Crypto Executive Lubin förväntar sig att Ethereum ska skalas över 1 000 gånger inom två år

Ethereum

Ethereum är inte exakt känt för sin skalbarhet, trots att det är den näst mest värdefulla kryptovalutan i omlopp. Faktum är att blockchain blockerades av tusentals transaktioner som hänför sig till CryptoKitties, blockkedjan för blockchain, under slutet av 2017: s kryptobom..

Några av projektets största förespråkare är emellertid optimistiska om dess framtid som en skalbar, mångfacetterad kedja som kan se adoption från alla hörn av jorden.

Ethereum

Ethereums medgrundare väntar på skalning

Sedan Ethereum kom till liv i mitten av 2015 har dess kärnutvecklare och medgrundare haft höga ambitioner. Skaparen Vitalik Buterin och Co.: s planer har förändrats genom åren, men alternativa konsensusmekanismer som Proof of Stake (PoS) och skalningslösningar, såsom de sagolika plasma- och skärningsprotokollen, har länge flöt.

Utvecklarnas mål är att integrera alla dessa förbättringar i en uppgradering som kallas Serenity.

Men blockkedjans väg att aktivera satsning över sin befintliga gruvlösning, ett drag som påstås minska Ethereums energibehov, förbättra decentralisering och stärka transaktionens genomströmning har inte varit helt klart.

Förhoppningen var att PoS vid Q3 eller Q4 2018 – ja, förra året – skulle ha sett en del av integrationen i huvudkedjan. Som cryptocurrency-communityn nu vet har detta inte genomförts. Faktum är att projektets tidslinje tycks ha skjutits upp med upp till sex månader till ett år.

Ändå är vissa fortfarande hoppfulla. I en senaste intervjun med CoinTelegraph i New York, föreslog Joseph Lubin, en av grundarna av Ethereum och chefen för utvecklingskonsortiet ConsenSys, att hans go-to-blockchain kunde vara på storleksordningar snabbare på 24 månader än det är nu.

Han föreslog att Ethereum skulle kunna bli 1000 “mer skalbara” inom de närmaste två åren, med tanke på den ovannämnda Serenity-uppgraderingen som ett medium för denna potential. Den här kommentaren ekar den som gjorts av Buterin på Token2049, under vilken den rysk-kanadensiska kodaren förklarar att Serenity, som inkluderar förbättringar av / tillägget av Merkle Trees, den virtuella maskinen och skärning, kommer att bygga en “nästa generations blockchain” för att vara hundratals gånger snabbare och skalbar än Ethereums nuvarande iteration.

Under sin intervju fortsätter Lubin:

“Om ett litet antal månader borde vi ha ett fullt operativt testnät och eventuellt i slutet av detta år kommer vi att ha en fullt operativ fas 0 Ethereum 2.0.”

För de omedvetna kommer fas noll, även kallad “Beacon Chain”, att möjliggöra validerare, snarare än gruvarbetare, att sticka Ether och rösta om förbättringsförslag. Detta, om det lanseras, kommer att vara ett viktigt steg för att leda Ethereum bort från det traditionella gruvsystemet.

Lubins kommentar är inte grundlös gissning. Som Blockonomi rapporterade förra veckan avslöjade utvecklaren Prysmatic Labs förra veckan att den hade lanserat ett testnät för Beacon Chain, i enlighet med fotspåren till en annan start, Status. Det nya testnätet möjliggör satsning, vilket bekräftar att god utveckling görs på denna front.

Motståndare börjar skilja sig åt

Visst, Ethereums grundare är optimistiska om att staking kommer att gå live under de närmaste månaderna, men en anmärkningsvärd branschanalytiker och verkställande direktör är lite skeptisk. Enligt CoinTelegraph uppmärksammade Ryan Selkis från Messari uppmärksamheten på bristerna i PoS under en panel med rubriken “The Smart Contract War Is Coming”..

Han hävdade att samförståndsmekanismen, som blir av med energi-chomping gruvarbetare för berättigade fulla noder som kan bearbeta Ethereum-block, är “inte bevisat att fungera.” Selkis tillägger att Ethereums nuvarande Proof of Work-system (PoW) kan vara “till och med tillräckligt bra” för långvarig skalning.

Och därmed tillade han att han inte förväntar sig att “Proof-of-Stake and ethereum 2.0 ska ske före tidigast 2021.”

Han är inte den enda förintaren. Tidigare i år föreslog Tetras Capitals Alex Sunnarborg att uppsägningarna vid ConsenSys sågs i slutet av 2018 och början av 2019, avsaknaden av användare på decentraliserade applikationer som Augur och övervärderingen av Ethereum-baserade mynt är ett tecken på att blockchain är tappar ångan.

Han tillägger att det faktum att Ethereum har tappat en del viktiga utvecklingstalanger, som Afri Schoeden, är ett tecken på att samhället kring detta projekt kan vara i oroligheter och därmed minska dess framtida chans att lyckas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me