringsmanöver, nämligen att betona att guld är gammalt och bitcoin är nytt och att dagens yngre investerare kommer att alltmer omfamna digitala tillgångar som själva åldras de kommande årtiondena.

En dag före kampanjlanseringen chimade Grayscale-grundaren Barry Silbert in på guld- och bitcoin-debatten själv och noterade att majoriteten av Millennials var apatiska mot guld.

Den kommentaren kom som svar på Adamant Capital grundare Michiel Lescrauwaets argument att Millennials var de hetaste på bitcoin på grund av deras generations erfarenheter, dvs att leva genom finanskrisen 2008 och boom av peer-to-peer och open source-projekt.

6) kunde inte bry sig mindre om guld https://t.co/VeqgFpHUL7

– Barry Silbert (@barrysilbert) 30 april 2019

Å andra sidan applåderade ShapeShift-grundaren och den långvariga bitcoiner Erik Voorhees Grayscale-reklamen men hävdade att guld och kryptovalutor var “kompletterande” snarare än att vara nollsumma-konkurrenter.

“De kloka kommer att äga båda,” sa han.

Reklamen är fantastisk. Guld och krypto är dock gratis och värdefulla av många av samma skäl. De kloka kommer att äga båda. https://t.co/hZ1FFZNRX1

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 1 maj 2019

Oavsett var du står i debatten är det tydligt att guld och bitcoin – båda deflaterade råvaruvalutor – i ett investeringssammanhang fungerar som skydd mot den inflationära och för närvarande hegemoniska amerikanska dollarn. Prisåtgärderna för guld och dess digitala kusin har dock varit historiskt okorrelerade.

Naturligtvis är den allmänna idén med en vanlig finansiell portfölj att fylla den med tillgångar som är okorrelerade eller så okorrelerade som möjligt för att balansera potentiella förluster mot potentiella vinster.

Ur det perspektivet är det vettigt att lägga till bitcoin i en portfölj som redan har guld i sig eller omfördelning från det senare till det tidigare. A senaste analysen av kryptokurrencyanalytiker Larry Cermak angav att bitcoin- och kryptovalutapriserna inte hade “någon meningsfull korrelation” med traditionella tillgångar som aktier och råvaror.

Takeaway? Kryptoekonomins främsta tillgångar kan ge rationella tillägg till vanliga portföljer som kan använda ytterligare diversifiering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me