Crypto Venture Capitalist höjer 50 BTC för att driva Bitcoin-utveckling

Bitcoin

Till skillnad från utvecklare på Google, Facebook eller någon annan gigant i Silicon Valley får Bitcoin-utvecklare inte betalt en enda cent. Även om detta låter hårt är det verkligheten med öppen källkod. Kryptovalutans skapare, Satoshi Nakamoto, skapade inte en grund för att stödja byggare av hans hjärnbarn. I vissa avseenden är det det som gör Bitcoin till en sådan revolution och ett mirakel.

Bitcoin

På grund av detta har Bitcoin-utvecklingen sannolikt inte varit så snabb som den borde vara. Dovey Wan, en riskkapitalist vid de kryptovänliga Primitive Ventures, vill ändra detta med ett nytt företag. Hennes senaste push för att katalysera tillväxten av den ledande kryptovalutan kommer efter att hennes partner på Primitive lanserade en jaktjakt på 1 miljon dollar centrerad kring BTC.

“Hard Core Fund” finansierar Hardcore Bitcoin Devs

I slutet av förra året samarbetade Wan tyst med den tidigare Bitmain-medarbetaren Pan Zhibiao för att lansera den så kallade “Hard Core Fund”, en ideell verksamhet som fokuserar på att stödja bidragsgivare till Bitcoin Core-klienten. Först var satsningarna inte alltför ambitiösa, med den ideella löftet att stödja Luke Dashjr och Ben Woosley när 2018 slutade. Så här har det fungerat hittills:

I slutet av varje månad skickar utvecklare som stöds av fonden information om det arbete de har slutfört under månaden. Detta inkluderar en påstådd kodgranskning och en lista över dragförfrågningar. Efter analys av detta skickar Hard Core: s chefer honom en liten del av hans årliga tilldelning.

När det gäller presstiden vill investeraren dock utvidga Hard Core’s horisonter. Per CoinDesk, Wan och hennes partners har nu 50 BTC, värt drygt 450 000 dollar i skrivande stund för att hjälpa till att finansiera en större grupp. En del av denna summa är Poolins Kevin Pan, en långvarig Bitcoin-entusiast och entreprenör.

Det är oklart vem som har begärt att komma under fondens beskydd under de senaste dagarna, men Wan har hävdat att Bitcoin Core behöver fler utvecklare eftersom det är “färre än 10 heltidsutvecklare” som arbetar med projektet just nu. För ett projekt som värderas i hundratals miljarder låter det inte alls bra.

Vi började https://t.co/lzHXKasWLu under den djupa kryptovinteren 2018, för att hjälpa oberoende Bitcoin-utvecklare att leva igenom den

Resursallokering i krypto är inte ambitiös – så många enhörningar / vinster gjorda av Bitcoin men lite görs för att underlätta fler devs https://t.co/quvWvLrNlt

– Dovey 以德服人 Wan &# 128477; &# 129430; (@DoveyWan) 19 juni 2019

För de som vill kasta sitt namn i den ordspråkiga hatten, här är vad Hard Core letar efter enligt grundare Lin:

”Vi letar efter någon som har en djup förståelse för Bitcoins arkitektur och dess befintliga problem att lösa … om han eller hon kan träna, coacha eller underlätta andra utvecklare, föreslå nya BIP: er [protokolluppdateringar] och nya anvisningar för teknisk förbättring, det är ännu bättre.”

Gå med i Square Crypto

Wan är inte den enda individen som vill driva Bitcoins utveckling till nya höjder. Jack Dorsey, verkställande direktören för både fintech-jätten Square och Twitter, har till exempel drivit skapandet av Square Crypto, ett Bitcoin-centrerat initiativ. För dem som missade memot är Dorsey under tron ​​att Internet behöver en inbyggd valuta, och den bästa kandidaten för den roll som den är är Bitcoin. Som han förklarade i a senaste intervjun med kvarts:

”Jag har inte sett någon annan valuta som skulle utmana Bitcoin över de dimensioner som jag tycker är riktigt viktiga. För det första tycker jag att det har ett fantastiskt varumärke … Skapandet av det var väldigt rent och fokuserat på ett allmänt gott snarare än någon annan särskild agenda. Det faktum att det är tänkt att vara deflationärt, tänkt att stimulera besparingar istället för att spendera, tycker jag är ett nettopositivt för världen och hur vi tänker på att konsumera … Och slutligen tror jag att det har varit motståndskraftigt. “

Som sådan skapade han Square Crypto tidigare i år och byggde upp företagets stöd för Bitcoin-inköp och försäljning för att anställa ett antal utvecklare och designers för att driva utvecklingen av decentraliserade nätverk, nämligen Bitcoin.

Divisionen gjorde nyligen sin första anställning och tog Steve Lee, tidigare Google och en pågående volontär för antagandet av Bitcoin. Det är oklart vilken roll Silicon Valley-alumnen kommer att spela på Square, men detta markerar ett viktigt steg i utvecklingen av företagets kryptovalutafil..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me