Crypto Trading Giant Bithumb Set för att bekämpa $ 69 miljoner skatteböter

Bithumb

Efter en skatteavgift på 69,1 miljoner dollar som infördes av Sydkoreas National Tax Service (NTS) i slutet av 2019, har kryptovalutaväxlingsjätten Bithumb lämnat in ett klagomål till skattedomstolen för att negera skatteräkningen. NTS och Bithumb måste vänta 90 dagar på ett beslut från domstolen.

Bithumb vill ha pengarna tillbaka

Enligt Korea Times, Bithumb vill att Skattedomstolen upphäver skatteräkningen på NTS på 69,1 miljoner dollar. Enligt det klagomål som lämnats in av kryptobörsjätten finns det inga skäl för den införda skatteräkningen.

Företaget hävdade också att landet inte lagligen erkänner kryptovaluta och därför saknar NTS befogenhet att införa en skatt på kryptotransaktioner och transaktioner..

En tjänsteman som företräder börsfirman sa:

”Vi betalade hela beloppet och har sedan förberett oss för argument. Vi tror att vi kommer att få en chans att klargöra vår ställning i domstol ”.

NTS utfärdade en kupongskatt på 69,1 miljoner dollar (80,3 miljarder vann) på kryptobörsföretaget i november 2019. Skattkategorin är en inkomstskatt som betalas till regeringen av betalaren eller företaget snarare än mottagaren av inkomsten.

Bithumb huvudkontor i SeoulBithumb huvudkontor i Seoul, bild från Korea Times

Skatten hålls vanligtvis också direkt eller dras av från inkomsten direkt i de flesta fall. Detta innebär att enligt den införda skatteräkningen hade valutaföretaget inget annat val än att betala beloppet till NTS först innan de resterande inkomsterna delades ut till sina kunder och kunder..

När NTS utfärdade skatteräkningen på Bithumb kategoriserade NTS företagens kryptohandel från utlänningar som diverse inkomster och sa att de redovisade motsvarande reavinster som tillgångar.

Skatteverket hävdar att dessa vinster som tas ut i sydkoreanska won från konton som innehas av utlänningar kvalificeras som skattepliktig inkomst. Byrån kräver vidare rättvis beskattning utifrån principen att där det finns inkomst ska det också finnas en skatt.

NTS säger att kryptobörser måste betala skatt

Vid tidpunkten för press har NTS inte talat om klagomålet. En tjänsteman från byrån sa att de vägrar att kommentera saken och kommer att vänta på dom från skattedomstolen om 90 dagar.

En rådgivare till Sydkoreas finansiella tillsynsmyndighet, Financial Supervisory Service, Choi Hwoa-in sa:

”Bitcoin (BTC) enligt gällande lag är inte en tillgång. Det är tydligt och enkelt. Ministeriet för ekonomi och finans gjorde det redan klart. NTS som drivs vidare med skattetillägget är grundlöst och grundlöst, särskilt eftersom det fortfarande väntar på ministeriets yttrande i samma fråga som det sökte igen ”.

Experter påpekar att kryptovalutor inte erkänns av landets skattelagstiftning och NTS har ingen befogenhet att införa beskattning av vinster från digitala valutor.

Dessutom är krypto- och virtuella valutor inte konkreta och kan inte kategoriseras som “tillgångar”.

Experter hävdar också att den olagliga skattekampanjen från NTS mot Bithumb bara är ett sätt att fastställa grund för skattemyndigheten att införa beskattning på virtuella valutor och vinster från kryptotransaktioner.

Tvisten kommer vid en tidpunkt som har sett en ökning av kryptohandel och vinster från digitala valutor i Sydkorea. Denna växande trend kan vara det som har fått ländernas skattemyndigheter att överväga kryptohandel och korrespondensvinster som en ny källa till skattepliktig inkomst.

Stränga regleringsvillkor för sydkoreanska kryptobörser

Så populärt som krypto kan vara i Sydkorea har landet gjort lite för att skapa en möjliggörande miljö för virtuella valutor och kryptohandel som andra länder i Sydostasien har gjort.

I juni 2019 rapporterade Blockonomi att landets finansiella tillsynsmyndighet, Fair Trade Commission, genomförde lagar om att kryptobörser skulle vara helt ansvariga för hack och efterföljande skador.

Det rapporterades också i augusti 2019 att nästan 97% av kryptobörserna i landet stod inför konkurs på grund av minskande handelsaktiviteter. Blockchain- och kryptoprojekt rapporterades ha gynnat att de listade sina tokens på plattformar utanför landet och skyller på de strikta åtgärder som läggs på kryptohandel i landet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me