Cryptocurrency Addiction: Leta efter varningstecken och möjliga behandlingar

Beroende på kryptovaluta

Att locka en förmögenhet online kan visa sig vara ett oemotståndligt förslag för även de mest jämna bland oss. Det kräver en stark konstitution att se de små gröna procentsatserna stiga högre och högre varje dag utan att kasta åtminstone några av dina pengar på dem.

Handel med kryptokurrency har blivit mer utbredd och mer koncentrerad det senaste året, eftersom marknaden skjutit i höjden mot slutet av 2017. Och nu börjar vi se biverkningarna av att ha en tillgänglig, flyktig men möjligen oerhört lönsam källa. av marknadsspekulationer som även den genomsnittliga internetanvändaren kan engagera sig i.

Beroende på kryptovaluta

En besatthet

Förekomster av kryptovalutaberoende blir så utbredda att den medicinska industrin nu börjar märka.

Tidigare denna vecka lanserade The Castle Craig Hospital i Skottland ett initiativ som syftar till att behandla människor som har blivit beroende av kryptovalutahandel.

Castle Craig

Castlecraig sjukhus i Skottland

Chris Burn, bosatt spelterapeut på Castle Craig, likställde handel med kryptovalutor till en form av spel, berättade han news.com.au:

”Det är en form av spel. Människor spelar på alla möjliga saker, vilket gör kryptovalutahandel spännande. Tvingande spelare gillar det – det är mystiskt, inte riktigt reglerat och du kan göra stora vinster – och stora förluster – på en enda dag.

”Människor dyker in för att de inte vill missa något bra och de börjar lägga in pengar utan att tänka på konsekvenserna. Men verkligheten är att (kryptovaluta) handel är en fascinerande idé, men det kan göra en hel del skada. ”

Kanske är det tillgängligheten av kryptovaluta som gör den så farlig. En snabb blick eftersom NASDAQs marknadsindex räcker för att avskräcka någon från att investera i aktier. Infrastrukturen för kryptohandel är dock mycket mer välkomnande.

Först och främst är allt bara ett klick bort hela tiden. Då har du enkelt hittat marknadsstatistik på webbplatser som CoinMarketCap. Samtidigt finns det en internetunderkultur där andra handlare kan förena och diskutera sina strategier på forum som BitcoinTalk och Reddit.

Spelterapeuten Burn föreslog att kryptospel följer samma mönster som alla andra typer av spel och används som en flyktmekanism. Han sa:

”Det ger spänning och en flykt från verkligheten … Det är en klassisk bubbelsituation och hur vi ser att utveckla, det kan väl bli värre ganska snart. Många människor hör om något sådant och de går för ett spel eftersom de inte vill missa nästa goda sak – mycket beroendeframkallande beteende kommer från datorer och internet. Detta är ett annat specifikt exempel som verkligen är riktigt farligt. ”

En guide för kryptovalutaberoende

Castle Craig-kliniken har släppt en fördjupning guide på deras webbplats, där de ställer tio frågor för att avgöra om du kan vara beroende av kryptovalutahandel.

Frågor om missbruk av kryptovaluta, bild från Castlecraig

Om du svarade ja på bara en av dessa frågor säger klinikerna att detta kan vara tillräckligt för att du kan behöva hjälp.

Att ge tre ja-svar anses vara ett tydligt tecken på kryptovalutaberoende och du bör söka medicinsk hjälp innan ditt missbruk blir utom kontroll.

Att svara jakande fem gånger eller mer klassas som ett tecken på att ditt kryptoberoende har nått “patologiska” nivåer, och du bör omedelbart söka hjälp.

Söker hjälp online

Reddit kanske inte är en särskild webbplats för psykologisk terapi, men ibland använder dess användare det på det sättet.

Underreddits för kryptovaluta är fyllda med affischer som uttrycker oro över deras handelsmissbruk.

Ett inlägg var typiskt bland de självkända missbrukarna på forumet, det stod:

“Hej missbrukare … På den här underbara julen sitter jag bara och uppdaterar min bankkontoinformation för att ta reda på om min lön har kommit eller inte. Jag kan bara inte vänta med att lägga in 70% av inkomstpengarna här. Jag ler också över den absurda situationen eftersom jag alltid har varit killen som är mycket försiktig med pengar, men titta på mig nu. ”

En annan typisk kommentar gällde hur kryptovaluta verkade ha prioritet framför andra saker i livet:

”Min fru och jag tjänar bra pengar, men jag har aldrig varit killen som enkelt skiljer sig från sina pengar. Jag kommer att diskutera i veckor om jag vill spendera 50 dollar på ett par skor eller inte. Med krypto är det ganska läskigt hur snabbt jag slänger 1000 dollar på något utan att slå ett öga. “

De allra flesta av dessa inlägg har kommit under det senaste året, och det är ingen tillfällighet varför. Det fanns nästan inga berättelser om kryptovalutaberoende före 2017 – ”året för kryptovaluta”.

Vad sägs om börshandel?

Onlinespel har funnits i någon form så länge internet har funnits. Men precis vad är skillnaden mellan spel och handel?

Aktiehandlare kommer att säga att den avgörande skillnaden mellan handel med aktier och kryptovaluta är att med aktier får du faktiskt en andel i ett fysiskt företag, medan du med kryptovaluta bara hoppas att dina mynt kan vara värda något någon dag.

Detta är dock för att försumma en viktig aspekt om kryptovaluta – nämligen att många av de mest lönsamma kryptoplattformarna faktiskt erbjuder en verklig tjänst och ofta lanseras med en minimivarbar produkt (MVP) redan på plats.

I den meningen skiljer sig en typisk börsintroduktion inte från en ICO. Investerare väljer det projekt som de tror har marknadspotential, och de stöder det projektet med sina pengar i hopp om att göra vinst i rad.

Spelaspekten är lika utbredd på handelsgolvet som på kryptobörsen. Företag stiger och faller varje dag och det finns inget säkert sätt att veta vilka som kommer att bli framgångsrika. Det finns en anledning till att hoppa ut på övervåningen i deras kontorsbyggnad i New York inte är ett ovanligt sätt för aktiespekulanter att möta sitt slut.

Möjliga behandlingsmetoder

Castle Craigs missbruksguide rekommenderar direkt medicinsk behandling för kryptovalutaberoende, men om det av någon anledning inte är ett alternativ för dig rekommenderar de följande steg.

  1. Sätt en gräns för dina kryptokostnader och håll dig till den – många börser låter dig sätta gränser för dina investeringar, och detta kan hjälpa dig att begränsa dina utgifter.
  2. Ange en bestämd tid när du ska delta i kryptohandel – istället för att kontrollera din telefon ständigt och flytta mynt varje dag, ge dig själv en definierad tid för kryptohandel.
  3. Förlita dig inte på kryptovaluta som din huvudsakliga inkomstkälla – gör dig vana att tänka på kryptovaluta som den primära källan till dina framtida intäkter. Investera tid i jobbfärdigheter eller en karriär, eftersom dessa har större chans att betala än kryptoinvesteringar.
  4. Hitta andra aktiviteter för att ta din tid – om du inte kommer bort från datorn kommer du troligen att falla tillbaka i fällan. Hitta nya fritidsintressen för att upptäcka ditt sinne.

Kryptoberoende skulle alltid höja sitt fula huvud, inte minst för 10-15% av befolkningen har naturligtvis det som kallas en ”beroendeframkallande personlighet”, vilket gör dem särskilt mottagliga för alla former av missbruk. På samma sätt säger NHS att 1 i 3 människor i Storbritannien ensamma är beroende av någon form av substans eller negativt beteende.

Kryptoberoende kommer utan tvekan att driva till ytterligare en omgång mediabaserad riktad mot kryptoindustrin och problemet kan bara öka när fler människor blir involverade i denna nya finanssektor.

Om du känner att du kan utveckla ett beroende av kryptovalutahandel, vänligen sök hjälp från familj, vänner eller en professionell så snart som möjligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me