EOS Creator: Bitcoin är transformativ, men också långsam, kostsam och begränsad

Bitcoin

Under mycket av Bitcoins liv var det obestridligt. När Satoshi Nakamoto släppte sin skapelse i världen var digitala valutor och blockkedjor bara begrepp, vilket gjorde Bitcoin till det första verkliga försöket att skapa en tillgång som inte är bunden till traditionella betalningsspår eller ett underliggande statligt system.

Men många teknologer och innovatörer har kommit fram till att de kan göra bättre än vad Satoshi har gjort, vilket skapar hundratusentals spin-offs, mer känd som altcoins, i processen. Och tyvärr har några av dessa cryptocurrency-skapare tagit sig till offentliga forum för att uppmärksamma Bitcoins ineffektivitet och undvikit projektet som tyst skapade deras skapande.

Bitcoin

Brendan Blumer Bashes Bitcoins ineffektivitet

Brendan Blumer, verkställande direktören för det Hong Kong-baserade Block.one, utvecklingsgruppen bakom EOS-blockchain, tog nyligen scenen för DC Blockchain Summit vid Chamber of Digital Commerce (CODC). Medan Blumer stod på scenen för en panel om blockchains applikationer inom myndigheter, företag och andra sektorer tog han upp Bitcoin.

Och vad han hade att säga var inte exakt glad, och det passade inte heller kryptopubliken.

EOS-medskaparen medgav att han ser Bitcoin, världens första kryptovaluta- och blockchain-applikation, som helt transformativ, men att nätverket fortfarande har drastiska brister.

VD för https://t.co/oxZfkUbjGr @BrendanBlumer sprida löjliga misstag om Bitcoin på en @DigitalChamber händelse. pic.twitter.com/h5bB8ybC6X

– Vake (@vakeraj) 6 april 2019

Blumer påpekar att Bitcoin-transaktioner i själva verket kostar långt över transaktionsavgiften som endast anges av gruvarbetarmarknaden, med den faktiska kostnaden för att behandla en peer-to-peer-överföring som potentiellt är så hög som $ 50 till $ 100. I efterföljande Twitter-kommentarer fortsatte Blumer denna berättelse. När han försökte rationalisera kommentarer om att BTC-transaktioner faktiskt kostar mer än avgiften i sig, uppmärksammade han gruvsubventioner och förklarade att denna utsläppsutsläpp faktiskt borde stå för kostnaden för att säkra processer.

Han pekade sedan roligt på Bitcoins transaktionsgenomströmning och blockeringstider och förklarade att det kan ta en timme att överföra BTC till en kollega eller ett företag, även om gränsen för “tre transaktioner per sekund” inte redan är nöjd. Detta är naturligtvis en överdrift i Blumers slut, eftersom den utbredda antagandet av Segwit-adresser gör det möjligt för nätverket att bearbeta upp till sju transaktioner per sekund, men hans missnöje med Bitcoins tekniska kapacitet tydliggjordes.

Men han är inte exakt bearish på Bitcoin

Medan Blumers kommentarer får det att låta som om han bara ser en nackdel för Bitcoin i framtiden, gör hans Twitter-omvändelser det klart att detta inte är exakt fallet. I en tweet som utfärdades i mitten av mars förklarade Blumer stolt att han tror på berättelsen att Bitcoin är nästa kommer av guld om du vill – en digital värdebutik som har varuaktiga egenskaper.

Faktum är att han skriver att han förväntar sig att kryptovalutan ska ersätta guld som den ledande värdebutiken under de närmaste två decennierna, en känsla som innehas av Winklevoss Twins, Willy Woo, Mike Novogratz, bland andra intressenter i kryptoindustrin..

Under de kommande två decennierna, #Bitcoin kommer ersätta #guld som den ledande råvaran för att lagra värde

– Brendan Blumer (@BrendanBlumer) 17 mars 2019

Som svar på den kritik han fick för sin monolog på CODC fördubblade han tanken att Bitcoin fortfarande har ett giltigt, om än relativt begränsat, värdeförslag.

Blumer skriver att han älskar världens första kryptovaluta på grund av dess potential att bli det digitala guldet, men att det i sig inte är optimerat för att konkurrera inom smarta kontrakt, decentraliserade applikationer och andra användningsfall. Med andra ord förklarar han att BTC-transaktioner kan vara långsamma och relativt dyra, men det finns tillräckligt med utrymme för både EOS och Bitcoin att existera i en decentraliserad, digitalbaserad värld.

Och det kan bara vara så Satoshi Nakamoto ville ha det. Som Dan Held, grundare av Interchange, förklarade i en omfattande Twitter-tråd, hade Bitcoin-skaparen sannolikt många chanser att ändra huvudreglerna – 21 miljoner leveransgränser, tio minuters block, ett megabyteblock etc. – av hans hjärnbarn, men bestämde sig emot det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me