FDA rekommenderas att anta blockchain-teknik för läkemedelsspårning

Blockchain-lån

MediLedger, ett blockkedjedrivet nätverk som är skräddarsytt för läkemedelsindustrin har släppt en rapport som säger att U.S. Food and Drug Administration (FDA) kan dra nytta av blockchain-antagande i kampen mot förfalskade läkemedel..

MediLegder Network kan revolutionera FDA Drug Tracking

Enligt en Rapportera publicerat av MediLegder, ett FDA-godkänt pilotprojekt, blockchain-teknologi skulle kunna öka byråns förmåga att spåra och spåra receptbelagda läkemedel över hela USA.

MediLegder, som grundades i juni 2019, är en del av FDA: s åtgärder för att säkerställa överensstämmelse med läkemedelsförsörjningskedjan och säkerhetslagen (DSCSA) som förväntas genomföras till fullo år 2023. Lagen kräver att intressenter i branschen spårar lagliga förändringar i ägandet av läkemedel i försörjningskedjan.

Enligt rapporten kan MediLegders blockchain-nätverk hjälpa organisationer att hålla exakta register över lagligt köpta receptbelagda läkemedel och i allmänhet tillhandahålla bättre vårdtjänster för patienter. Ett utdrag ur rapporten lyder:

”Det är arbetsgruppens tro att, i avsaknad av en central punkt för datadelning som andra länder har valt att genomföra, kommer den amerikanska försörjningskedjan att drabbas när företag kämpar för att hålla data korrekt och fullständigt delad över ett stort antal partners, system och tekniska format. Detta innebär att i händelse av en betydande folkhälsokris kommer intressenter och agenter att kämpa för att lokalisera och karantänera misstänkta produkter i rätt tid och fortsätta att sätta patienternas liv på spel. ”

Rapporten avslöjade också att den medicinska industrin kan uppnå full dataskydd och undvika läckage av konfidentiell information genom att anta nollkunskapssäker teknik som drivs av MediLedgers blockchain-nätverk. Den långsiktiga framgången för en interoperabel farmaceutisk blockchain-lösning är dock beroende av starkt deltagande och antagande från alla branschintressenter, enligt rapporten..

Blockchain Adoption in Provenance och SCM

MediLedgers blockchain-nätverk utvecklas och administreras av Chronicled, ett San Fransisco-baserat teknikföretag. Efter att ha fått godkännande för att driva ett pilotprojekt 2019 började företaget samarbeta med stora organisationer i läkemedelsförsörjningskedjan för att testa blockchain-nätverkets potential att hjälpa FDA att upprätthålla DSCSA-efterlevnad..

Pilotprojektet bestod av en arbetsgrupp bestående av 25 ledande företag som multinationella läkemedelsbeten Pfizer, kanal- och kontrakthanteringsföretaget Genentech, läkemedelsgrossisten AmerisourceBergen och det multinationella detaljhandelsföretaget Walmart för att nämna några..

Sussane Somerville, VD för Chronicled, kommenterade projektets framsteg:

”Vi är mycket nöjda med att företag över hela branschen gick med i Chronicled i MediLedger FDA Pilot Project. Vi kunde visa att en blockchain-lösning är möjlig att uppfylla DSCSA-kraven 2023 och är privilegierade att delta i att göra den amerikanska läkemedelsförsörjningskedjan säkrare för patienter. ”

Enligt Sommerville grundades projektet på tre kärnteknologier: ingen kunskap för att underlätta integritet för meddelanden och överföring av data, en blockchain-huvudbok för delad transaktionsverifiering och smart kontraktutförande och ett privat meddelandesystem för att ge interaktion mellan kunder och handel partners i försörjningskedjan.

Representanter från Genentech och Pfizer sa att projektet har visat ett brett engagemang i branschen för att utveckla ett driftskompatibelt system som hjälper FDA att uppnå fullständig DSCSA-efterlevnad..

Förutom läkemedelsindustrin tittar andra blockchain-piloter på att använda teknik inom områden som Proveniens och Supply Chain Management (SCM). Som tidigare rapporterats av Blockonomi i januari 2019 tillkännagav Carico Café Connoisseur, ett ugandebaserat kaffeföretag, användning av blockchain-teknik för att spåra varor längs sin leveranskedja.

Tillbaka i december 2018 presenterade TEMCO, en SCM-plattform, ett partnerskap med bitcoin blockchain-utvecklaren Rootstock. Paret lovade att tillhandahålla en leveranskedjelösning som kan ansluta isolerade supply chain-system och erbjuda spårningsdata i realtid till kunder.

I januari 2019 avslöjade Havard University sitt samarbete med The Levi Strauss Company och New America-tankesmedjan för att utveckla en blockchain-baserad plattform som potentiellt skulle kunna ersätta externa fabrikshälso- och säkerhetsgranskare..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me