Ethereums MolochDAO får stora donationsökningar från Big Backers

Moloch DAO

MolochDAO, den decentraliserade autonoma organisationen som finansierar Ethereum-utvecklingen, fick precis en stor donationsvälsignelse från några av Ethereums mest inflytelserika personer.

SpankChain verkställande direktör och MolochDAO skaparen Ameen Soleimani tillkännagav de högprofilerade donationerna den 10 maj under en presentation på det ConsenSys-sponsrade Ethereal Summit i Brooklyn.

Moloch DAO

Där avslöjade Soleimani Ethereum-grundare Vitalik Buterin hade båda donerat 1000 eter (ETH) för att gå med i DAO, med ytterligare 2000 eter som donerats från medlemmar av Ethereum Foundation och ConsenSys, Lubins ETH-centrerade riskkapitalstudio..

Upphetsad att äntligen avslöja det själv, @ConsenSys, @VitalikButerin, och den @Ethereum Foundation bidrar alla 1k $ ETH var och en till @MolochDAO. Stort tack till @ameensol hjälper till att omdefiniera hur vi finansierar #Ethereum utveckling. GUILD BANK NU ÖVER 1 MUSD &# 129327; #EtherealNY #YearOfTheDAO pic.twitter.com/6pDsLVKCrW

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 10 maj 2019

4.000 ETH-fallet markerar ett seriöst framsteg för MolochDAO, som skapades tidigare i år med strax norr om 20 deltagare. Grundarna satte tillsammans 2200 ETH som ”hyllning” för att få rösträtt om hur medlen ska användas till utvecklingsprojekt i Ethereums ekosystem.

MolochDAOs nuvarande medlemmar kommer nu att ha en vecka att rösta på om de ska acceptera de nya utsikterna, men antagligen kommer rundan att leda till en jordskred av röster för: om den accepteras skulle givarnas 4000 ETH effektivt tredubbla gruppens nuvarande utveckling budget.

När det gäller de blivande deltagarna från Ethereum Foundation och ConsenSys valde de två organisationerna tio personer för att uttrycka sina röstintressen i DAO.

EF och Consensys har valt tio personer att rösta på förslag på organisationens vägnar (100 röstaktier vardera).

Vi välkomnar också nya medlemmar @latetot (ethgasstation) och en anonym.

Detta kommer att ge @MolochDAO till totalt 50 medlemmar. &# 128121;

– &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 10 maj 2019

Under sin avslöjande beskrev Soleimani samarbetet som en gräsrots orsak till bättre Ethereum:

“Moloch är en gräsrotsansträngning över hela ekosystemet för människor som gick med i sina personliga medel eftersom vi bryr oss och vill se Ethereum lyckas.”

MolochDAO får sin första gaffel och det är helt vänligt

MolochDAO: s första avvisade prospekt, den pseudonyma pet3rpan, bestämde sig för att ta saker i egna händer genom att arbeta med MetaCartel-gruppen att börja förfalska den decentraliserade fondens öppen källkod till en ny, separat DAO.

Vi gafflar &# 127860; @MolochDAO &# 128121; och vi kommer att driva vår egen DAO ⚙️ (@meta_cartel) -> fokuserat på att påskynda produktsuccén &# 128242; av applikationen Ethereum &# 129321; https://t.co/LUygkxxhL1

– Peter (@ pet3rpan_) 7 maj 2019

Som pet3rpan förklarade i ett tillkännagivande denna vecka kommer den nya DAO att fokusera på att påskynda utvecklingen av decentraliserade appar på Ethereum:

“MetaCartel kommer att lansera en bidragsbaserad DAO som finansierar applikationslagerprodukter för att samordna delningen av produktinsikter och användardata […] Fångsten är dock att deltagande projekt sedan måste dela sina data med resten av DAO i utbyte mot finansiering. ”

Allt är också kärlek från upphovsmännen, eftersom MolochDAO Twitter-kontot gav MetaCartel ett utrop på Twitter i hälen efter tillkännagivandet av Buterins och Lubins eter-donationer.

Vi är också oerhört stolta över att stödja den första Moloch-gaffeln: @metacartel DAO för att finansiera bidrag för applagerprodukter på Ethereum och för att stimulera större datadelning mellan projekt. &# 128242; ⚙️&# 128107;https://t.co/oh5ksyZsbI

– &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 10 maj 2019

För detta ändamål kan MetaCartel bara vara den första av många sådana gafflar som kommer.

Ethereum Community-brottning med öppen källkodsfinansiering nyligen

Framväxten av MolochDAO och MetaCartel kommer som ett försök att lösa hur man bäst kan finansiera öppen källkodsutveckling i Ethereum, ett ämne som har diskuterats avsevärt i blockchainens ekosystem de senaste månaderna.

Redan i mars höll Gitcoin medgrundare Kevin Owocki ett föredrag för CoinFund där han skisserade några av de mer framträdande öppen källkodsfinansieringsvägarna Ethereums intressenter kunde utforska. De stora möjligheterna han noterade var följande:

  • DAO: er (t.ex. MolochDAO och MetaCartel)
  • blockera emitterande finansiering
  • mikrodonationer
  • Gitcoin
  • CodeFund

Blockutgivningsfinansiering, som hittills har visat sig vara ganska kontroversiell i samhällsdiskussioner, skulle innebära att en liten del av varje eterblockbelöning tilldelas en utvecklingsfond.

För sin del antog Vitalik Buterin nyligen hur Ethereum-klienter och plånböcker kunde ta ut en transaktionsavgift på 1 gwei för att bidra till ett mikrodonationsschema, vars intäkter skulle gå till att betala för Ethereums utvecklingsinitiativ..

Gitcoin, som grundades av Owocki, kan liknas vid en decentraliserad Patreon, medan CodeFund är ett ConsenSys-stödt projekt som samlar på sig utvecklingsfinansiering via etiska, integritetsrelaterade annonser på utvecklarwebbplatser..

Naturligtvis finns det utrymme för alla dessa lösningar att sammanfalla under Ethereums paraply, men huruvida de kommer att eftersträvas ytterligare eller blir alltmer populära förblir upp till samhället.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me