Fundstat Analyst kräver $ 150k USD Bitcoin-pris

Bitcoin $ 150 000 Pris

Samtal om ett mycket högre Bitcoin-pris har varit mindre frekventa i år. Även om det var lätt att hitta Bitcoin-tjurar förra året har 2018 varit svårt för kryptooptimister med en kortsiktig tidshorisont. Fundstrat Global Advisors Thomas Lee efterlyser fortfarande mycket högre Bitcoin priser och tror att dess ”verkliga värde” ligger någonstans runt $ 13 800 och $ 14 800 USD.

Enligt Thomas Lee betyder antalet aktiva Bitcoin-plånboksadresser att de nuvarande Bitcoin-priserna är alldeles för låga. Han tror också att det finns makroekonomiska faktorer som håller Bitcoin-priset lågt, inklusive en baksmälla från förra årets spekulativa feber och statsförsäljning under initiala mynterbjudanden (ICO).

Bitcoin $ 150 000 Pris

Analytikern citerades av Bloomberg,

“I själva verket arbetar vi bakåt för att lösa det aktuella priset på Bitcoin, detta innebär att kryptoplånböcker bör sjunka till 17 miljoner från 50 miljoner för närvarande.”

Han tror också att ökande antagande av Bitcoin skulle hjälpa priset att stiga. Herr Lee spekulerar i att om Bitcoin antogs allmänt som en tillgångsklass, kan priset stiga till $ 150 000 USD per Bitcoin.

Fallande användningshastigheter kan hålla tillbaka Bitcoin

Ny forskning tyder på att användningen av Bitcoin som betalningsplattform har minskat avsevärt i år. Eftersom priset har sjunkit under 2018 har användningen av Bitcoin för kommersiella transaktioner minskat med så mycket som 80%. Data sammanställd av Chainalysis tittade på 17 betalningsprocessorer för att lära sig hur mycket Bitcoin-användningen har fallit i år, och andra studier verkar komma till samma slutsats.

Det kanadensiska företaget Coinpayments uppskattar att värdet på Bitcoin-transaktioner från januari till oktober i år i år har halverats. För tillfället ser det ut som att den verkliga användningen av Bitcoin verkar tappa, vilket kan göra världens mest värdefulla krypto sårbar för fler nedgångar på kort sikt.

Chainalysis rapporterar att det totala värdet av Bitcoin-betalningar har sjunkit från 427 miljoner dollar i december förra året till 96 miljoner dollar i september i år. Det finns ingen omfattande datamängd för Bitcoin-marknaden, eftersom transaktionerna sprids över många börser som kanske inte delar deras data fritt.

Rimliga argument

Det kom en hel del negativ kommentar från det vanliga finansiella samfundet när kryptos ökade högre förra året, och en del av det innehöll välgrundade argument. Bitcoin var förmodligen inte utformat för att ersätta det globala finansiella systemet, och det kommer förmodligen aldrig att kunna utmana en plattform som Visa.

Bitcoin var också den första kryptovalutan. Det inspirerade andra plattformar, som Ethereum, Dash och Ripple, som alla kunde utmana det nuvarande centralbankledda systemet. Andra program som Rysslands kryptorubel är också potentiellt revolutionerande, och det skulle inte ha hänt utan Bitcoin.

Fortfarande öppen för affärer!

Trots de fallande priserna och marknadsvolatiliteten finns det fortfarande många leverantörer där ute som accepterar Bitcoin som betalning.

Overstock.com är fortfarande ett av de största företagen som kommer att acceptera Bitcoin, även om grundare Patrick Byrne kan sälja av online-detaljhandeln för att fokusera på blockchain. Overstock kan ändra sin policy för Bitcoin-betalningar när försäljningen går igenom, men för närvarande är de fortfarande glada att ta Bitcoin.

Liksom Overstock erbjuder BitPlaza en rad produkter och är öppen för nya leverantörer som vill använda sin plattform. Newegg.com accepterar också Bitcoin för datorutrustning och nästan allt annat inom personlig eller kommersiell elektronik.

Det finns en rad andra alternativ för Bitcoin-betalningar, som CheapAir.com, som också gör det möjligt för Bitcoin-användare att köpa hotellrum och en rad andra reserelaterade tjänster.

Även om ett globalt nätverk av kryptovänliga bankomater fortfarande troligen är långt borta i framtiden, finns det tjänster som Uquid, Xapo och Bitpay som tillåter kryptoanvändare att finansiera konton som kommer att fungera i bankomater över hela världen.

Inte illa för ett decennium

Det är lätt att glömma att Bitcoin fortfarande är en ny uppfinning. På ett decennium har det gått från en obskur tillgång till en internationell sensation, som har inspirerat många andra kryptor. Nu erbjuder kryptor alternativ för människor i länder som Venezuela, där deras nationella fiatvaluta har blivit värdelös.

Bitcoin kan eller inte är en av kryptorna som så småningom blir vanliga för personliga och kommersiella bosättningar. Det finns skalbarhetsproblem att ta itu med och andra kryptor som utan tvekan passar bättre för global handel. Oavsett detta kommer dess värde på lång sikt sannolikt att vara högre än där det sitter idag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me