Gone Mainstream: U.S. Treasury Secretary Echoes Trumps Crypto Concerns

US Treasury

Kryptovalutor har utan tvekan nått den globala scenen. Ända sedan Facebook presenterade Vågen, ett tag på en digital tillgång baserad på en “blockchain” som stöds av företag i Silicon Valley och på Wall Street, har globala tillsynsmyndigheter, ledare, analytiker och ekonomer känt sig mandat att ta itu med Bitcoin och dess liknande.

Även om det har förekommit några positiva kommentarer, som Federal Reserve-ordförandens erkännande att Bitcoin är en värdebutik, är de flesta negativa namn försiktiga med krypto. Exempel på detta utfärdade Donald Trump plötsligt en serie av tre tweets om kryptovalutor, nämligen Bitcoin och Vågen, just förra veckan och drar en stor mängd vanligt intresse.

US Treasury

Och nu verkar det som att en av Trumps allierade, USA: s finansminister, har följt efter.

Crypto, en “Nationell säkerhetsfråga”

I en presskonferens måndag den 15 juli såg Steven Mnuchin till att världen fick veta att statskassan är medveten om de frågor som kommer med upprättandet och användningen av kryptovaluta..

I eko Trumps ståndpunkter till en T, noterade den amerikanska politiker att “kryptovalutor som Bitcoin” har “utnyttjats” för att underlätta olaglig aktivitet värt miljarder. Mnuchin hävdar att nämnda kriminella aktiviteter som är kända för att involvera Bitcoin och andra decentraliserade digitala tillgångar inkluderar “skatteflykt, utpressning, ransomware, [försäljning av] olagliga droger och människohandel”.

Och därmed kallade finansministeriet kryptovalutor som en “nationell säkerhetsfråga” och höll sitt uttalande trubbigt.

Verkligen. Som rapporterats av Blockonomi tidigare bekräftade blockchain-analysföretaget Chainalysis förra året att nästan 1 miljard dollar i Bitcoin-transaktioner kommer att relateras till mörka webbmarknader under hela 2019. Företaget tillägger att populära artiklar på dessa skuggade marknadsplatser inkluderar stulna kreditkortsuppgifter och narkotika. Bitcoin är också framträdande som den valuta som valts för brottslingar som vill utnyttja offer för ransomware eller digital utpressning.

Med detta i åtanke bekräftade Mnuchin att både USA: s tillsynsmyndigheter och lagstiftare kommer att fortsätta att vara “i framkant” för kryptotillhandahållande enheter:

“Vi tillåter inte leverantörer av digitala tillgångstjänster att fungera i skuggan och kommer inte att tolerera användningen av kryptovalutorna till stöd för olagliga aktiviteter.”

Han tillägger att företag som hanterar denna tillgångsslag bör följa de regler som många “traditionella finansinstitut” följer, nämligen de som handlar om penningtvätt, motverka finansiering av terrorism och penningöverföring och service. Mnuchin förklarade:

”United States Treasury har varit mycket tydligt för Facebook, för Bitcoin-användare och för andra leverantörer av digitala finansiella tjänster att de måste implementera samma [regler] som traditionella finansinstitut. Reglerna för penningtjänstleverantörer gäller både fysiska och elektroniska transaktioner. ”

Enligt en analys av dessa uttalanden av ekonomen Alex Kruger är dessa kommentarer hausse för blockchain-analysföretag och reglerade USA-baserade börser, men baisseartade för decentraliserad finansiering, sekretessmynt och kryptoplattformar som arbetar internationellt utan stor hänsyn till regler.

Mina takeaways

Bullish för amerikanska reglerade börser

▷ Bearish för internationella oreglerade utbyten

▷ Bearish för DeFi

▷ Bullish för blockchain-analysföretag med fokus på övervakning, AML, etc..

▷ Bearish för sekretessmynt

– Alex Krüger (@krugermacro) 15 juli 2019

Crackdown har börjat

Förenta staternas motverkan mot olaglig verksamhet i denna bransch har till synes redan börjat. Bara förra veckan lyckades en skatteprofessional i kryptovaluta få tag på ett mer än 100-delat bildspel som ges till agenter från Internal Revenue Service (IRS).

Enligt presentationen avser den amerikanska enheten för oss intervjuer, “öppen källkodssökning”, elektronisk övervakning, sociala medier, granskning och stämningar från Grand Jury för att försöka identifiera och slå till mot undanvändare.

Hon säger att bilderna indikerar behovet av att stämma teknikjättar med amerikanska verksamheter, nämligen Apple, Google och Microsoft för att fråga om misstänktes historia.

IRS noterar också att det också kan involvera banker, kreditkortsleverantörer och digitala betalningsekosystem som PayPal för att se om det finns transaktioner i samband med användningen av Bitcoin eller andra digitala valutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me