Ethereum dApp Maestros MetaCartel lanserar ny venturearm

MetaCartel

I kölvattnet av MolochDAO Ethereum-finansieringsgruppen som lanserades tidigare i år har något som början på en kambriansk explosion av DAO, eller decentraliserade autonoma organisationer, följt.

Den mest uppmärksammade av denna nya våg av smarta kontraktsdrivna projekt har varit Molochs första gaffel, MetaCartel DAO, som leddes av Peter “pet3rpan” och kamrater som en utväxt av en arbetsgrupp för metatransaktioner som började hösten 2018.

Sedan lanseringen i juni 2019 har MetaCartel DAO: s intressenter använt bidrag för att finslipa på att stödja och påskynda projekt som bygger ut, eller gör användarupplevelse (UX) förbättringar av “Ethereum-applikationslagret” – så dApps. Några av lagen som den nystartade men redan erfarna MetaCartel-gruppen har stöttat inkluderar det progammable intresseprojektet rDai, den mobila MolochDAO-fronten från PokéMol och Mintbase-utgivningsplattformen..

MetaCartel

Men projektbidrag kommer bara till en del av ekvationen för det bredare MetaCartel-ekosystemet framöver.

Det beror på att MetaCartel begränsar DAO: s år på en hög ton – gruppen avslöjade den här veckan att de lanserade en vinstdrivande DAO, MetaCartel Ventures (MCV), som skulle ”kopplas” till ett aktiebolag med verklig värld för att tillåta DAO att ingå faktiska juridiska kontrakt.

MCV kan vara den första av många

Bland andra anledningar är MetaCartel Ventures anmärkningsvärt eftersom dess hybrid- och experimentella on-chain / off-chain-design gör ansträngningarna väl positionerade för att ge en tidig plan för mer likasinnade projekt som kommer, även företag + DAO melds i allmänhet.

Vi presenterar vitboken från MetaCartel Ventures

&# 128081;@VENTURE_DAO &# 128081 ;, en vinstdrivande investering DAO fokuserad på DApps. Arbetar med @lex_node + @ameensol, vi sammanför kod, lag och gemenskap; och berätta hur MetaCartel kan få DAO till liv.https://t.co/9Atw9ynAZH

– Peter (@ pet3rpan_) 15 december 2019

Projektets vitbok, som skapats av Peter pet3rpan, SpankChains Ameen Soleimani och den kryptokunniga advokaten Gabriel Shapiro, beskriver hur MCV kommer att vara en medlemsdriven fond som kommer att investera i “tidiga skede” dApps samtidigt som man åtnjuter “flexibilitet utan motstycke enligt traditionella ”riskkapitalfond” -modeller. ”

När det gäller MCV: s faktiska strukturering noterade whitepaperns författare:

”MCV består av en kod- och lagparning, där DAO: s affärsenhet är tätt kopplad till sina smarta kontrakt och token-teknik som används på Ethereum-mainnet. Teknikhalvan av MCV kommer att bestå av en instans av Moloch v2 smart kontraktstandard och den juridiska hälften som består av ett medlemsstyrt Delaware-aktiebolag som huvudsakligen styrs av Grimoire (” Limited Liability Company Agreement ”) och statyerna av Delaware Limited Liability Company Act. ”

Enligt denna “Grimoire”, som en reglerbaserad medlemsavtal, kommer det att finnas tre typer av MCV-medlemmar: Mages, Goblins och Summoners.

Magiker är icke-ackrediterade investerare som måste förbli aktiva i att hantera DAO: s aktiviteter, så att de inte utvisas på grund av tomgång. Goblins är ackrediterade investerare som helt enkelt passivt kan investera i riskkapitalfonden eller också aktivt ta på sig Mage-liknande förvaltningsansvar. Slutligen finns det Summoners, som liknar legosoldater – de kan vara MCV-medlemmar eller icke-medlemmar och betalas i tokens för att utföra diverse uppgifter delegerade av DAO.

Primad för att kapitalisera på nya typer av kapitalism

I MCV-dokumentet hävdar projektets skapare att det finns investeringsmöjligheter kring det stigande dApp-ekosystemet som MetaCartels deltagarnätverk skulle vara unikt lämpade för att dra nytta av.

“Om vi ​​kopplar ihop med relevant investeringserfarenhet kommer vi att kunna identifiera tidiga möjligheter med högt värde som andra investerare är omedvetna om”, skrev författarna.

Som exempel på sådana DeFi-centrerade investeringsmöjligheter redogjorde MCV-teamet för potentiella intäktskällor som att underlätta “OTC-handel för onoterade tillgångar”, stödja “team för att spela kryptospel” -turneringar för prispengar, spekulera på digitala tillgångar som konstverk och mer, och erbjuda såddkapital till andra DAO: er. Och det är bara för att nämna några möjligheter.

“Som kryptonativ är vi den bäst positionerade gruppen för att underlätta [och] uppmuntra dessa experiment samt göra avkastning från dem”, sa MCV-teamet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me