Fyra trender som Blockchain kommer att dominera i Emerging Tech 2019

Blockchain Future Tech

Lägg upp finanskrisen 2008, Bitcoin uppstod och fick gradvis stor framträdande. Medan den vanliga kryptovalutans lönsamhet fortfarande är spekulativ, har Blockchain visat sig vara en av de främsta teknikerna och förväntas göra stora saker – lösa problem och öppna en uppsjö av möjligheter i alla branscher. När människor inser sina breda applikationer dag för dag fortsätter Blockchain att växa i popularitet.

Blockchain Future Tech

Med tanke på året som gått har vi några viktiga observationer om hur Blockchain gick och vad det förväntas förändras för organisationer.

Observera: Detta är en gästpost av Zac Cheah, VD för Pundi X.

Läs mer om Pundi X här.

1. Traditionella företag som tittar på Blockchain-teknik

Vi ser fler och fler företag som använder denna avancerade teknik eller håller på att implementera den med tanke på dess otaliga applikationer. Organisationer bygger nu funktioner som behövs för att driva blockchain till mainstream-adoption. Branscher som ser en ökad användning av Blockchain är bank, finansiella tjänster, försäkringar, hantering av försörjningskedjan, hälso- och sjukvård, e-handel, spel och akademiker.

Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) har lanserat en pilot Global Payment Initiative (GPI) -tjänst för att gå med i de växande blockchain- och fintech-tjänsterna.

IBM Blockchain

Läs: IBM Blockchain Bet som lönar sig: 1500 anställda & 500 projekt globalt

Kostnadsminskning och processförenkling är strategiska värden som blockchain ger till bordet. Vi har sett antagandet av blockchain i betalningar, överföringar, härkomst och spårbarhet i början, vilket överensstämmer med den förväntade avkastningen. Även om det finns applikationer av blockchain som lovar att leverera topplinjefördelar till företag, förväntas ledare under 2018 och 2019 fortsätta antagandet av ärenden med tydliga fördelar.

2. Verkliga fall av blockchain-teknik utöver finansiella transaktioner

Vi ser nu också några verkliga användningsfall eller bevis på att koncept rullas ut i andra branscher. För att nämna några fördelar med topplinjen hjälper Blockchain till att förhindra skador i hanteringen av försörjningskedjan, eftersom det gör det möjligt att registrera transaktioner i form av en oföränderlig storbok. Valet av olika fördelar, ett australiskt lastbils- och transportförsäkringsbolag National Transport Insurance (NTI) har lanserat ett pilotprogram för att distribuera blockchain-teknik för end-to-end-spårning av australiensisk nötköttsexport.

Beedfledger

Läs: NTI to Adopt Blockchain for Food Supply Safety

Hälso- och sjukvården ser en ökande dragning av blockchain-antagandet eftersom det gör det möjligt att skapa register över patientbehandlingar och förse läkare med relevant information genom att föra hela informationen online på ett mycket säkert sätt. Blockchain har också funnit inbrott i talanghantering. SP Jain School of Global Management, Indiens tio bästa handelshögskolor har utfärdat 1 189 blockchainbaserade certifikat till akademiker som nyligen erhållit examen och professionella certifieringar. Certifikaten som nu finns på Ethereum blockchain gör det möjligt för potentiella arbetsgivare och andra parter att verifiera äktheten hos en arbetssökares utbildningskvalifikationer utan att behöva kontakta handelshögskolan.

Blockchain möjliggör säkra transaktioner eftersom det är krypterat och därför är det ett bra alternativ inom områden som identitetshantering. Med sina många fördelar är det säkert att säga att det kommer att vara avgörande för handel, upptäckt av bedrägerier, försäkringshantering inom försäkring, offentlig och offentlig sektor samt livsmedelssäkerhet och härkomst i jordbruket..

3. Innovativa startups kommer att störa branschen med Blockchain Tech

Snabbväxande nystartade företag har befunnit sig i stånd att kunna störa andra företag i sin sektor. De leds av chefer som är erfarna och väl kopplade i sina branscher. Det här är de företag som ofta kan använda blockchain-teknik på sätt som verkligen är en del av deras affärsmodell, i motsats till att komplettera den.

A 2018 Blockchain Global Survey av Deloitte avslöjade att de etablerade företagen står inför en mängd äldre problem och försöker få blockchain att passa in i ett redan existerande affärsparadigm som kanske eller inte kan dra nytta av introduktionen av denna teknik. De växande störarna har å andra sidan affärsmodeller inspirerade av blockchain. De experimenterar och bygger utan begränsningar från äldre affärsprocesser. De fokuserar energi på vad som är möjligt och hanterar sedan alla utmaningar när de uppstår.

4. Regeringsorgan har börjat implementera Blockchain

Varje teknisk innovation måste stödjas av regeringen i någon eller annan form och Blockchain är inget undantag! För att föra blockchain till en bredare publik måste det legaliseras av regeringen, mer för att dess potentiella sökande som bank, försäkring, läkemedel etc. fungerar inom gränserna för de nuvarande regleringsnormerna.

Ett antal initiativ har tagits över jurisdiktioner både på federal och statlig / provinsiell nivå för att implementera blockchain för att improvisera tjänster och omvandla mellanstatliga och medborgartransaktioner. Områden som överföring av titlar och identifiering har fått maximal dragkraft för blockchain inom den offentliga sektorn.

Läs: Regeringar runt om i världen ser till Blockchain för effektivitet & Tillväxt

I geografier som Schweiz, Thailand, Kanada har regeringen framgångsrikt distribuerat blockchain för att improvisera processer. För att nämna några bygger Swiss National Postal Service och Telecom Leader en Blockchain-plattform för sina egna blockkedjebaserade applikationer, Thailand spårar inkomstavdelningen momsbetalningar med blockchain. Mycket nyligen tillkännagav Dubais officiella kreditbyrå att de inför digitala betalningar till den offentliga sektorn.

Medan många blockchain-initiativ har sett dagens ljus är många fortfarande i pilotfasen. Under 2019 kommer dessa initiativ att ta fart snabbare än vi vet!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me