Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) värmer upp till Blockchain, inte Bitcoin

DARPA Blockchain

‘Blockchain, inte Bitcoin’ verkar som ett nytt mantra. DARPA är den senaste regeringssponsrade byrån för att ta upp mantrat och letar efter människor att spilla bönorna om hur de kan utnyttja tillståndlösa distribuerade konsensusprotokoll till sina egna syften..

Defense Advanced Research Projects Agency, eller (DARPA), arbetar redan med projekt som Atlas, som är något i linje med en föregångare till roboten från Terminator-filmfranchisen. De är djupt involverade i USA: s militärindustriella komplex och letar förmodligen efter nya vägar att använda blockchain i “försvarsindustrin”.

DARPA Blockchain

Det är mycket osannolikt att DARPA: s intresse för tillståndlösa distribuerade konsensusprotokoll har något att göra med idéerna som förde blockchain till. De letar specifikt efter sätt att använda tillståndslösa blockkedjor utan ett monetärt incitament och erbjuder istället tillgång till information eller datorkraft som ett incitament.

DARPA letar efter nya Blockchain-idéer, inte poletter

Tanken att en tillståndlös blockchain skulle kunna användas i avsaknad av en utbetalning för de människor som driver nätverket är minst sagt udda.

Närmare bestämt letar DARPA efter,

“… syftet med denna RFI (Request For Innformation), är DARPA enbart intresserad av tillståndslösa distribuerade konsensusprotokoll … Även om det finns en betydande mängd offentligt och privat forskning och utveckling i distribuerade konsensusprotokoll, söker DARPA information längs flera, mindre utforskade vägar för tillståndslösa distribuerade konsensusprotokoll. Sådan information kan hjälpa till att informera ett framtida DARPA-program. ”

Bitcoin skapades med tanken att det var möjligt att ha ett betalningssystem i frånvaro av en central myndighet.Detta verkar gå vilse på etablissemangsspelare, som går vidare till att samverka blockchain till sina egna syften.

Det är inte svårt att se varför regeringar vill ha blockchain, eftersom det enkelt skapar poster som är mycket svåra att ändra. När den frihet som kryptos skapar har tagits bort från tillståndslösa blockkedjor, blir de ett idealiskt sätt att hålla reda på vad människor gör dagligen.

EU handlar allt om Blockchain, men är inte hett för individuell integritet

Europeiska kommissionen (EG) också verkar vara varmt på blockchain, men motsatt kryptos. De höll en konferens under den senaste månaden som ökade fördelarna med blockchain, så länge den kan användas av en regering för att hålla reda på dess chattel (medborgare).

Roberto Viola, som är generaldirektör för kommunikationsnät, innehåll och teknik i EG uppgav att,

“Det som gör denna förening speciell är dess fokus på att främja förtroende för blockchain-teknik bland offentliga myndigheter och medborgare”, och att “Det kommer också att kunna kommunicera med medborgarna om blockchain, en teknik som inte bör associeras med dunkla kryptovalutor utan med spårbarhet och en säker miljö. ”

Idén om en “säker miljö” i det sammanhang som Roberto använder den är mycket svår att kommentera, även om den ger upp minnen från ett Europa som var helvetet över total kontroll över en livrädd befolkning.

Under den tid då den europeiska fascismen blev framträdande fanns inga elektroniska betalningar. Nu sitter Bryssel vid knutpunkten för en nästan total kontroll över EU, men det verkar inte finnas många felaktiga röster som protesterar mot en uppenbar maktkoncentration som eftersträvar något sätt att befästa sin redan betydande makt.

Brons Bull of Blockchain

De befogenheter som skulle vara klokt att komma ihåg lektion av Louis XVI, och terrorens regering som hans önskan om absolut makt skapade.

Hans död var en del av en större rörelse bort från centraliserad kontroll, och den här pengarnas mästare kanske vill uppmärksamma likheterna mellan politisk makt som fanns i det revolutionära Frankrike och det moderna monetära systemet..

Att skapa ett system för registrering av transaktioner skulle verkligen skapa ett otroligt sätt att hålla koll på människor i stor skala, men det skulle också kunna fånga den politiska klassen i ett gungmyr, om de någonsin tappar kontrollen över förmågan att utöva våld för de människor de representera.

En riktig värld

Maximilien François Marie Isidore de Robespierre var mer än glad att hämnas upplevda felaktigheter med hjälp av de register som han hade till sitt förfogande, och grizzly utförande.

Det är värt att komma ihåg att alla system av våld (makt) kan tas över av osannolika kandidater, varför efterupplysningen grundades på tanken att alla människor är lika i lagens ögon och ingen person ska berövas av dessa rättigheter utan vederbörlig process i ett rättvist rättssystem.

Att skilja blockchain från bitcoin verkar bekvämt på kort sikt, men att använda en teknik som var utformad för att återansluta ett mållöst samhälle med rötterna som födde individuella rättigheter kan vara mycket farligare än den politiska klassen kan föreställa sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me