Ethereum flirar igen med passande Bitcoin i dagliga transaktionsavgifter

Ethereum

Bitcoin har varit de regerande valfria pengarna inom kryptoekonomin sedan ekosystemets start, men Ethereum fortsätter att klättra mot kungen av kullen – åtminstone om dagliga transaktionsavgifter är någon indikation.

Ethereum

“Från och med den 15 september hade ETH dagligen 182 899 $ transaktionsavgifter jämfört med 185 993 $ för BTC,” har kryptovalutaföretaget Coin Metrics noterade i sin 17: e upplagan av State of the Network-nyhetsbrevet.

Detta är en 7d MA för att jämna ut diagrammet men igår var det ganska nära att vända. pic.twitter.com/4d0vGHHaxM

– eric.eth (@econoar) 17 september 2019

Det sätter Ethereum-nätverket ännu en gång inom slående avstånd från att se dess dagliga avgiftsflöde överstiga det för Bitcoin-nätverket.

Faktum är att stängningen inte är enastående eftersom Ethereum har övervunnit Bitcoins dagliga transaktionsavgifter en handfull gånger redan i år. Ändå är den här närmaste anmärkningsvärda eftersom den har ägt rum eftersom Ethereum precis upplevde ett nytt rekord för alla tiders aktiviteter på sin blockchain den 16 september.

Igår bearbetade Ethereum-nätverket den mest aktiviteten i sin historia. pic.twitter.com/gWxkEad6z7

– eric.eth (@econoar) 17 september 2019

“Detta innebär att användare gör alltmer komplexa operationer i nätverket,” sa DTC Capital-grundaren Spencer Noon i en relaterad Twitter-tråd.

Tether (USDT) -faktorn

Nyligen överförde Tether-projektet en betydande del av deras namngivna stablecoins aktivitet till Ethereum blockchain.

Den efterföljande explosionen av USDT-kopplade aktiviteter på Ethereum är således en stigande faktor som bidrar till den växande efterfrågan på plattformens blockutrymme; från och med tidigare denna månad närmade sig dagliga Tether-transaktioner snabbt i nätverket 200 000.

Det betyder att USDT för närvarande är involverat i cirka 20 till 25 procent av all aktivitet på Ethereum blockchain, och projektet betalar nu mer än $ 20 000 per dag i genomsnitt för privilegiet att göra det.

Förstärkningen av Tethers aktiviteter är dock långt ifrån den enda anledningen till efterfrågan på gas – med andra ord eter (ETH), det så kallade “bränslet” i kryptovalutans nätverk – har ökat, som vissa kryptoekonomiska intressenter som Chris Burniske har noterat.

Berättelsen som "det är bara Tether" körning #Ethereum antagandet bygger inte på faktum.

Tether svarar för 20% eller mindre av Ethereums gasanvändning. $ ETHanvändningar är heterogena & robust; människor förstår just nu hur översåld det var. https://t.co/xKDj9LFz9E

– Chris Burniske (@cburniske) 17 september 2019

Enligt trackerwebbplatsen ETH Gas Station inkluderar de 10 bästa gasanvändarna de senaste 30 dagarna till exempel oracle-projektet Chainlink, decentraliserat utbyte IDEX och kryptoutlåning dapp-stöd MakerDAO.

Som Burniske uttryckte det är användningen ”heterogen & robust.”

ETH leder det senaste Cryptoeconomy Rally

Mellan den 15 september och den 16 september ökade eterpriset från cirka $ 190 till $ 200. En dag senare tog den näst största kryptovalutan efter marknadsvärde ytterligare en akut uppgång efter att ha handlat så högt som $ 213 under kvällstimmarna på tisdag.

De kraftiga upptrenderna ökade nu myntet med 17 procent på veckan, 8 procent på månaden och 7 procent på året; för närvarande är projektet fortfarande en väg bort från sin pristopp 2019 på $ 334, som nåddes tillbaka i juni.

Det senaste steget upp för ETH verkade stimulera handeln med altcoin i allmänhet, eftersom de flesta av de 50 bästa kryptovalutorna gick in i greenen efter att köppress runt eter tycktes spridas till andra marknader. Anmärkningsvärt åtnjöt bitcoin inte samma tillfälliga välsignelse, eftersom OG-kryptovalutan handlade platt runt 10 300 dollar under de senaste två dagarna.

Priset på färsk eter kommer när optimismen värms upp i projektets samhälle kring en rad senaste utvecklingen, som betalningsprocessorn BitPay som lägger till stöd för Ethereum och Banco Santander – Spaniens största bank – utfärdar en obligation på Ethereum mainnet.

Ett nytt, mer omedelbart skalningsalternativ?

Ethereum 2.0 kommer att lanseras nästa år, vilket kommer att göra plattformen betydligt kraftfullare och effektivare.

Men det finns saker som kan göras ännu tidigare för att hjälpa Ethereum att skala i det här och nu. Till exempel bloXroute-teamet meddelat den 17 september att dess BDN-teknik hade testats på Ethereum-mainnet med ganska imponerande resultat, och att fler tester skulle komma.

“Vi såg utbredningshastigheter öka med över 100% för vissa noder som använder bloXroute BDN, vilket minskar tiden tills block tas emot av mer än hälften”, säger Eyal Markovich, företagets verkställande direktör.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me