Crypto utbyter stöd för strängare regler mitt i nya FATF-riktlinjer

Crypto-utbyten

Med bitcoin och kryptovalutamarknaden blir det i allmänhet mer populärt, det är ingen överraskning att se en uppgång i regeringens tillsyn. Financial Action Task Force (FATF) är inställd på att utfärda riktlinjer till över 200 länder om hur man poliserar den virtuella valutascenen i sina respektive länder..

Dessa nya regler kan införa ytterligare regleringsbegränsningar för kryptovalutautbyten, särskilt eftersom de påverkar integriteten. Som svar kan den digitala handelsmarknaden börja lägga större vikt vid decentraliserade utbytesplattformar (DEX).

Crypto-utbyten

FATF Bitcoin-förordningar överhängande

Senast den 21 juni 2019 kommer det mellanstatliga organet – FATF, att utfärda riktlinjer till de 200 länder som följer dess regler om hur man styr den virtuella valutabranschen. Denna åtgärd är en del av FATF: s insatser mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Alexandra Wijmenga-Daniel, en talesman för byrån i ett e-postmeddelande till Bloomberg sa dessa nya riktlinjer kommer att täcka börser, depåplattformar och hedgefonder för att nämna några. Rapporter visar också att dessa nya bestämmelser kommer att spegla många av de långvariga lagar som redan reglerar vanliga bank- och finanssektorer.

Enligt Bloomberg kommer FATF-riktlinjerna att råda länder att införa stränga Know-Your-Customer (KYC) -protokoll för alla deltagande enheter i kryptovalutorummet. Dessa lagar kommer att gälla för kryptovalutatransaktioner som överstiger 1 000 eller 1 000 euro.

Regeringar kommer också att ha tillgång till kunddata om individer vid mottagande av sådana transaktioner för att spåra potentiell penningtvätt eller finansiering av terrorism. Sådana storskaliga datainsamlingslagar skulle allvarligt påverka integriteten för bitcoin-transaktioner.

Obligatorisk KYC kan betyda mer huvudvärk för utbyten

Dessa nya FATF-riktlinjer kan innebära extra efterlevnadshuvudvärk för bitcoin-börser över hela världen. Förutom kostnaden för efterlevnad måste plattformar också gå en extra mil för att avgöra vilka transaktionsmottagare som är, vilket innebär att utveckla skräddarsydda tekniker.

John Roth från Bittrex identifierar samma fråga och säger:

Det kommer antingen att kräva en fullständig och grundläggande omstrukturering av blockchain-tekniken, eller så kommer det att kräva att ett globalt parallellt system är typ av byggt bland de cirka 200 börserna i världen. Du kan föreställa dig svårigheter att försöka bygga något liknande.

Som tidigare rapporterats av Blockonomi vidtar Japan redan åtgärder för att införa strängare lagar för kryptovalutabörser som är verksamma i landet. Dessa nya åtgärder kommer när landet försöker få ett gynnsamt FATF-betyg när det mellanstatliga organet kommer att ringa hösten 2019.

Liksom Japan kommer andra jurisdiktioner sannolikt att komma hårt ner på felaktiga plattformar som leder till avstängningar på dessa icke-kompatibla börser. Strängare KYC-protokoll lägger också till listan över efterlevnadsproblem som många plattformar möter i olika länder.

Oklara värdepapperslagar har sett tre stora börser – Binance, Poloniex och Bittrex, geofence amerikanska handlare sedan starten. Beroende på omfattningen av det förestående FATF-mandatet kan fler plattformar tvingas geofence amerikanska handlare också.

Sväng till DEX mycket sannolikt

Sekretess är förmodligen en av de grundläggande kryptovalutorna i kryptovalutan och inrättandet av obligatoriska KYC-lagar kan få deltagarna att flytta sig bort från centraliserade handelsvägar som omfattas av statliga lagar. Denna pivot kan öppna vägen för peer-to-peer (P2P) -handel via DEX-plattformar för att bli mer populär.

Jeff Horowitz från Coinbase talar till Bloomberg gör en liknande iakttagelse och säger:

”Jag förstår varför FATF vill göra detta, men att tillämpa bankregler på denna bransch kan få fler att genomföra person-till-person-transaktioner, vilket skulle leda till mindre insyn för brottsbekämpning. FATF måste verkligen överväga de många oavsiktliga konsekvenserna av att tillämpa denna specifika regel på tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar (VASP). ”

DEX-plattformar involverar vanligtvis inte fiat-transaktioner, vilket eliminerar behovet av att följa KYC. För att en sådan pivot ska bli vanlig, kommer DEX-plattformar att kräva förbättrade användargränssnitt, eftersom de är notoriskt svåra att använda jämfört med sina centraliserade motsvarigheter..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me