Ethereum Ecosystem: Open Source Sustainability Talks Pick Up Steam

Ethereum

Den här veckan gav Gitcoin medgrundare Kevin Owocki en presentation vid CoinFunds månatliga Rabbithole Talks om hållbarhetsinsatser med öppen källkod. Där undersökte han en serie utvecklingsfinansieringsmöjligheter vars profiler har ökat i Ethereum-samhället den senaste månaden när byggare har kämpat med att hitta de bästa finansieringsvägarna framåt.

Det är ett alltmer relevant ämne. De allra flesta av projekten i kryptoekonomin är open source-satsningar eller är direkt beroende av programvara med öppen källkod, och Ethereums vinkel är inget undantag.

Arbetet med åtaganden med öppen källkod är unik för kryptovalutorummet, eftersom lanseringen av gratis och modifierbar programvara är en kraftfull drivkraft och underlättar decentralisering.

Ethereum

En stor nackdel med öppen källkod är dock att den kan leda till den så kallade “tragedin från allmänheten” – resurser blir överlappade utan hållbar påfyllning, till nackdel för alla i ett givet samhälle..

Eftersom oro över denna dynamik nyligen har börjat nå en feberhöjd runt Ethereum, har några finansieringsvägar snabbt börjat få uppmärksamhet bland dess förespråkare.

Några alternativ på bordet för finansiering av Ethereum

I sitt samtal för kryptoinvesteringar och forskningsföretag CoinFund, Owocki belyste några möjligheter för hållbar öppen källkodsutveckling av Ethereum som ökar, nämligen MolochDAO, mikrodonationer, finansiering av blockemissioner, Gitcoin och CodeFund.

Var noga med att kolla in CoinFund Analyst @devinawalshs live tweets som en sammanfattning från kvällens Rabbithole Talks med Kevin Owocki (@owocki), @GetGitcoin #blockchainnyc #blockchain #ethereum https://t.co/Pg9OLS3fCy

– CoinFund (@coinfund_io) 27 mars 2019

Först och främst, MolochDAO är en decentraliserad autonom organisation (DAO) centrerad kring samordning av medlemmarnas eter (ETH) och färdigheter för att hjälpa till att betala för värdefulla projekt på Ethereum-arenan.

Lanserades förra månaden av SpankChain maestro Ameen Soleimani, DAO: s medlemskap och surr har stadigt ökat. 100 eter är den minsta hyllningen att gå med för nu, och en gång i kan användare skicka in och rösta på relevanta finansieringsförslag.

Varje medlem kan lämna in ett finansieringsförslag. @ameensol lade fram det första förslaget till stöd @kyokan_io för deras ansträngningar på The State of ETH 2.0. Medlemmar har en vecka att rösta, enkel majoritet inget beslut.

Diskussionen om rapporten fortsätter här: https://t.co/hQblpizkRv pic.twitter.com/ysDC6L3Y4A

– &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 14 mars 2019

Naturligtvis innebär MolochDAO: s begränsade omfattning att det inte kommer att bli en händelse för hela Ethereums finansieringsbehov, så andra alternativ undersöks samtidigt. Ett mikrodonationssystem är en sådan möjlighet att Ethereum-medskapare Vitalik Buterin först flöt tidigare denna månad.

I en tillhörande tweetråd växte Buterin upp tanken på Ethereum-plånböcker som införde en gasavgift på 1 gvi per användartransaktion, med den resulterande summan – så mycket som $ 2 miljoner USD per år, beräknade han – för att sedan kunna omdirigeras till att betala för utvecklingsprojekt.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1103997710057771009

Ett mer kontroversiellt finansieringsbegrepp som har fått stor uppmärksamhet den här månaden har varit blockutgivningsfinansiering, eller avledt en bit av varje Ethereum-blockbelöning (för närvarande 2 eter per block) mot en fond för ETH-utvecklare..

Ett sådant anmärkningsvärt förslag om blockemission som lagts fram denna månad är Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1789, som var medförfattare av Kevin Owocki. Om så småningom gått, detta förslag skulle öka Ethereums blockbelöning med 10 procent och därefter ge 20 procent av de resulterande utdelningsbelöningarna till Ethereums “ekosystemförvaltning”.

Andra intressenter från Ethereum gillar Eric Conner och Evan Van Ness har föreslagit alternativa system för blockemission under de senaste dagarna. Conners system skulle se 0,2 ETH från varje block som gick till Ethereum Foundation (EF) -bidrag, medan Van Ness-modellen skulle se 0,1 ETH gå till EF.

Gitcoin och CodeFund-alternativ också

Zooma ut från de senaste förslagen, Owockis äldre Gitcoin karaktäriseras som en decentraliserad Patreon: Ethereum-förespråkare kan använda plattformen för att skicka in donationer eller få betalt för att arbeta med Ethereum-projekt efter eget val.

Precis som MolochDAO, kommer Gitcoin sannolikt inte att bli en avgörande faktor för hela spektrumet av Ethereums finansieringskrav, men det ligger i spetsen för att ta itu med frågan om öppen källkods hållbarhet i Ethereum och får därmed betydande samhällsstöd.

CodeFund, ett open source-projekt under paraplyet av ConsenSys venture studio, är en annan relaterad finansieringsväg. Det är värd för icke-invasiva och relevanta annonser för att samla in medel för utvecklare.

Huruvida Ethereum kommer att gå full fart på en “allt ovanstående” -strategi återstår att se. Men det som är klart är att blockchains intressenter kollektivt överväger hållbarhet i utvecklingen mer än någonsin när de håller ögonen på horisonten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me