Den legendariska riskkapitalisten Draper säger att Bitcoin är för tusenåriga

Bitcoin

Det finns ett löpande meme att kryptovalutamiljön är fylld till randen med årtusenden och generation Z – människor födda efter 1981.

Enligt den legendariska Silicon Valley-riskkapitalisten Tim Draper borde detta stämma och rådet nyligen ungdomar att köpa Bitcoin.

Köp Bitcoin, Young People: Legendary Investor

Miljardärinvestern Tim Draper – som köpte tusentals BTC för mer än fem år sedan och också var en tidig investerare i Baidu, SpaceX, Tesla, AngelList, Coinbase, Robinhood, Twitch och många andra företag – nyligen satte sig ner med Fox Business för att prata Bitcoin.

Det är inte förvånande att han uttryckte en hausseartad känsla om den största kryptovalutan genom marknadsvärde och sa att han tror att Bitcoin kommer att vara nyckeln till millennies finansiella framtid:

Du tittar på bitcoin och du säger ”Hej, det här är fantastiskt eftersom det inte är min fars Oldsmobile.” Saker fungerar inte riktigt för [millennials.] Med de nuvarande lönerna kan de inte riktigt betala det. Det är en riktigt svår tid, och de har blivit hyresgäster snarare än köpare eftersom de måste

Han tillade att med ökningen av nya avgifter i livet för kreditkortsavgifter och med regler, kommer vanliga sparstrategier inte att fungera, vilket kräver alternativa investeringar.

Varför är Bitcoin meningsfullt för årtusenden?

Annat än vad Draper sa, vad gör Bitcoin och digitala tillgångar som helhet viktigt för årtusenden att engagera sig i, särskilt ur en investeringssynpunkt?

Enligt Raoul Pal, en tidigare Goldman Sachs-chef och VD för Real Vision, har det att göra med potentiell avkastning. I en podcast med framträdande Bitcoin-kommentator Stephan Livera sa Pal att en majoritet av ledande tillgångsslag inte är lönsamma för investeringar just nu..

Aktier, förklarade han, är ungefär vid alla tidpunkter och driver extrema värderingar för relativt liten vinst och potential.

Här är @RaoulGMI på Baby Boomers, Millennials och Bitcoin. Baby Boomers fick en gåva!

Full ep och transkript finns här:https://t.co/zPQso3Ul34 pic.twitter.com/1auWfcAkyL

– Stephan Livera (@stephanlivera) 30 juli 2019

Obligationer är inte mycket bättre, menar Pal, och uppmärksammar de “praktiskt taget nollavkastningar” – och negativa avkastningar i vissa fall – som skuld som anses vara säker ger.

Även fastigheter är inte attraktiva, med den framstående investeraren som kallar denna tillgångsklass “oöverkomlig”, och tillägger att det är ännu mindre vettigt att köpa bostäder eftersom de handlar nära rekordhöga nivåer. Ange Bitcoin. Pal quips:

”Så i helvete gör tusenårsåldern för att spara för din framtid, när nästan alla tillgångar har negativ tillskriven avkastning de närmaste 20 åren, tio åren? Och svaret är bra, du tar valet av kryptovaluta och Bitcoin. ”

Den tidigare Wall Street-chefen tillade att köp av Bitcoin nu är som att köpa obligationer och aktier 1982, vilket är före den absurda tillgångsinflationsbubblan som har blåst upp sedan dess.

Det händer redan

Det verkar som om några årtusenden är före kurvan, med rapporter som avslöjar att det finns många årtusenden som redan kastar pengar på Bitcoin- och kryptovalutaprodukter och att det finns unga människor med avsikt att gräva i krypto.

Den 4 december Charles Schwab släppte en rapport avseende kundkretsens favoritinvesteringar vid utgången av tredje kvartalet av tredje kvartalet.

Under kolumnen för årtusenden, de födda efter 1981 och före 1996, noterades att 1,84 procent av denna demografiska samlade nettovärde tilldelades Grayscales Bitcoin Trust (GBTC), vilket gjorde det BTC-kopplade investeringsmedlet mer populärt än Berkshire Hathaway, Walt Disney, Netflix, Microsoft och Alibaba Group.

Detta gjorde GBTC till den femte mest populära investeringen bland tusenårsåldern, utan Facebooks 3,03%, Teslas 3,22%, Apples 6,18% och Amazons 7,87%.

Fan det är faktiskt galet. @GrayscaleInvest BTC ligger före Berkshire Hathaway, Disney, Netflix, Microsoft och Alibaba som% av tillgångarna som innehas i aktier i Charles Schwab. pic.twitter.com/cCGcY0nLk4

– Nathaniel Whittemore (@nlw) 27 januari 2020

Visst, 1,84% är inte ”massanpassning” i sig, även om många i kryptovalutamiljön har tagit denna statistik i steg. Mike Dudas, VD för industriventil The Block, skrev att denna statistik är det “tydligaste tecknet för mig att det finns detaljhandelsefterfrågan på människor att äga bitcoin via traditionella investeringskonton.”

Också ett 2019 undersökning publicerad av branschens riskkapital Blockchain Capital avslöjade att det finns ett överväldigande intresse för Bitcoin bland tusenårsbefolkningen i staterna.

Undersökningen, som 2 029 amerikanska vuxna svarade på, avslöjade att 59% av dem i åldern 18-34 år “starkt” eller “något” håller med om att “Bitcoin är en positiv innovation inom finansiell teknik”, medan 42% av samma demografiska indikerar att de tänker köpa BTC inom de närmaste fem åren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me