Faktisk rapport: Efterfrågan på Blockchain sysselsättningsmöjligheter fortfarande robust

Faktiskt Blockchain-jobb

Indeed.com, den populära amerikanska sökmotorn för arbetssökande, har släppt en ny rapport på företagsdata som indikerar sökningar efter blockchainjobb på plattformen har förblivit moderiktiga oavsett kryptoekonomins för närvarande baisseartade cykel.

Samma rapport visade att Indeed jobbsökningar kopplade till termerna “kryptovaluta” och “bitcoin” har minskat stadigt under det första kvartalet 2019 efter att sökningar efter båda nådde sin topp i december förra året.

 Faktiskt Blockchain-jobb

Vid den tiden toppade “kryptovaluta” -sökningar med 46 sökningar per miljon, och “bitcoin” var inte långt efter med 39 sökningar per miljon. Dessa sökningar har minskat med mer än 40 procent respektive 75 procent under de senaste tre månaderna.

Det har varit en annan historia för “blockchain” jobbsökningar, dock. Indeed’s Hiring Lab fann att sådana frågor svävade runt 47 sökningar per miljon under samma tidsperiod.

För detta ändamål noterade Indeed att intresset för tekniken “förblir [högt”], liksom de mer generiska möjligheterna för icke-specifikt blockchain-arbete, sannolikt stod för den konsekventa söktrenden:

”Det ihållande intresset för blockchain-jobb är kanske ett tecken på att arbetssökande tror att icke-finansiella företag kommer att driva blockchain-applikationer, även om finansiella företag ser kryptovalutor som en modefluga. Med rätta eller fel ses blockchain av arbetssökande som en livskraftig innovation, oavsett om bitcoin och andra kryptovalutor är det. ”

Faktiskt Blockchain jobb sökningar

Faktiskt Blockchain jobb sökningar, Källa

JPMorgan gör en stor blockchain-anställning

I sin rapport fann Indeed också att den enda banken i de tio bästa företagen som gör de största krypto- och blockchain-anställningsinsatserna för sent också råkar vara Amerikas största – JP Morgan Chase.

Som sådan upptäckte faktiskt att JP Morgan nyligen sökte efter fler blockchain-anställningar än Ethereum-satsningsstudion ConsenSys och tech-titan Microsoft – en dynamik som indikerar omfattningen av företagets distribuerade huvudplanplaner inom överskådlig framtid..

Andra internationella affärsmakter som Cisco, Deloitte, Ernst & Young och IBM var bland de företag som försökte de mest blockchain-centrerade anställningarna, fann faktiskt.

Drivkraften att få in kryptotalang kommer inte som någon överraskning, eftersom JP Morgan gjorde vågor i kryptoekonomin förra månaden när han tillkännagav lanseringen av JPM Coin, en stablecoin för internationella betalningsavvecklingar som skapades av företaget.

Anställning har varit en uttalad historia 2019

Bear market eller inte, stora företag har gjort stora blockchain-anställningar i år.

Till exempel exploderade spekulationer för några veckor sedan om att insättningstjänster skulle komma till Coinbase efter att börsen anställde Luke Youngblood, arkitekten för Tezos satsningssystem. Och se, det är precis vad som har hänt nu när Coinbase Custody har avslöjat sin insats och styrning.

Silicon Valley grundpelare Facebook och Square har också försökt göra blockchain tech hyra inhopp.

Tidigare denna månad tillkännagav Twitter och Square CEO Jack Dorsey att den nya Square Crypto-tjänsten ville söka några kryptovalutaingenjörer och en designer.

Bidrar du för närvarande till bitcoin-core eller andra kryptoekosystemprojekt gratis i din lediga tid? Vi skulle vilja betala dig för att göra det på heltid. Om intresserad, DM @SqCrypto, och följ för uppdateringar om våra framsteg. Tack!

– jack &# 127757;&# 127759;&# 127758; (@jack) 20 mars 2019

Omkring samma tid uppträdde en jobbannonsering på Facebooks karriärsida för en position “Lead Commercial Counsel, Blockchain”. Arbetet skulle fokusera på att lagligt främja Facebooks kommersiella blockchain-baserade satsningar.

Förra månaden “förvärvade” Facebooks blockchain-team också en handfull smarta experter från Chainspace-projektet – en potentiell bemanning för deras rapporterade planer på att göra ett Facebook-mynt eller liknande tillgångar i framtiden.

Letar du efter Crypto Work? Du har alternativ

Du behöver inte arbeta på Facebook eller JP Morgan om du vill arbeta i krypto.

De som letar efter blockchain-arbete har massor av användbara online-resurser att vända sig till, inklusive kryptojobbskort som CryptoJobs, Lista över Crypto-jobb, och Coinmonks jobb. Fler vanliga brädor som Verkligen, AngelList, och Upwork är också alternativ.

Det är inte klart när den aktuella björncykeln kommer att avslutas, men du kan satsa på att kryptorelaterade jobbannonser kommer att öka på dessa webbplatser in natura när det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me