Flöde: CryptoKitties Creators tillkännager en ny blockchain för DApps

Flöde

Skaparna av de populära Ethereum dApp CryptoKitties gör sin egen blockchain.

Dubbade Flöde, plattformen tillkännagavs förra veckan av Dapper Labs, som är mest känd för att skapa kryptoekonomispel som NBA Top Shot och Cheeze Wizards.

Flöde

På projektets tillkännagivande avslöjade Dapper Labs-teamet att de hade samlat in mer än 11 ​​miljoner USD för att stödja den nya blockchain från investerare som Andreesen Horowitz, Warner Music Group, Digital Currency Group, Venrock och mer.

Idag presenterar vi Flow: en snabb, effektiv och utvecklarvänlig blockchain byggd för konsumentgrupper och underhållningstillämpningar.

Flow startar 2020 med decentraliserade upplevelser från Dapper Labs och andra. @withflow_ #FlowNetworkhttps://t.co/7H5ODGYO34 https://t.co/D4OYoGZahS

– Dapper Labs (@dapper_labs) 12 september 2019

Varför flöda och varför nu?

Så vad handlar det om?

Flow är ett “ProS-of-Stake” (PoS) blockchain som har optimerats kring komposibilitet, vilket innebär att dApp-utvecklare kan njuta av en mer strömlinjeformad process när de skapar applikationer för plattformen.

Roham Gharegozlou, grundaren av venture studio Axiom Zen och verkställande direktören för Dapper Labs, förklarade i ett associerat Medium-inlägg:

”Alla andra decentraliserade blockkedjans planer för skalning beror på någon form av skärning eller sidokedjor. Tyvärr insåg vårt team tidigt att dessa tillvägagångssätt gör interaktivitet mellan smarta kontrakt betydligt mer komplexa och felbenägna […] Efter nästan två års forskning presenterar vi gärna Flow, en blockchain-design som kan möta vanliga utvecklare och konsumentförväntningar utan skärpa nätverket eller äventyra decentralisering. ”

Följaktligen låter det som om den nya blockchain har varit på gång sedan CryptoKitties dApp orsakade en av de första stora episoderna av trängsel på Ethereum-plattformen tillbaka i december 2017.

Med detta sagt spelar skapandet av en ny blockchain som ska optimeras för dApps in i ny kritik av Ethereum, nämligen att plattformen för smarta kontrakt inte utvecklas tillräckligt snabbt och att den är för dyr för vanliga applikationer. Naturligtvis kommer “Ethereum 2.0” någon gång 2020 med början på Serenity-uppdateringen, men nu är det tydligt att Dapper Labs har investerat sina resurser i sin egen interna konkurrent.

”Bitcoin och Ethereum visar hur krypto kan göra finansvärlden mer öppen och transparent. Flow kommer att göra detsamma för konsumenter av underhållning och kultur, ”tillade Gharegozlou i ett separat pressmeddelande.

Nästa Ethereum-mördare? Vi får se

Som skisserat har Flow sikten på att prestera bättre än Ethereum när det gäller genomströmning – och allt utan skärning, vilket är ett centralt designelement i den kommande “Ethereum 2.0” blockchain.

Som Arianna Simpson, en grundare och chefspartner vid investeringsfonden Autonomous Partners, sa när hon bekräftade att hennes företag hade investerat i Flows första insamlingsrunda:

”Blockchain är snabbare och effektivare än andra och genomför transaktioner över 6000 gånger hastigheten på Ethereum till 0,1% av kostnaden. Flow använder inte skärning, vilket minskar friktionen för utvecklare. ”

Naturligtvis låter det utmärkt på papper, men kryptoekonomin har inte sett mycket fragmentering ännu när det gäller smarta kontraktsplattformar. Det vill säga att även om olika nya så kallade “Ethereum killers” nyligen har lanserats, har ingen kunnat komma nära att på allvar vinna på Ethereums position framför dApp-plattformar.

Det är inte så att innovation inte är möjlig i ekosystemet, för att vara säker. Snarare är det att de flesta nästa generations blockkedjeprojekt marknadsförs som Ethereum-mördare när ingen ännu har lyckats realisera den monikern, oavsett deras tekniska specifikationer.

3 / Tez0s, EOS, Polkadot, Hedera, Dfinity, Solana, Algorand, Blockstack etc. (jag har förmodligen fel när det gäller några av dessa, men jag utelämnar också cirka 470 andra SAFTed-nätverk AKA VC-mynt)

– Matt Corva (@MattCorva) 12 september 2019

Oavsett vad som händer kommer Flow att lanseras och det kommer att få stöd från sina investerare. Och projektets tidigaste investerare är glada över de framtida möjligheterna. Som Autonomous Partners Simpson senare sa:

”När det lanseras 2020 kommer Flow att gå live med konsumentinriktade produkter byggda av Dapper Labs och deras partners. Personligen kan jag inte vänta med att se vad dessa upplevelser kommer att bli! ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me