Forskare argumenterar för Lone Whale Manipulerade Bitcoin 2017

Bitcoin

Två forskare som gjorde vågor förra året för att publicera ett papper som påstod Tether (USDT) användes sannolikt för att manipulera bitcoinpriset 2017 utvidgar det arbetet med en reviderat papper där de argumenterar för att en enda val, eller en innehavare med en enorm mängd kryptovaluta, verkar ha varit källan till den manipulationen.

Det nya papperet, som redan har bestridits av mer än några få kryptovalutaanalytiker, släpps i ett kommande nummer av Journal of Finance, en ledande akademisk finanspublikation..

Bitcoin

Skrivet av University of Texas Professor John Griffin och Ohio State Assistant Professor Amin Shams, beskriver papperet deras fall att tether-driven transaktioner från en enda val på Bitfinex var tydligt tidsbestämda för att köpa bitcoin när bitcoinpriset föll förbi vissa punkter.

Det peer-reviewed papperet, visat för Bloomberg före dess förestående publicering, undersökte perioden mellan mars 2017 och mars 2018, under vilken bitcoin satte världen i förvirring med en serie akuta priskörningar som ledde kryptovalutan till sin senaste topp på $ 20.000 USD per mynt. Forskarna hävdar att USDT som inte fullt ut stöds av dollar spelade en roll i dessa körningar.

I ett tidigt urval från arbetet sa akademiker relaterade:

”Det här mönstret förekommer endast under perioder efter utskrift av Tether, som drivs av en enda stor kontoinnehavare och inte observeras av andra börser. Simuleringar visar att det är mycket osannolikt att dessa mönster beror på slumpen. Den här stora spelaren eller enheten uppvisade antingen klarsynt marknads timing eller utövade en extremt stor prispåverkan på Bitcoin som inte observeras i aggregerade flöden från andra mindre handlare. ”

Som sådan överger inte argumentet utan utvidgar det fall som forskarna gjorde i sitt originalpapper.

“Dessa mönster kan inte förklaras av investerares efterfrågan, men överensstämmer mest med den utbudsbaserade hypotesen där Tether används för att ge prisstöd och manipulera kryptovalutapriser”, skrev akademikerna förra året.

Bitfinex håller fast

I sin senaste forskning gick Griffin och Shams inte så långt att de hävdade vilken enhet som var eller kan ha varit ansvarig för manipuleringen. Men de upprätthåller verkligen manipulation var verkligen på jobbet, har Griffin sedan kommenterat:

”Våra resultat tyder på att istället för att tusentals investerare flyttar priset på Bitcoin, är det bara en stor. Många år framöver kommer människor att bli förvånade över att få höra att investerare överlämnade miljarder till människor de inte kände och som hade liten tillsyn. “

Bitfinex för sin del argumenterar för att det nya arbetet och det gamla arbetet är felaktiga. Bitfinex allmänna råd Stuart Hoegner har sedan dess bestridit att forskningen gjordes i ond tro.

“Detta är ett öppet försök att använda akademiens framträdande för en legosoldat … Uppdateringar eller inte, tidningen saknar akademisk rigor”, kommenterade Hoegner.

Massor av skepsis inför publicering

När nyheterna om det utökade papperet sprids, var det skepsis och rop av “FUD” – rädsla, osäkerhet och tvivel – i överflöd bland olika analytiker och bortom.

Till exempel hävdade Alex Krüger, som fick utmärkelser i rymden förra året för att påpeka icke-triviala avvikelser i Griffin och Shams originaltidning, att forskningarna har en “historia av att vrida data för att passa deras berättelse.”

Jag motbevisade slutsatserna från "manipulation" icke-peer-reviewed papper för länge sedan, som jag publicerade i den här artikeln. Med lite redigering och mer tid kunde ha publicerat det som ett papper på samma portal. Skulle inte ändra något.https://t.co/FpUEwYXWdH

– Alex Krüger (@krugermacro) 4 november 2019

Andra, som Circle medgrundare och vd Jeremy Allaire, sa att den påstådda bitcoinmanipuleringen var mycket mer sannolikt resultatet av en akut explosion av detaljhandelns investerarintresse 2017, en punkt som eToro-analytiker Mati Greenspan också har gjort.

4 / Under 2017/2018 var det efterfrågan på att köpa BTC och en massiv altmyntrally. Majoriteten av denna efterfrågan kom från Asien och Kina, och eftersom det inte fanns några CNY-ramper till BTC gick alla till offshore USDT-processorer. Dessa processorer skulle sedan generera stora utskrifter av USDT

– Jeremy Allaire (@jerallaire) 4 november 2019

Men intrigerna kommer att fortsätta så länge det nya papperet förblir opublicerat.

Forskarens kommande arbete åtminstone verkade redo saknar sina tidigare stora avvikelser, enligt Larry Cermak, forskningsdirektör på The Block. Men efter att ha haft en chans att personligen granska tidningen sa Cermak att det fortfarande tycktes lida av samma slags fallgropar.

Jag har nu läst hela det uppdaterade dokumentet av Griffin och Shams och jag måste säga att det fortfarande är full av fel och grundläggande missförstånd om hur stablecoin-insättningarna och inlösningarna fungerar. Det finns fortfarande inga bevis för att det var marknadsmanipulation.

– Larry Cermak (@lawmaster) 4 november 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me