DASH-förslag till VD Ryan Taylor misslyckas: kontroversen följer

Dash-guide

Ett förslag som nyligen slog Dash-systemet har nyligen röstat ned med stor marginal. Förslaget var mycket kontroversiellt och begärde att Ryan Taylor skulle avlägsnas som VD för Dash Core Group, och degraderade honom till en “rådgivande roll”. Åtgärden misslyckades med att nästan 10-till-1-förhållandet mellan masternodeägare röstade nej på förslaget. Den huvudsakliga anledningen till förslaget, enligt dess beskrivning, är att Taylor sänkte tillgångspriserna och inte lyckades uppfylla viktiga tidsfrister, bland annat.

Gräver i Dash

Dash är till skillnad från kryptovalutaprojekt som bitcoin eller Litecoin. Det beror på att Dash är ett självfinansierat kryptovalutaprojekt som betalar för sin egen verksamhet och expansion genom att fördela en del av varje blockbelöning till en mycket granskbar fond. Den fonden går till att anställa anställda som utvecklare, marknadsföring och så vidare. Det gör det också möjligt för Dash att sponsra olika blockchain-evenemang som konferenser och säkra några av de mest begåvade människorna i kryptovaluta idag.

Dash-guide

Läs också: Nybörjarguide till Dash

Fram till nyligen leddes Dash av Evan Duffield. Innan Duffield lämnade sin roll ledde Duffield anklagelsen på en plan som kallades Evolution. Den mycket detaljerade och ambitiösa planen är utformad för att sätta Dash i spetsen för antagandet av kryptovaluta. Det syftar till att göra detta genom att förbättra tekniken både på framsidan för den genomsnittliga användaren och på backend. Förbättringar på backend inkluderar ändringar i masternoder, minskning av transaktionsavgifter och en ökning av blockstorleken, bara för att nämna några.

Duffield skrev en blogginlägg några månader tillbaka med några av dessa förändringar. Ett av hans förslag är att gruvbevis i framtiden ska bli föråldrat och nätverket ska drivas helt av masternoder. På kort sikt, Evolution färdplan föreslog att gruppen kanske skulle vilja investera i att skapa en ASIC-enhet med öppen källkod för att jämna ut gruvspelet och minska centraliseringen på grund av ett begränsat utbud av Dash-kompatibla ASIC-gruvutrustningar som AntMiner D3.

Avgiften för att avlägsna Taylor

Förslaget citerar sju skäl till varför Taylor bör ersättas. Här är de i sammanfattning.

  1. Taylor “förstörde marknadens förtroende” genom att missa tidsfrister, och Dash-tillgångspriserna har sjunkit märkbart, särskilt när man jämför med bitcoin.
  2. Taylor har ”vuxit sitt företag på ett ansvarsfullt sätt” och använder inte sin budget bra. Förslagsförfattaren föreslår att om priset på Dash går under $ 80, att det ”inte bara kommer att finnas medel för andra samhällsprojekt utan också inte tillräckligt för att betala DCG-anställdas löner.”
  3. Trots att han hade tillgång till 30 miljoner dollar i finansiering “skapade han inte ett skyddsnät för DCG.”
  4. Ett antal löften om Dash-utveckling gjordes, men har tydligen inte levererats. Författaren säger att projektets anonyma Private Send-funktion fortfarande är alldeles för långsam (i vissa fall tar det dagar att slutföra), och att projektets plånbok fortfarande är oförändrad från två år sedan.
  5. Förslagets författare kritiserar Taylor för befordran av Fernando Gutierrez till positionen som marknadsföringschef redan i januari i år. De hävdar att denna person är en advokat med “ingen erfarenhet, kreativitet eller talang för marknadsföring” och att de har en “imponerande meritlista med noll resultat på åtta månader”.
  6. Därefter säger förslagsförfattaren att Taylor “gjorde misstaget att anställa Bradley Zastrow” för affärsutveckling. I förslaget är påståendet att Zastrow “får underprestera och leverera utan konsekvenser, trots den oproportionerliga lönen han får.”
  7. Slutligen hävdar förslaget att Taylor är ”inte en ledare”, och att Dash Core Group har varit ”ett gammalt och tråkigt företag som inte innoverar” sedan Evan Duffields avgång..

Dash Community säger “Nej”

Som svar på detta förslag har ett antal kommentatorer kommit fram till försvar för Ryan Taylor och hans prestationer sedan de tog över. En person med användarnamnet Macrochip sa att Taylor “inte har brutit ett enda löfte eller missat en deadline med orimligt mycket belopp”

En annan användare hävdade att förslaget lägger “mycket mer skada på Ryan Taylor än vad som är motiverat”.

Och naturligtvis är den viktigaste punkten i detta förslag rösterna från masternode-operatörerna. Slutresultatet för förslaget var 156 för, 1057 mot och 22 avstod. Detta tyder på att endast en minoritet av masternodeinnehavare är missnöjda med Taylor till den grad att de skulle överväga att få honom borttagen från sin tjänst och ersättas med någon annan. De allra flesta masternodhållare verkade å andra sidan vara nöjda eller nöjda med Taylors prestation hittills.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me