EU Blockchain Group går live: Barclays, SWIFT, Ripple & IOTA-medlemmar

Europa

Utsikterna för blockchain-teknikens framtid ökar i EU.

Det beror på att International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA) precis lanserat den här veckan i blockets huvudstad Bryssel. INATBA: s genomförande är resultatet av EU: s Blockchain Industry Round Table, en grupp som värd Europeiska kommissionen, som är EU: s främsta administrativa och lagstiftande institution.

Europa

Enligt lanseringsmeddelandet sa föreningen att de skulle sträva efter att föra samman intressenter från alla EU-skikt för att hjälpa till att få blockchain-teknik till den europeiska mainstream:

”För att låsa upp den fulla transformationspotentialen och utnyttja fördelarna med blockchain och DLT för företag, den offentliga sektorn och samhället i stort, siktar INATBA på att utveckla en ram som främjar samarbete mellan den offentliga och privata sektorn, konvergens i lagstiftningen, juridisk förutsägbarhet och säkerställer systemets integritet och öppenhet. ”

I synnerhet inkluderar kroppens medlemmar traditionella affärsstationer som Accenture, Barclays och SWIFT samt kryptoverse-grupper som Ripple Labs och IOTA Foundation.

Grattis #INATBA medlemmar! Det är tillsammans vi kan hjälpa till att frigöra hela potentialen #blockchain & #DLT och sätt det till tjänst för våra medborgare & företag. offentlig & privat kan nu samarbeta bättre tillsammans med integritet och öppenhet som stärker våra medborgares förtroende pic.twitter.com/ytXAHB4NMd

– Mariya Gabriel (@GabrielMariya) 3 april 2019

En stödförklaring undertecknades följaktligen av INATBA: s deltagare och publicerades på toppkedjor, eller i fallet med IOTA på projektets Tangle, ett riktat acykliskt grafsystem (DAG) som kan fungera på samma sätt som en distribuerad huvudbok..

IOTA Foundation grundare Dominik Schiener kallad den formella aktiveringen av föreningen ett tecken på att den teknik som ligger till grund för kryptoekonomin har gott om utrymme att växa mot mainstream:

”Vi har inrättat vårt eget team för offentliga regler för att leda detta arbete och är glada över att vara en av grundarna av INATBA. Styrkan och storleken på denna förening, liksom stödet från Europeiska kommissionen och andra regeringar, visar bara ytterligare den framtida gränslösa potentialen för Distribuerad Ledger-teknik. ”

Ökning av officiellt intresse för Blockchain i Europa

INATBA: s lansering kommer några månader efter att ministrar från sju EU-länder i syd samlades för att utfärda en upplösning förklarar sina avsikter att arbeta tillsammans för att främja sina respektive och kollektiva omfamningar av blockchain-teknik.

Ministrarna från Cypern, Frankrike, Grekland, Italien, Malta, Portugal och Spanien har utfärdat ett gemensamt uttalande om sin avsikt att göra Sydeuropa till en ledare inom blockchain-teknik. Inget omnämnande av Bitcoin eller offentliga kedjor ännu, men en positiv hänvisning till integritet.https://t.co/gfQekW8vqB

– Balaji S. Srinivasan (@balajis) 7 december 2018

Deltagarna i förklaringen inkluderade transportministrar från några av Europas främsta ekonomier, inklusive Italien, Frankrike och Spanien. Den dynamiken har utan tvekan påverkat mindre europeiska länder att ta hänsyn till och börja tackla blockchain-initiativ mer proaktivt.

I sitt tillkännagivande sade ministrarna att tekniken hade förmågan att förbättra livet för européer, särskilt med avseende på deras integritet:

”På grund av dess karaktär anser vi att Distribuerad Ledger-teknik kan leda till ökad transparens, ansvarsskyldighet och integritet för slutanvändarna. I den bemärkelsen tror vi att främjande av integritet genom blockchain-förbättrade lösningar kan vara en väg framåt och ge medborgarna möjlighet att kontrollera sina egna personuppgifter. ”

Europas stramare integritet: PayPal investerade bara i en Blockchain-start som kan hjälpa

På tal om privatlivet har framstegen med EU: s bredare allmänna dataskyddsförordningar (GDPR) väckt massor av den senaste tidens uppmärksamhet på ämnet, eftersom de nya reglerna förpliktar företag som arbetar i blocket att genomdriva mycket strängare skydd för användarnas data.

Självklart är strängare integritetsbestämmelser bättre för användarna, men tillämpningen av GDPR: s regler innebär mycket mer tråkigt arbete för EU-företag.

Det är där en start som Cambridge Blockchain kommer in. Cambridge, som gjorde vågor den här veckan för att PayPal Ventures deltar i serie A, utnyttjar blockchain-teknik för identitetshantering, det vill säga deras plattform säkrar och validerar användarnas identiteter så att företag kan ha tillgång till relevanta uppgifter utan att behöva komma åt specifika användaridentiteter.

Det är ett företag och ett användningsfall. Men exemplet visar att IOTAs Dominik Schiener kanske hade rätt när han sa att distribuerade huvudböcker kan ha stor potential för adoption under de kommande åren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me