FinCEN-direktör: Stablecoin-projekt är pengarsändare i USA

Stablecoins

I USA klämmer Bank Secrecy Act (BSA) mot finansiella brott genom att kräva penningtjänster (MSB) – i allmänhet alla företag som hanterar överföring av pengar – registrera sig som sådana och registrera och rapportera vissa transaktioner.

Nu har chefen för Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), brottbekämpningsarmen för det amerikanska finansdepartementet, sagt i nya kommentarer att vakthunden ser alla kryptokurrency-stablecoin-projekt som MSB och följaktligen ligger inom byråns jurisdiktion.

Stablecoins

Det är enligt FinCEN-direktör Kenneth A. Blanco, som i ett nyligen anfört tal vid Chainalysis Blockchain Symposium i New York konstaterade att stallmynt – oavsett om de “stöddes av en valuta, en vara eller till och med en algoritm” var pengarsändare och därmed behövde registrera dig som MSB:

”[B] eftersom vi är teknologineutrala … bör det förstås att transaktioner i stablecoins, liksom alla andra värden som ersätter valuta, täcks av vår definition av” penningöverföringstjänster. “Detta innebär att accepterande och överföring av aktivitet denominerad i stallcoins. gör dig till en pengasändare under BSA. Det spelar ingen roll om stablecoin stöds av en valuta, en vara eller till och med en algoritm – reglerna är desamma. Till den punkten måste administratörer av stablecoins registrera sig som MSB hos FinCEN. ”

En extra rynka i Amerikas reglerande tjocklek

Hittills har de bästa finansiella tillsynsmyndigheterna i USA haft olika juridiska tolkningar av krypto. Ibland har den dynamiken lett till att kryptovalutor ses som egendom (IRS), pengar (FinCEN), värdepapper (SEC) eller råvaror (CFTC) beroende på vilken av dessa tillsynsmyndigheter som ombads..

När det gäller stabila mynt har stabiliteten i deras värderingar verkat utesluta möjligheten att de slitsas ut som värdepapper i Amerika. Detta antagande har varit en viss tröst för intressenterna, med tankesättet att flera lager av osäkerhet finns i överflöd för nya kryptoprojekt men åtminstone verkar stablecoins inte vara oregistrerade värdepapper.

Men medan lugnande klarhet kan ha dykt upp på en front, visar FinCEN-direktör Blancos nya kommentarer en annan, mer skarp klarhet: falla i linje som MSB eller möta vår reglerande vrede, stablecoin-projekt.

“Bara för att du säger att du är en banan gör du inte till en banan”, sa Blanco vid ett tillfälle och grävde i tanken att kryptoprojekt skulle vara immuna mot MSB-regler bara för att de säger att de är.

Hur kommer Stablecoin-projekt att svara?

När nyheter om Director Blancos senaste stablecoin-kommentarer har börjat göra rundorna har spekulationer börjat öka om vad som kommer nästa för projekt som Maker, vars protokoll stöder den automatiserade generationen av Dai stablecoin.

Med andra ord verkar det som om Dai-emittenterna – Maker’s builders – kan kvalificera sig som pengasändare enligt Blancos ovan nämnda kommentarer. Kommer Maker Foundation lagligt att motstå den ståndpunkten eller hamna på FinCENs inflytande?

Endast tiden kommer att visa för tillfället, men tidiga diskussioner om den bredare frågan har redan fångat ögat på Ethereums medskapare Vitalik Buterin, som sa om Blancos kommentarer att “[det] verkar viktigt” och frågade vidare om en tillgång som försöker vara kopplad till en valuta (t.ex. Dai) skulle uppfylla FinCEN-direktörens tröskelvärde för en “ersättning för valuta.”

Detta verkar viktigt. Så "försöker knytas till en valuta" skulle kvalificera sig som "ersättare för valuta"? Vad sägs om derivat av något där det underliggande inte gör det "existera", som KPI? https://t.co/amQ7TJwwS6

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 19 november 2019

Crypto In the Regulatory Daylight Now

Borta är de dagar då kryptovalutor kan falla under radaren i USA.

Om den senaste FinCEN-utvecklingen inte var tillräckligt bevis för det, visar ny rapportering också att Internal Revenue Service för närvarande har utredare som undersöker inhemska bitcoin- och kryptovalutautomater.

Specifikt undersöker IRS om dessa företag följer de regerande kunskapskunderna (KYC) och reglerna mot penningtvätt (AML) – exakt samma regler som FinCEN vill att stablecoin-emittenter nu otvetydigt ska tåla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me