Crypto Ponzi Watch: “Fastighetsföretag” erbjuder 1% per dag – misstänkt?

Crypto Ponzi Watch

Skulle du tro det om någon sa till dig att du kunde förvandla $ 1000 till $ 3650 på ett år varje år, helt garanterat? Vad sägs om att förvandla 10 000 dollar till 36 500 dollar? Oddsen är troligt att du skulle vara misstänksam mot sådana påståenden med tanke på att en typisk välpresterande Wall Street-investering i genomsnitt skulle uppgå till cirka 4% per år. Men i världen av Ponzi-scheman och HYIP-bedrägerier är dessa typer av löften normen. Så gå med när vi gräver i ett uppenbart Ponzi-schema som lovar 1% per dag varje dag, för livet.

Crypto Ponzi Watch

Dekonstruera ett Ponzi-schema

Om du inte känner till begreppet är ett Ponzi-system en slags bluffinvestering där potentiella investerare (offer) luras att engagera sig och vanligtvis förlorar allt sitt investerade kapital. Dessa bedrägerier lovar otroligt hög avkastning, dagliga utbetalningar och garanterad vinst. Ponzi-system har funnits länge, men tyvärr hittade de ett nytt hem och ett nytt parti färska offer i kryptovaluta.

Den mest ökända av dessa krypto Ponzi-system var naturligtvis BitConnect som kraschade och brändes för inte länge sedan och tog otaliga miljoner dollar av investerare pengar med det. Men även med den allmänt diskuterade BitConnect som slår rubriker överallt verkar det som om bedragare fortfarande är i kraft och nya system dyker upp hela tiden.

BitConnect Ponzi-schema

Bitconnect-bluff

Häromdagen kom vi över en annan uppenbar bluff, den här hävdade att den tjänar sina pengar genom fastigheter och erbjuder garanterad vinst utan risk.

WestLand Storage – ett “fastighetsföretag”

Webbplatsen vi tittar på idag är WestLand Storage (westlandstorage.com). Denna webbplats hävdar att det är en plattform för fastighetsinvesteringar där investerare kan köpa enskilda kvadratmeter fastigheter som sedan förmodligen hyrs ut eller hyrs ut. Vinsten från att göra detta returneras sedan till investeraren med en hastighet på 1% per dag. Företaget hävdar att denna vinst är absolut garanterad och att det inte finns någon risk för någon form av förlust alls.

Om dina mentala larmklockor inte redan går, borde de vara det.

Företaget hävdar att det har funnits i 17 år och säger att de har ett världsomspännande nätverk av fastigheter som är upp till tokenisering och investeringar.

För att identifiera ett Ponzi-schema behöver du vanligtvis bara hitta två saker. Den första är ett erbjudande om en löjlig och ohållbar utbetalningsgrad, och den andra är ett påstående om att dessa intäkter är garanterade och riskfria.

På webbplatsen hittade vi båda dessa.

Ohållbar högavkastning, bild från westlandstorage.com

Garanterad vinst, bild från westlandstorage.com

Kör siffrorna

Enligt denna fantasi kan uthyrning av fastigheter ge en investerare 1% av sin totala investering per dag. Låt oss nu föreställa oss hur det skulle fungera i den verkliga världen.

Antag att du skulle hyra en bostadsfastighet. Skulle du förvänta dig att betala 1% av det totala värdet på den fastighet du hyr varje dag?

Låt oss göra ett enkelt exempel. Låt oss säga att du hyr ett litet enfamiljshus på landsbygden i Amerika. Det totala värdet på det hemmet är $ 250.000. Om det WestLand-lagringsutrymmet var lovande var korrekt och korrekt återspeglade fastighetsmarknaden, skulle du förvänta dig att betala 1% per dag för att hyra detta hem. Det betyder att din hyra skulle vara $ 2500 per dag. Att gå längre, det skulle innebära att hyra ditt hem, det skulle kosta 75 000 dollar i månaden.

Till det priset kan du lika gärna köpa hemmet eftersom du kommer att betala hela priset efter bara några månader. I den verkliga världen (och inte Ponzi-planets fantasivärld) kan du med rimlighet förvänta dig att betala var som helst från $ 1000 – $ 2000 per månad för att hyra ett litet bostadshus utanför en storstad i USA. Det är per månad, kom ihåg, inte per dag.

Stavningsfel i överflöd

En annan viktig indikator på en bedrägeri av detta slag är den allmänna låga ansträngningen och total brist på kvalitetskontroll som syns i webbplatsens design. Oftast manifesterar detta sig i form av många stavnings- och grammatikfel över hela webbplatsen, liksom nästan exklusiv användning av stockbilder.

Vi hittade ett antal större stavnings- och grammatikfel på webbplatsen som den här:

Hur musch, verkligen!

Och detta grammatiska misstag:

Medan många blockchain-projekt kommer från icke-infödda engelsktalande länder, men om dessa projekt är seriösa för att verka professionella kommer de sannolikt att anställa någon för att redigera eller stava kontrollen av deras vitbok eller webbplats. Dessa typer av Ponzi-system finns däremot vanligtvis bara i 3 till 6 månader eller högst ett år innan de kollapsar. Som sådan bryr sig de här bedrägerierna helt enkelt inte för att se till att deras stavning och grammatik är korrekt.

Falsk marknadsföring?

Vanligtvis kommer dessa typer av bedrägerier att spridas via mun till mun via affiliate-marknadsföringslänkar.

För den här webbplatsen verkar de ha betalat ett antal mindre krypto-nyhetswebbplatser för att placera en identiskt betalt pressmeddelande (som också är skrivet ganska dåligt) på var och en.

Exakt samma pressmeddelande är länkat på 9 andra webbplatser från westlandstorage.com, och dussintals fler kan hittas via en sökning. Detta inkluderar några webbplatser som verkar ha tillhandahållit en översättning för pressmeddelandet. Du kan säga eftersom de alla innehåller namnet “Mark Zuckerberg”.

Pressmeddelandet avslutas med ett påstådt citat från någon som heter James Griffin från Today Real Estate Analyst Company. En snabb sökning avslöjade endast länkar till de olika kopiorna av detta pressmeddelande.

Sökresultat för “Today Real Estate Analyst Company”

Normalt när en nyhetswebbplats direkt publicerar ett pressmeddelande kommer de att innehålla ett uttalande som anger att utgivningen tillhandahölls av en extern tredje part och att webbplatsen inte på något sätt stöder eller godkänner innehållet inom. Till exempel på bitcoinist.com, ett sådant uttalande ingår i WestLand Storage PR-stycket.

Det är säkert att säga att just denna bluff beslutade att låta dessa betalda pressmeddelanden placeras på ett antal webbplatser för att ge dem en legitimitet. De har dock inte fått något faktiskt intyg från dessa webbplatser som inte betalades för.

Håll dig smart

Det är olyckligt att kryptokurrency oundvikligen verkar locka alla typer av olika typer av bedrägerier och system. Det är därför det är viktigt att alltid hålla dina investeringsförväntningar realistiska. Och om någon börjar lova garanterad avkastning eller 1% dagligen eller mer, vänd dig om och gå iväg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me