Crypto: 2019 Sannolikt inställt på att bli ”året för reglering”

Krypto-reglering

När vi kommer närmare och närmare 2019, kan vi förvänta oss att reglering växer till omätbara längder under det nya året?

Även om “omätbart” kan vara en överdrift, är det troligt att kryptovalutaregler utan tvekan kommer att bli det stora steget för organisationer som Securities and Exchange Commission (SEC) och andra finansiella organ runt om i världen. Oavsett om ett företag följer SEC: s regler eller inte tar nuvarande regler en enorm avgift på nuvarande kryptovalutaföretag och detta kommer sannolikt att tiofaldigas under det nya året.

Krypto-reglering

Grunden stänger för gott

Det senaste offer för värdepappersregistrering protokoll är Basis, ett kryptovalutaprojekt som i april tog in cirka $ 133 från ett sortiment av “högt profilerade” investerare. Förra torsdagen meddelade företaget att det stängde sina dörrar permanent och återbetalade alla de som utlovade pengar till sin verksamhet för åtta månader sedan.

Företaget citerar nuvarande säkerhetsregler som det stora problemet. Nader Al-Naji – vd för Intangible Labs, Basisföretaget för Basis – förklarade i ett nyligen uttalande:

”Tyvärr hade det att få tillämpa amerikanska säkerhetsregler på systemet en allvarlig negativ inverkan på vår förmåga att lansera Basis. Som sådan är jag ledsen att berätta om att vi har beslutat att återbetala kapital till våra investerare. Detta innebär tyvärr också att Basis-projektet kommer att stängas av. När regleringsvägledningen började sippra över tiden kom våra advokater till enighet om att det inte skulle finnas något sätt att undvika värdepappersstatus. ”

Vid den tiden arbetade Basis med en ny typ av stabilt mynt.

Vill du att Crypto ska förbli Legit?

Situationen presenterar ett dubbelsidigt plan. Å ena sidan kommer både nuvarande och framtida regler sannolikt att sätta en dämpning på innovation. Vi kan se att ytterligare företag stänger sina dörrar, medan andra undviker att öppna helt. Kryptoutrymmet kommer sannolikt att gå igenom en övergångsperiod där de som “inte har råd” att spela enligt reglerna kommer att försvinna i glömska.

Vad är Howey-testet

Läs: Vad är Howey-testet?

Samtidigt är ett av de största klagomålen kring kryptovalutaarenan att den inte har den legitimitet som den enligt uppgift förtjänar. Beviljas att detta kan vändas, vi kan se fler institutionella aktörer komma in på marknaden och föra bitcoin och dess kryptokusiner till nya höjder. För att få legitimitet måste mindre företag som antingen inte kan eller inte följer nuvarande lagar som rör säkerhet, drift och kundskydd gå någon annanstans, och kryptorummet kan få den uppmärksamhet som alla vill ha för att ha.

Under tiden, över hela världen …

SEC är bara ett exempel på att ett styrande organ slå ner på kryptorelaterade problem. Vi ser samma åtgärder vidtas över hela världen. I Italien, till exempel, Commissione Nazionale per la Societa e la Borsa (CONSOB) – som fungerar mycket på samma sätt som den amerikanska SEC – har flyttat för att skydda investerare genom att placera 90-dagars stopp på två ”luddiga utseende” initiala myntprojekt (ICO) -projekt.

I ett nyligen offentliggjort meddelande släppte organisationen en lista över webbplatser och Facebook-sidor som myndigheterna hävdar att de säljer falska eller bedrägliga tokens, inklusive Bitsurge Tokens och Green Energy Certificate. Den förra lovar till exempel investerare garanterad avkastning på cirka sex procent per månad.

Det senare stöds påstås av tomter med regnskogsmark i Costa Rica, som kommer att säljas för ungefär 80 procent över marknadsvärdet, vilket enligt uppgift tjänar investerare cirka sex procent varje år fördelat på cirka 0,5 procent varje månad.

Hong Kong håller på att ta fart

3000 mil bort i Hong Kong har landets Securities and Exchanges Commission (SFC) lovat att sätta stopp för falska ICO: er och säger att det kommer att förbättra alla dess kryptovalutaregler under de kommande månaderna. Fram till den här tiden har Hong Kong varit en av de lättare regionerna i Asien när det gäller kryptovalutaverksamhet, men det kan vara på väg att förändras.

Daisuke Yasaku – en forskare vid Daiwa Institute – tror att detta kommer att skada landet och kan orsaka att vissa kryptobaserade företag packar ihop sig och flyttar någon annanstans:

”Kostnaderna för regler kommer att vara höga. SFC-initiativets krav kan visa sig vara för betungande för vissa operatörer. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me