Europeiska myndigheter lanserar oöverträffad borttagning av Bitcoin Mixer

Europa

I vad Europol har hyllat som den “första brottsbekämpande åtgärden i sitt slag” har tjänstemän från EU: s högsta polismyndighet, tillsammans med myndigheter och utredare i Luxemburg och Nederländerna, meddelat att ta ner av en bitcoin-mixertjänst.

Mixern, Bestmixer, fungerade genom att tumla användarnas poolade bitcoin för att bevara deltagarnas integritet.

Europa

Avlägsnande av samordningsorgan, som förklarade den 22 maj att de beslagtagit sex servrar som ligger till grund för plattformen, inledde verkställighetsåtgärden efter att ha bestämt att mixern hade blivit en populär resurs för penningtvättare.

I ett tillhörande pressmeddelande noterade Europol att mixern hade fördunkat tusentals bitcoin medan tjänsten fortfarande var i drift:

”Bestmixer.io var en av de tre största blandningstjänsterna för kryptovalutor och erbjöd tjänster för blandning av kryptovalutorna bitcoins, bitcoin-kontanter och litecoins. Tjänsten startade i maj 2018 och uppnådde en omsättning på minst 200 miljoner dollar (cirka 27 000 bitcoins) på ett års tid och garanterade att kunderna skulle vara anonyma. “

Ironiskt nog undvek den integritetsfokuserade tjänsten inte att uppmärksamma sig själv. Dave Jevans, verkställande direktör för blockchain-undersökningsföretaget CipherTrace, har sedan noterat att mixeroperatörer öppet marknadsförde plattformen för penningtvättare. På nyheterna sa Jevans:

”Bestmixer har blankt annonserat penningtvättstjänster och hävdat falskt att de har hemvist på Curacao där de hävdade att det var en juridisk tjänst. Verkligheten är att de verkade i Europa och tjänar kunder från många länder runt om i världen. ”

Följaktligen var Bestmixer en ganska flagrant dålig skådespelare, och avsnittet har återfört kryptovalutamixare. Några framstående bitcoiners har pressat tillbaka mot demoniserande mixers i allmänhet och hävdar att många användare av tjänsterna helt enkelt vill skydda sin integritet snarare än att dölja brott..

Coinjoin är i grunden annorlunda – både ur rättsliga och verkställande perspektiv – än en central förvaringsblandningstjänst, som annonserade sig direkt för brottslingar som en tvättstjänst.

Sekretess är inte olagligt. Att använda bitcoin privat gör dig inte kriminell. pic.twitter.com/4S3CWipLxR

– Matt Odell (@matt_odell) 22 maj 2019

BestMixer presenterade tidigare ett “Crypto Dusting” -problem

BestMixers byst är inte första gången tjänsten har fått oflatterande rubriker i kryptoverse.

I höstas skickade mixerns operatörer tillfälligt ut små transaktioner massvis för att välja bitcoin-adresser. Syftet? Att skapa intresse för plattformen från potentiella nya användare.

Problemet med en sådan marknadsföringsmanöver är att den smittade användarnas BTC-adresser utan deras medgivande. Det beror på att kryptovalutabörsens system mot penningtvätt (AML) vanligtvis övervakar för transaktioner som blandare underlättar. Det betyder att de drabbade adresserna riskerar att möta de facto svartlistor.

Som CipherTrace noterade vid den tidpunkten i en post mortem-rapport kan denna typ av kryptodammning användas i framtiden för att avsiktligt spika användarnas adresser:

“När tiden går i kryptovalutavärlden kan denna form av skräppost snart bli en primär teknik för dåliga aktörer att sprida smuts och förorena legitima användare i massiva dammkampanjer.”

Mot bakgrund av Europols nya verkställighetsåtgärd är det uppenbart att BestMixer inte kommer att vara ansvarig för mer kryptodammning framöver.

Mixers är naturligtvis inte bara för brottslingar

I kryptoekonomin finns det verklig efterfrågan på mixertjänster från användare som vill att deras huvudplånböcker ska vara användbara men inte allmänt kända.

Den verkligheten avslöjade sig i Ethereum-ekosystemet på onsdag, då Gnosis-teammedlem och Into the Ether-värd Eric Conner efterlyste skapandet av en “grundläggande blandningstjänst” för Ethereum som skulle öka integriteten för blockchain-projektets användare..

Ethereum behöver en grundläggande blandningstjänst som kan integreras sömlöst i plånböcker för integritet. Jag är så trött på att behöva vara försiktig med att skicka texter till människor.

Jag ska börja försöka få detta att hända.

– eric.eth (@econoar) 22 maj 2019

Inte bara några minuter efter Conners uppmaning till handling hade Ethereums medskapare Vitalik Buterin publicerat en minimal designspecifikation för en sådan mixer.

När @econoar påpekar att vi behöver en Ethereum-blandningstjänst som är enkel att integrera och @VitalikButerin svarar med en ny specifikation 10 minuter senare. &# 128516;&# 128526;&# 128293; https://t.co/iwnIKGpqY3

– Mihailo Bjelic (@MihailoBjelic) 22 maj 2019

Konceptet fick snabbt grepp. Snart hade SpankChains verkställande direktör och MolochDAO-skaparen Ameen Soleimani flyttat tanken på att lansera ett MolochDAO-förslag för att finansiera skapandet av Buterins mixerdesign.

Vem vill att jag ska skicka in en @MolochDAO förslag för dem att bygga en onchain-mixer designad av @VitalikButerin?

Vi behöver en sekretessmästare!

Snälla RT! https://t.co/iMGnZAdk9g

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 22 maj 2019

Som sådan kan Conners föreslagna “grundläggande blandningstjänst” komma snarare än senare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me