Deltagare i Nordkoreas Crypto Event säger att sanktioner inte diskuterades

Nordkoreas krypto

Kryptovalutamiljön i stort blev chockad förra veckan när USA: s advokatkontor för södra distriktet i New York avslöjade att det hade arresterat Virgil Griffith, en forskare i Ethereum Foundation och framstående medlem av blockchain-rymden.

Statsadvokaten anklagade individen för att ha brutit mot “International Emergency Economic Powers Act (” IEEPA “) genom att resa till Demokratiska folkrepubliken Korea (” Nordkorea “eller” Nordkorea “) för att leverera en presentation … [om hur man använda teknik] för att undvika sanktioner. ”

Nordkoreas krypto

Varför detta relaterar till kryptovaluta är att Griffiths presentation gällde blockchain och gjordes vid ett statligt sponsrat kryptovalutahändelse. USA: s advokat Geoffrey S. Berman gick så långt som att säga att Griffith försåg nordkoreanerna med “mycket teknisk information.”

Griffith, enligt ett pressmeddelande från regeringen, nekades påstås inresa till Nordkorea av det amerikanska utrikesdepartementet och fick inte godkännande att presentera vid evenemanget, vilket i sig bryter mot sanktionen..

Deltagare i nordkoreanska Crypto Conference försvarar Griffith

Många är på regeringens sida och citerar det faktum att hjälp till Nordkorea bara skulle fördriva en farlig regim. Men vissa har kommit till individens försvar. Fabio Pietrosanti, en deltagare i ovannämnda Pyongyang Blockchain och Cryptocurrency Conference som Griffith gick till, berättade CoinDesk att vid evenemanget var sanktionerna “inte alls ett ämne.”

Pietrosanti tillade att diskussioner kring sanktioner i en sådan miljö skulle ha varit dåraktiga och tillade att det är en de facto lag mellan turister till nationen att du inte ska “prata om något politiskt ämne.”

Han sa till och med att konferensen egentligen bara var “tråkiga två dagar” och citerade det faktum att informationen som diskuterades vid den oortodoxa händelsen var “grundläggande kunskap på Google-nivå”, vilket strider mot uttalandet från statsadvokaten.

Andra har också gått till media och Twitter för att försvara Griffith. Individer som Roger Ver (som gick så långt som att hashtagga sin kommentar med ”FreeVirgil”) och John McAfee, som båda är libertarianer, skrev på Twitter att de senaste gripandena är ett tydligt exempel på regeringar som överskrider sin makt; andra, nämligen i Ethereum-kretsar, hävdade att Griffiths till synes premiss för att delta i evenemanget var att skapa fred och dialog snarare än att låta den nordkoreanska regimen kringgå ekonomiska sanktioner, den anklagelse som de amerikanska myndigheterna fängslade honom.

Sanktioner är en krigshandling.

Människor som vidtar sanktioner driver krig.

Människor som motsätter sig sanktioner är emot krig.#FreeVirgil #Nordkorea #USA https://t.co/1HuW535OyU pic.twitter.com/wQKWMKnDHu

– Roger Ver (@rogerkver) 30 november 2019

Representeras av de bästa

Medan USA inte har vuxit i sitt påstående att Griffith bröt lagen när han deltog i evenemanget, fick Ethereum-communitymedlemmet nyligen lite juridiskt stöd från Brian Klein från Baker Marquart. Klein skrev i en tweet som tillkännagav sin representation av utvecklaren: “Vi bestrider de oprövade anklagelserna i brottmål, och Virgil ser fram emot sin dag i domstol, när hela historien kan komma ut.”

Jag representerar nu Virgil Griffith och är mycket nöjd med att domaren idag fann att han skulle släppas ur fängelse i avvaktan på rättegång. Vi ifrågasätter de oprövade anklagelserna i brottmål och Virgil ser fram emot sin dag i domstol, när hela historien kan komma ut.

– Brian Klein (@brianeklein) 3 december 2019

Det här namnet, Brian Klein, kanske låter bekant. Varför? Klein var personen som representerade Block.one, ett internationellt blockchainföretag bakom EOS-token-försäljningen, när det tidigare i år var tvungen att lösa sig med Securities and Exchange Commission (SEC) i USA för att underlätta en oregistrerad ICO-försäljning. Block.one fick böter på 24 miljoner dollar av SEC för försäljningen.

På grund av denna till synes lilla lösning jämfört med EOS: s börsvärde på 2,6 miljarder dollar nu och de 4 miljarder dollar som Block.one samlat in, har många kallat Klein för en av de bästa advokaterna i kryptovalutaverksamheten.

Med vissa som säger att Griffiths fall kan skapa ett rättsligt prejudikat för framtida förfaranden avseende kryptovalutor och blockchain på det geopolitiska scenen, säger vissa att en vinst, eller åtminstone en viss eftergift i USA: s slut, kan vara viktig för branschens utveckling.

Advokaten som återkallade EOS i deras SEC-uppgörelse (allmänt ansedd som en enorm vinst) återkallar nu Virgil Griffith https://t.co/eitSqRM6YN

– Rob "Crypto Bobby" Paone (@crypto_bobby) 3 december 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me