Efter Bitcoin Run förra veckan ledde Ethereum (ETH) toppmynt i helgvinster

Ethereums sekretess

Ether, den digitala gasen i Ethereum-nätverket, hade en stark helg då kryptovalutans pris steg mer än 13 procent mellan fredag ​​och söndag.

Under den tiden ökade ETH tillfälligt från $ 162 USD till $ 185. Den uppåtgående trenden har upprätthållits under tiden, eftersom myntet kom in på måndagen och svävade runt $ 180.

Drivkraften leder eters korta avkastning på investeringen (ROI) längre in i green; den näst största krypton med börsvärde har nu ökat med 26 procent under veckan, med 32 procent jämfört med månaden och med 20 procent under de senaste tre månaderna.

Ethereums sekretess

ETH är fortfarande nere 54 procent från priset för ett år sedan, medan det har stigit mer än 1700 procent sedan 2016. Myntets högsta tid var 1431 USD i januari 2018.

Naturligtvis finns rädsla kvar i rymden att kryptoekonomibjörnen som började bita förra året har ytterligare uthållighet än. Men det blir svårare att hävda att sidan inte har vänt sig ju längre att toppmynt som eter upprätthåller positiva kortsiktiga ROI.

De andra topp 10 kryptovalutorna har också gått bra in i den nya veckan. Bitcoin (BTC) gick in på måndagen och höll fortfarande mark över priset på 5 200 $, medan Bitcoin Cash (BCH) minskade något men behöll sin position över 300 $. Flera andra populära krypton som litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) och Cardanos ADA upplevde små prisminskningar.

Upprätthållandet av dessa nivåer kommer efter att bitcoin ledde kryptomarknader upp förra veckan efter att genuskrypto sköt upp från 4 100 $ till över 5 000 $ på en dag.

Den uppgången, som enligt uppgift utlöstes av flera samordnade beställningar på 1000 tusen bitcoin vardera, har kraftigt ökat optimismen och medvetenheten kring kryptovalutor, vilket i sin tur har gett upphov till en reflexiv dynamik som har lett till ytterligare köpstryck i rymden.

Det återstår att se om denna reflexivitet kommer att realisera nästa förlängda kryptotjurmarknad eller sprutas ut efter att ha fått lite initial fart. Men det har inte varit mycket sputtring under de senaste 90 dagarna för toppmynt som bitcoin och eter, så tjurfallet byggs stadigt.

Ethereum placerade sig bra i DeFi Rat Race

Många projekt försöker underlätta och optimera decentraliserad finansiering eller DeFi. Projekt som Bitcoin, Ethereum, Cardano och Tezos är bara några exempel på framstående tävlande som har tagit till arenan.

Men när det gäller att göra en inventering av det nuvarande fältet har Ethereum fått en avsevärd försprång tidigt in i kryptoekonomins liv, eftersom plattformen för närvarande stöder nio av de tio bästa decentraliserade finansprojekten per DeFi Pulse webbplats för tracker.

Den nuvarande DeFi-ställningen. Bild via DeFi Pulse

Mer än 400 miljoner dollar eter är låst bland de tre bästa av dessa projekt, nämligen kryptolån spelar Maker och Compound och den alltmer populära decentraliserade börsen Uniswap. Bitcoins föreslagna skalningslösning i andra skiktet, Lightning Network, kommer för närvarande på fjärde platsen med mer än 5,6 miljoner dollar bitcoin låst i sina betalningskanaler.

Framtiden för DeFi är förvisso långt ifrån klar, och nya projekt som Cosmos och Polkadot kommer hela tiden. Men Ethereum-baserade projekt tar verkligen dagen medan saker och ting fortfarande är tidigt, och den dynamiken kan vara bra för ETH i nästa kryptomarknadscykel i enlighet därmed.

Tittar på framtiden

Efter framgångsrikt antagande av sin Constantinople-uppgradering tidigare i år är Ethereum-blockkedjan inställd för sin Istanbul-uppgradering nästa, vilket kan se den ASIC-resistenta ProgPoW-konsensusmodellen gå live.

Längre bort är Serenity “ETH 2.0” -uppgraderingen som kommer att se Ethereum distribuera en trio av skalningslösningar inom skärning, Plasma och Casper. ETH 2.0-team arbetar redan bra med att fästa med att satsa i Ethereum.

48 av våra ETH2.0-validerare visar sina senaste blockröster i realtid i vår @prylabs Prysm testnät! Rekvisita till @ terenc3t för grafen och glada att ha fler bilder som visar kraften i ETH2-gaffelvalsregeln #Ethereum pic.twitter.com/ltd7lRmcQF

– Raul Jordan (@raulitojordan) 8 april 2019

Under tiden kommer den största frågan i blockchains community att koncentreras kring hur lång tid det tar för Serenity att aktiveras. För närvarande är det en öppen fråga – men det kommer inte alltid att vara en.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me