Det senaste Federal Reserve-mötet har Bitcoin-investerare pumpat, här är varför

Bitcoin mot dollar

På onsdagen frågades Federal Reserve Jerome Powell om sina senaste tankar om Bitcoin (BTC), kryptotillgångar och Vågen. Tro mot sin natur som en integrerad figurhuvud av fiatpengar fruktade inte ordföranden för en av världens mäktigaste institutioner.

Som rapporterats av Blockonomi hävdade Powell att kryptovalutor, till och med den Silicon Valley-stödda vågen, inte är tillräckligt stora för att utgöra ett hot mot Wall Street … ännu. Det bästa sättet är att det är “långt ifrån digitala valutor som påverkar penningpolitiken.”

Bitcoin mot dollar

Trots vad han kanske projicerar har ett antal kryptovalutatjurar, med en presskonferens i Federal Reserve i åtanke, kommit till slutsatsen att Bitcoin kan utgöra ett hot mot traditionell finansiering tidigare än Powell kan förvänta.

Federal Reserve minskar inte priserna

På torsdag slog globala aktier nya rekordhöga toppar. Microsoft överträffade till exempel ett börsvärde på 1 biljon dollar – att gå med i en exklusiv klubb med massiva företag. Mer allmänt, S&P 500 fick nästan 1% och närmade sig den ständigt lovande 3000-nivån. Anledningen till att detta inträffade berodde på ett nyligen möte med Federal Reserve och en efterföljande presskonferens, under vilken Powell & Co. gjorde ett överraskande tillkännagivande.

För dem som missade notatet, sent i fjol, började den amerikanska centralbanken till synes antyda att den hade för avsikt att “varva ner” sin balansräkning, som många tror har katalyserat detta decennielånga, rekordhöjda rally i globala aktier. Genom att göra detta skulle det behöva avveckla tillgångar och höja räntorna, negativa priskatalysatorer som marknaden teoretiskt sett måste ta upp. På grund av detta tankade aktiemarknaden (som BTC gjorde).

Men sex månader senare verkar den här räntehöjningen inte komma till marknader nära dig. Under gårdagens presskonferens signalerade Federal Reserve att den avsåg att sänka räntorna. Andra centralbanker följde till synes.

Bitcoin redo att växa på grund av Dovish Fed

Så vad har detta med Bitcoin att göra?

För det första bör en miljö med låg ränta (och har) driva investerare att fördela kapital till mer riskfyllda tillgångar, vare sig det är Bitcoin eller de otaliga börsintroduktioner i Silicon Valley eller privata placeringar som har ägt rum under det senaste decenniet. Ännu viktigare är dock att Bitcoin ses som en väg ut ur byråkratin och oförutsägbarheten för traditionell finansiering. Du förstår, många ser extrema perioder med låga räntor som en perfekt katalysator för valutabortfall.

Travis Kling, en Wall Street-investerare som blev showrunner i en kryptofond, har hävdat att den inflationsstrategi som används av Federal Reserve, känd som “Kvantitativ lättnad”, är en av de mest oansvariga och största “penningpolitiska experimenten i människans historia” . Exempelvis är Federal Reserves balansräkning större än någonsin. Titta bara på diagrammet nedan visar i vilken utsträckning detta “experiment” har nått.

Detta nyligen beslutade av Federal Reserve är endast en bekräftelse av att inflationsstrategier kommer att fortsätta under överskådlig framtid. Brendan Bernstein, en Bitcoin-kommentator och en anti-etableringsfigur, hävdar att den senaste tidens implikation att räntorna ska sänkas återigen börjar “ett vapenlopp av centralbanker som konkurrerar om att devalvera sina valutor.”

Och så börjar det…

Ett vapenlopp av centralbanker runt om i världen som konkurrerar om att devalvera sina valutor

Fiat läcker ut i knappa tillgångar. Och den knappaste tillgången i världen kommer att oproportionerligt dra nytta av det.

Det är som om de konspirerar för att pumpa BTC

Tack för din service https://t.co/mcoo2pVGBE

– Brendan Bernstein (@BMBernstein) 20 juni 2019

Till skillnad från traditionella pengar är BTC inte mottaglig för garantilös, dold inflation och styrs inte av en central myndighet. Så om (eller när) ekonomin kollapsar på grund av ett missöde från centralbankernas sida, är många, inklusive Kling, säkra på att kryptovalutor, särskilt något som Bitcoin, kommer att se ett massivt kapitalinflöde. Eller som Bernstein uttrycker det:

”Fiat kommer att läcka ut i knappa tillgångar. Och den knappaste tillgången i världen kommer att oproportionerligt dra nytta av det. Det är som om de konspirerar för att pumpa BTC. Tack för din service.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me