DIY-pengar: En viktig växande trend i Ethereum DeFi

Ethereum

Kalla det Open Finance. Kalla det DeFi. Kalla det vad du vill. I vilket fall som helst är en stor trend i Ethereum-ekosystemet den senaste tiden att distribuera komplexa finansiella transaktioner för att göra det enklare än någonsin för användare att förvandla pengar till en “gör det själv” eller DIY-aktivitet.

Den senaste utvecklingen i denna riktning den här veckan kommer via Staked och UMA-projektet (Universal Market Access), som båda har rullat ut nya tjänster som sannolikt är på spetsen när det gäller DeFi-innovationer..

Ethereum

När det gäller Staked tillkännagav företaget just sitt nya Robo-Advisor for Yield (RAY) tjänst, som består av en serie smarta kontrakt och är utformad för att automatiskt leda en användares investeringar till de högst avkastande investeringsmöjligheterna i Ethereum DeFi vid varje given tidpunkt.

&# 128680;&# 128680; Vi presenterar DeFi: s första Robo-rådgivare &# 128680;&# 128680;

RAY (byggd av @staked_us) är en uppsättning smarta kontrakt som automatiskt tilldelar kryptotillgångar till de mest givande möjligheterna.#MagicInternetFinance

Använd den: https://t.co/7UV0NWxBy8

Läs mer: https://t.co/LgP4beAABM

– Spencer Noon (@spencernoon) 12 september 2019

För att använda tjänsten måste en näringsidkare sätta in eter (ETH), DAI eller USD Coin (USDC) i det tillhandahållna RAY-avtalet och därefter välja vilka DeFi-möjligheter som ska övervägas. Systemet flyttas sedan automatiskt runt dessa fonder för att dra nytta av de bästa avkastningsställena vid den tiden.

Planen är att tjänsten så småningom ska gå längre än bara utlåning och in i olika kryptoekonomiska aktiviteter som den kommande Dai-besparingsgraden, förklarade Staked-teamet:

”RAY stöder initialt utlåning på Compound, dYdX och bZx, men erbjuder en generaliserad metod för att plugga in nya avkastningsgenererande möjligheter. Med tiden kommer RAY att stödja insatser, DAI-sparande, arbitragemöjligheter, marknadsskapande och andra möjligheter som skapas av samhället. ”

Som namnet antyder stöder företaget Proof-of-Stake (PoS) blockchain-projekt som Tezos, Cosmos och Livepeer. Starten stöds av investerare som Winklevoss Capital, Digital och Coinbase Ventures.

UMA-protokollteamet förbereder sig för att låta användare bygga sina egna symboler

I nyheterna den här veckan finns också UMA Protocol-teamets nya Synthetic Token Builder-tjänst, som tillåter användare att “bygga tokens som kan spåra vad som helst med ett prisflöde.”

Låt oss bygga några syntetiska tokens!

Tillkännager UMAs Synthetic Token Builder, en dapp för att bygga tokens som kan spåra vad som helst med ett prisflöde.

Läs om användningsfall som:

* byggnadsavkastningskurvor *

* satsar på bitcoin dominans *

* syntetiska lokala valutor *https://t.co/vDNtwHBcPD

– UMA (@UMAprotocol) 11 september 2019

För närvarande är tjänsten endast live på Ethereums Rinkeby-testnät, vilket betyder att den inte är ute i naturen ännu. Testnetsversionen är dock en utmärkt indikation på vilken typ av produkter som kommer – och från alla som vill släppa dem. Som UMA Protocols finansingenjör Regina Cai förklarade i nyheterna:

”Med Token Builder kan du skapa tokens som spårar priset på vad som helst (S&P 500, det antal Twitter / IG-anhängare som någon har, antalet uppröstningar som din meme har …). Allt du behöver göra är att välja prisflöde och sätta in DAI. ”

Hur fungerar det exakt? Som så sa Cai i ett Medium inlägg:

”Under huven skapar dapp en token-anläggning genom att lansera ett smart kontrakt. Efter att du har deponerat DAI i din token-anläggning kan du prägla syntetiska tokens som är fullt stödda av DAI som du satte in. Övercollateralisering av din token-anläggning säkerställer att de syntetiska tokens alltid har full säkerhet. Detta hjälper till att försäkra alla som köper dina syntetiska tokens att de har full säkerhet (av dig). “

En sådan dynamik gör det möjligt för användare att göra ett brett utbud av unika tokens, allt från tokens som är knutna till den kinesiska yuanen till tokens som är knutna till Facebooks aktiekurs.

Inom kryptoverse är UMA Protocol-projektet känt för att starta USStocks-projektet tidigare i år, vilket skapade en symbol som representerade “syntetiskt ägande av ett index över de 500 största börsnoterade amerikanska aktierna.”

“USStocks är ett spännande exempel på hur decentraliserad finansiering kan låsa upp ekonomiska möjligheter för människor oavsett geografi eller inkomstnivå”, sade MakerDAOs verkställande direktör Rune Christensen vid den tiden.

Oavsett vad som händer med UMA-teamets senaste tjänst är det uppenbart att den friktionsfria karaktären av tokenisering fortsätter att marschera på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me