Energy Firm Repsol ser Blockchain som transformativ teknik

Repsol Blockchain

Repsol är det senaste spanska företaget som testar blockchain som ett sätt att minska avfallet och förbättra operativ effektivitet. Företaget rapporterade att ett nyligen genomfört test av en blockchain-pilot som utformades för att förbättra kvaliteten på säkerhetscertifiering av sina produkter var framgångsrik och kunde leda till en kostnadsbesparing på 400 000 euro per år..

Repsol Technology Lab Research Center samarbetade med Finboot; en del av Repsol Foundation Entrepreneurs Fund, för att gemensamt utveckla en blockchain-plattform som förbättrar certifieringsprocessen för petrokemiska produkter. Besparingarna kommer att genereras genom att minska frekvensfel, enligt en rapport publicerad av Cointelegraph på spanska.

Repsol Blockchain

Repsol gör Blockchain till en synlig lösning

Tomas M. Malango, som är chef för experiment på Tech Lab, kommenterade varför blockchain kan göra skillnad för Repsol, ”Denna typ av procedurer, där vi hanterar ett stort antal prover, är föremål för många omarbetningar som beror på till felmärkning, förlust eller felaktig anslutning av information. ” Han tillade att resultaten från blockchain-piloten “kunde överföras till andra avdelningar i företaget med liknande praxis och dysfunktioner.”

Spanien är inte känt som en hotbed för digital innovation, men många spanska företag har snabbt tagit i bruk blockchain. Det första syndikerade lånet som betalades på en blockchain hände till följd av den spanska banken BBVA, och nu använder den spanska energileverantören Iberdrola blockchain för att spåra förnybar kraft.

Energi är en komplex industri

Det skulle vara svårt att föreställa sig en mer komplex verksamhet än den globala energiförsörjningen. Vid 400 000 euro är besparingarna som blockchain kan skapa för Repsol små jämfört med företagets årliga intäkter, som mäts i tiotals miljarder euro.

Som Malango påpekar kan en gång en blockchain-plattform har visat sig kunna utvidgas till andra områden inom petroleumsverksamheten, som genererar biljoner US-dollar årligen. Något som finns på alla nivåer inom olje- och gasbranschen är ekonomi, där stora banker fyller i luckorna när oljebolagen behöver ta itu med sina kunder eller tjänsteleverantörer..

Blockchain skapar tillförlitliga register, men ovilligheten för storindustrin att anta decentraliserad valuta kan hålla tillbaka dem från ännu större kostnadsbesparingar.

Varje gång Repsol säljer en liter diesel kommer ett företag som Visa och en bank som Santander att få en liten nedskärning av den transaktionen. Alla dessa försäljningar läggs samman, varför Visa och Santander tjänar en enorm summa pengar på att blanda runt data.

Pengarna i siffror

Att flytta data i dag är ganska enkelt. Det första transatlantiska telefonsamtalet ägde rum på 1950-talet och kostade då cirka 500 dollar. Då behövde vi banker för att se till att information överfördes korrekt eftersom det inte fanns något annat alternativ.

Idag har saker förändrats. Banker gör fortfarande i princip samma sak som de gjorde för 100 år sedan, och för att göra saker ännu mer intressanta har dagens pengar absolut ingenting bakom sig, förutom tron ​​som folk lägger i dem.

Globala banker raked in mer än en biljon dollar i vinst förra året. De megalitiska finansoperatörerna tjänade det genom att lagra data och flytta runt dem. Centralbankerna har en liknande ställning, vilket kan vara anledningen till att Bank for International Settlements topprang har varit så röstmot mot kryptor. Pengar består, men det verkliga arbetet och varorna som kan bytas mot allt det som görs upp är mycket riktigt.

Är banker som JP Morgan vid ett vägskäl?

Jamie Dimon var en av de mest uttalade motståndarna till Bitcoin, innan han (tydligen) bestämde sig för att blockchain är bra, och JP Morgan började patenterar blockchain-teknik.

För att vara säker finns det inte en annan plattform som kan ta sig an den internationella bankkartellens ställning just nu. Det etablerade finansiella systemet fungerar för det mesta. Nästan alla över 40 verkar fortfarande inte förstå att hela systemet är byggt på sand, eller mer specifikt, förtroendet hos de människor som fortsätter att arbeta för att stödja det.

Jamie Dimon och JP Morgans om-face på blockchain tog mindre än ett år. Man undrar hur lång tid det skulle ta för allmänheten att ifrågasätta effekten av det befintliga finansiella systemet om det fanns ett (ett annat) massivt problem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me