Facebooks centraliserade krypto skulle kunna tjäna företaget $ 19 miljarder: varför det här är bra

Facebook Blockchain

Under de senaste veckorna har några av världens största institutioner meddelat kryptocentrerade erbjudanden. Medan optimister hävdar att dessa organisationer vill etablera en decentraliserad värld, är det mer troligt att företag som Facebook och JP Morgan bara vill stärka deras resultat.

En ny forskningsanteckning från en analytiker vid Barclays med huvudkontor i London skulle bekräfta detta.

Facebook Blockchain

Barclays: Facebooks Blockchain Foray ska vara extremt lönsam

Per CNBC, som citerade forskning som sammanställts av Barclays Ross Sandler, kommer Silicon Valley-baserade Facebook att kunna tjäna 19 miljarder dollar i intäkter år 2021 för lanseringen av Facebook Coin (FBCoin). Sandler förklarade att om det värsta blir värst, kan den sociala mediejätten ”bara” nettointäkterna på 3 miljarder dollar från den digitala tillgången, påstås vara en stabil valuta som först ska vara centrerad kring användning i Facebook-ägda snabbmeddelandeprogrammet WhatsApp.

Han baserade sin analys på Google Play Butiks intäkter per siffra, vilket uppgår till 6 USD. Barclays förväntar sig att FBCoin blir den allestädes närvarande tillgången för Facebook-ekosystemet, som har över tre miljarder deltagare, extrapolerades 19 miljarder dollar..

Sandler fortsatte med att förklara vilken effekt detta erbjudande kan ha på Facebooks offentliga aktier:

”Att bara skapa detta intäktsflöde börjar förändra berättelsen för Facebook-aktier enligt vår uppfattning … Varje försök att bygga ut intäktsströmmar utanför reklam, särskilt de som inte missbrukar användarnas integritet, kommer sannolikt att bli väl mottagna av Facebooks aktieägare. ”

Han konstaterar att Facebook som lanserar en betalningscentrerad digital tillgång kan vara en räddning för företaget, särskilt om tidvatten vänder mot Mark Zuckerbergs hjärnbarn. Med andra ord kan FBCoin vara ett välbehövligt sätt för Facebook att diversifiera sina intäktsströmmar, särskilt efter Cambridge Analytica imbroglio och sekretessdebaktioner av en liknande kaliber.

FBCoin, en nettofördel för Crypto?

Medan vissa skulle hävda att de 19 miljarder dollar i potentiella intäkter som skulle visas som ett resultat av Facebooks kryptovaluta bara accentuerar satsningens centrala karaktär, kan ett argument göras att FBCoin är en nettovinst för det bredare utrymmet. Changpeng “CZ” Zhao, till exempel, tog nyligen till Twitter för att argumentera för att någon form av adoption är fördelaktig, speciellt när du kokar saker ner till det nitty-gritty.

Opopulär åsikt: JPM / FB-mynt.

I en decentraliserad värld kan vem som helst göra som han vill (inom gränser, så länge de inte skadar andra). Ju fler människor adopterar #crypto, desto bättre.

Antagande är #adoption. Välkommen!

Hur bra kommer de att klara sig? Låt oss vänta och se. https://t.co/ke3wYhsexI

– CZ Binance (@cz_binance) 9 mars 2019

Binance-verkställande direktören skrev att människor i en idealistisk, helt decentraliserad värld gör som de vill. CZ antyder antagligen sin känsla att det vanliga antagandet av centraliserade kryptovalutor och implementeringar av blockchain kan vara ett slut för att komma till decentraliserade medel.

Zhaos quip kom bara en vecka efter att Ari Paul från BlockTower Capital gjorde en liknande kommentar. Paul noterade att även om FBCoin och en liknande tillgång från bankkraftstationen JP Morgan i sig är “ointressanta” för ivriga kryptovalutaförespråkare, som baserar sina åsikter på disintermediation, kommer centraliserade kryptovalutor att “öka det globala intresset dramatiskt.”

2 / JPMcoin, facebookcoin, etc, är verkligen ointressanta för oss som är intresserade av censurmotstånd, beslagsmotstånd, avskrivningsmotstånd och själv suveräna pengar. De kommer att producera förvirring och irriterande artikelrubriker av journalister.

– Ari Paul ⛓️ (@AriDavidPaul) 1 mars 2019

Med stöd av sin poäng lade BlockTower-grundaren fram ett hypotetiskt scenario, där 10% av de antagna 300 miljoner som antar kryptovalutan “snubblar över Bitcoin.” Denna tillströmning av 30 miljoner krypto-nyfiken skulle på egen hand fördubbla storleken på Bitcoins community utan några frågor.

Paul tillade att blockchain-ekosystem som stöds av traditionella företag också kommer att tillhandahålla infrastruktur och tjänster som kan användas “direkt eller indirekt” med tillåtna kryptovalutor. Paul drar således slutsatsen att även om vissa är försiktiga med hotet Facebook och JP Morgan utgör för decentralisering, kan deras kryptoprojekt vara en nettovinst för det bredare utrymmet..

Om Barclays-analytikerns förutsägelse blir verklighet, kan Facebook lockas att gräva ännu djupare in i detta utrymme och därmed driva adoption ännu längre. Men som det står, har den förmodade digitala tillgången ännu inte startat, vilket innebär att FBCoin lätt kan vara ganska överväldigande. Men många spekulanter satsar på att kryptovalutan är en katalysator för adoption under de kommande åren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me