CTFC: U.S. Watchdog uppmärksammar BitMEX över möjliga amerikanska användare

BitMEX granskning

Amerikas främsta råvaroregulator är enligt uppgift sondering kryptovalutaderivat byter BitMEX över utsikterna till amerikanska användare som handlar på sin plattform.

Det är per anonyma källor nära situationen, rapporterade Bloomberg den 19 juli. De personer som sa ifrågasatta för US Commodities Futures Trading Commission (CFTC) är huruvida BitMEX effektivt har hindrat amerikaner från att använda sin plats eftersom börsen inte är registrerad hos kommissionen.

BitMEX granskning

Både CFTC och BitMEX vägrade att kommentera rapporten.

Enligt börsens användarvillkor får amerikaner inte använda sin plattform – en regel som officiellt har funnits de senaste åren. Börsen registreras från Eden Island i Seychellerna. I synnerhet hade bitcoin-pundit Tone Vays sitt konto av BitMEX förra hösten “på misstankar om att vara en amerikansk medborgare”, sade näringsidkaren vid den tiden.

Den påstådda CFTC-utredningen – som enligt uppgift har pågått i flera månader och fortfarande pågår – betyder inte nödvändigtvis mycket för tillfället.

På nyheterna sa Compound General Counsel och populär kryptoverse juridisk kommentator Jake Chervinsky att arbetet verkade rutinmässigt och sådana “utredningar resulterar ofta i inga avgifter alls.”

Sluta skrämma över en rutinmässig regeringsutredning.

Det finns en anledning till att dessa saker ska vara konfidentiella: allmänheten överreagerar & antar det värsta, medan utredningar i verkligheten ofta leder till inga anklagelser alls. CFTC ställer frågor är normalt & förväntas. https://t.co/9B7In21VrU

– Jake Chervinsky (@jchervinsky) 19 juli 2019

Omvänt såg blockchefen för forskning Larry Cermak i nyheterna ytterligare ett våg av uppfödningsspänning i Amerikas kryptokrok och noterade att framstående kryptovalutaplattformar alltmer klämmer ner på aspekter av amerikansk kryptohandel..

Det här blir ganska allvarligt. Låt oss sammanfatta:

– Både BitMEX och Bitfinex undersöks nu för att betjäna amerikanska kunder

– Bittrex och Poloniex började geo-blockera tokens från USA.

– Binance drog krypto-till-kryptohandel helt ur USA

– Larry Cermak (@lawmaster) 19 juli 2019

Oavsett vad som händer kommer den nya Bloomberg-rapporten efter South China Morning Post rapporterade tidigare i år hur BitMEX hade gjort en rad amerikanska och Quebecois-kontot bort efter att Quebecs Autorité des marchés financiers (AMF) berättade för börsen att det inte var licensierat i den kanadensiska staten.

“Vi informerade detta företag om att dess verksamhet var olaglig”, sade en AMF-talesman.

Naturligtvis är det ingen hemlighet att vissa handlare i utrymmet har vänt sig till virtuella privata nätverk (VPN) i ett försök att kringgå BitMEXs svartlistade länder. Dessa handlare gör det dock utan garantier för att deras konton är öppna.

Varför CFTC?

I synnerhet är CFTC bland flera federala vakthundar som anser kryptovalutor direkt inom deras jurisdiktion, vilket resulterar i ett något förvirrande reglerande landskap i Amerika. I kryptovalutor uppfattar till exempel Internal Revenue Service (IRS) egendom, Securities and Exchange Commission uppfattar mestadels värdepapper och CFTC uppfattar varor

För CFTC: s del vann byrån faktiskt ett beslut i US District Court för District of Massachusetts förra hösten som visade att virtuella valutor låg inom kommissionens regleringsområde.

Förra våren gjorde CFTC vågor i kryptotillskottet när nyheterna bröt ut att det samarbetade med det amerikanska justitiedepartementet för en utredning om marknadsmanipulationsmetoder i den nyblivna kryptoekonomin. Veckor senare meddelade kommissionen att den undersökte om handlare manipulerade priserna på kryptovalutautbytena mellan Bitstamp, Coinbase, itBit och Kraken.

Vågen en säkerhet och inte en vara? Aye, säger tidigare CFTC-ordförande

Med Facebook som uthärdar spända kongressutfrågningar den här veckan över deras Libra stablecoin-planer, sträcker sig delar av kryptoekonomins intressenter djupt med vad symbolen kan och kommer att bli.

Enligt före detta CFTC-ordförande Gary Gensler, som vittnade i en av de ovannämnda kongressutfrågningarna, är inte Libra-projektet strukturerat som en vara utan snarare som en säkerhet. Som han förklarade i sitt skriftliga vittnesbörd:

”[Denna] Libra Reserve är i grunden ett poolat investeringsmedel som åtminstone bör regleras av Securities and Exchange Commission (SEC), där Libra Association registrerar sig som investeringsrådgivare.”

För att vara säker kommer det att vara intressant att se om den nuvarande ledningen vid CFTC kommer till samma åsikt. Svaret kommer med tiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me