Ethereum Classic Difficulty Bomb framgångsrikt avväpnat, gruvarbetare gläder sig

Ethereums klassiska svårighetsbomb

Enligt officiella rapporter har Ethereum Classic-svårighetsbomben framgångsrikt inaktiverats genom ett gaffelförfarande. Gaffeln inträffade på block 5,899,999 och svårighetsbomben som Ethereum Classic ärvde är nu historia. Men vad var svårighetsbomben, och vad betyder detta för ETC framöver? Vi kommer att svara på alla dessa frågor och mer i dagens artikel.

Vad var svårighetsbomben?

Svårighetsbomben eller ”bomben” som det ibland kallas i officiella dokument, var en del av den ursprungliga Ethereum-koden. Den var utformad för att plötsligt och kraftigt öka gruvsvårigheten till den punkt där gruvdrift blir omöjligt och inga block kan hittas efter den. Denna händelse kallas en istid, där kedjan är fryst. Detta kan låta som en dålig idé på ytan (och det skulle vara om en verklig istid skulle inträffa) men de ursprungliga formgivarna och utvecklarna hade en anledning att implementera den.

Ethereums klassiska svårighetsbomb

Svårighetsbomben skapades som en del av den ursprungliga Ethereum-lanseringen redan 2015. I en officiellt blogginlägg, frigöringskoordinator Vinay Gupta beskrev resonemanget för varför bomben lades till i Ethereums kod. Anledningen till bomben är att effektivt tvinga Ethereum Foundation och dess utvecklare att överföra Ethereum bort från gruvbevis till något annat. Att något annat till slut blev Casper, vilket är Ethereum-nätverkets eventuella övergång till bevis på spel.

Gupta skrev att “övergången [sic] till det nya nätverket kommer att genomföras av” TheBomb “”

Ethereum Classic Sticking With Proof-of-Work

En viktig skillnad mellan original och klassisk är att även om Ethereum har planerat från början att alltid flytta från PoW, kommer Ethereum Classic att skilja sig genom att behålla sin affinitet för det..

En del av detta kan vara att Ethereum Classic-utvecklarna vill att deras kedja förhoppningsvis ska ärva en betydande del av gruvhashastigheten som för närvarande är avsedd för Ethereum. Detta gäller särskilt efter att den senaste lanseringen av Ethash-kompatibla ASIC-gruvarbetare släpptes av Bitmain tidigare i år. Dessa enheter kommer på många sätt att tvingas bryta Ethereum Classic (såvida inte ett annat, mer lönsamt alternativ är tillgängligt) och kan därmed bidra till att påskynda och säkra kedjan. Det finns till och med några bevis för att ASIC-gruvdrift ökar myntpriserna, även om detta inte alltid är oundvikligt.

Bitmain Ethereum ASIC Miner

Direktören för ETC Cooperative Anthony Lusardi har sagt att teamet inte har för avsikt att försöka motstå ASIC-gruvdrift. De känner att ett sådant drag skulle vara meningslöst och kanske till och med destruktivt.

Bomben har avväpnats

Hurra! Framgångsrik gaffel! pic.twitter.com/WADjZcplIo

– ETC Cooperative (@ETCCooperative) 29 maj 2018

ETC Cooperative officiella Twitter-konto gjorde ett meddelande för inte så länge sedan om att gaffeln var framgångsrik. Det främsta syftet med gaffeln var naturligtvis att införa ny kod för Ethereum Classic där det inte finns någon svårighetsbomb närvarande. Detta innebär att gruvdrift kan fortsätta som normalt och i enlighet med alla de senaste ECIP-planerna. Planen att ta bort bomben är ECIP-1041.

Några timmar efter gaffeln meddelade ETC Cooperative att blocktiderna har förbättrats (från 22 sekunder till 14 sekunder) och nätverkshashastigheten har ökat.

Vi gjorde det! 99% av gruv hashrate uppgraderades framgångsrikt.

Blocktider blir snabbare; ner från 22 sekunder till 14 sekunder.

Hashrate går upp 5 TH / s -> 8 TH / s; göra nätverket säkrare. https://t.co/vYuyzgVQ10

– ETC Cooperative (@ETCCooperative) 30 maj 2018

Priserna på ETC-mynt har sett en generell nedåtgående trend sedan den massiva prispumpen i slutet av förra året. Valutan uppnådde en heltidshöjd på $ 36,42 vardera, med dagens priser som låg på relativt stabila $ 13- $ 15. Detta är fortfarande en betydande ökning från där valutan satt strax efter gaffeln som vanligtvis var i $ 1- $ 2-intervallet. Hittills verkar priserna inte ha rört sig på något signifikant sätt sedan gaffeln slutfördes.

ETC-priser för de senaste 30 dagarna, bild via coinmarketcap.com

Vad är nästa för ETC?

Nu när svårighetsbomben är ur vägen kommer Ethereum Classic-utvecklarna att fokusera på sin senaste virtuella maskin eller VM-implementering som heter Sputnik, samt på utveckling för sidkedjestöd. Sidkedjor är en separat blockkedja som håller sig synkroniserad med Ethereum Classic och kan möjligen möjliggöra några användbara funktioner som mutabilitet, vilket företag säkert skulle behöva av sekretessskäl. Till exempel om de behövde radera känsliga personuppgifter eller uppgifter om tidigare kunder eller anställda. Denna typ av flexibilitet kan göra ETC till ett attraktivt val för sekretessföretag.

Projektet planerar också att hålla sitt andra årliga Ethereum Classic Summit-evenemang, med årets evenemang som hålls i Sydkorea senare i september. Och så även om priserna kanske inte har svarat omedelbart på gaffeln, kan det också vara ett bra tecken. Då har ETC-innehavarnas förtroende inte skakats och prisfastheten visar tydligt detta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me