Coinbase köper Blockchain Mappers Neutrino för att öka verksamheten

Coinbase Neutrino

Den 19 februari utbyte kraftbaserad amerikansk kryptovaluta Coinbase meddelat dess förvärv av Neutrino, ett blockchain-intelligensspel vars företagsverktyg för “spårning av kryptovalutaflödet över flera blockkedjor” nu kommer att användas för och på Amerikas hittills största kryptoanvändarbas.

Neutrino, som ursprungligen har sitt huvudkontor i Milano, Italien, kommer att flytta över sin verksamhet till den amerikanska börsens Londonkontor samtidigt som den behåller sin status som ett oberoende företag inom Coinbase-ekosystemet. Börsens ledarskap hyllade flytten som ytterligare ett steg den tar för att mogna och legitimera kryptoekonomin.

Coinbase Neutrino

“Genom att analysera data om offentliga blockkedjor kommer Neutrino att hjälpa oss att förhindra stöld av medel från människors konton, undersöka ransomware-attacker och identifiera dåliga aktörer”, säger Coinbases teknikchef Varun Srinivasan i nyheten.

”Det kommer också att hjälpa oss att få fler kryptovalutor och funktioner till fler människor och samtidigt säkerställa att lokala lagar och regler följs. Neutrinos teknik är det bästa vi har stött på i detta utrymme, och det kommer att spela en viktig roll för att legitimera krypto, vilket gör den säkrare och mer tillgänglig för människor över hela världen. ”

Cybersäkerhet & Stöldutredningar

Under Coinbase-paraplyet kommer Neutrinos åtta anställda att hjälpa till med cybersäkerhets- och stöldutredningar, och startens ICO-övervakningstjänster kan användas eftersom börsen överväger att utöka sina token-erbjudanden. I december 2018 förklarade Coinbase att de överväger så många som 30 nya kryptovalutor till sin plattform.

Mot det vanliga dagsljuset kommer uppköpet att organisera börsens verksamhet och passa bra ihop med amerikanska tillsynsmyndigheter, lagstiftare och traditionella finansaktörer. På baksidan kommer de mer anarkiska bland kryptoekonomins döden att se förvärvet som ett ytterligare framåtskridande hot mot de privats som tillhandahålls av pseudonym användning av blockchain..

I takt med att kryptoversen har blomstrat har efterfrågan på tjänster för analys av blockchain ökat i natura. Och eftersom ekosystemet nu har sitt första decennium under sitt bälte med möjligheter för ytterligare tillväxt i horisonten, når efterfrågan på dessa nischunderrättelsetjänster en febernivå. Coinbase började enligt uppgift arbeta med sitt eget marknadskontrollsystem redan 2018.

Det växer efterfrågan som drev den senaste $ 30 miljoner USD-insamlingsrundan Chainalysis, rymdens mest profilerade blockchain-utredningsföretag. Företaget sa att det använde en del av dessa medel för att öppna ett permanent kontor i London, så med Chainalysis och Neutrino i stan ser den brittiska huvudstaden ut att bli ett internationellt blockchain-underrättelseshub.

Dessutom indikerar Neutrino-förvärvet Coinbases pivoterande fokus för Europa och dess kryptocenter. Eftersom börsen har byggt ut sin Londonverksamhet såg den också någon annanstans i Europa efter att ha meddelat att ett kontor öppnades i Dublin, Irland, i höstas. Företaget fick först ett Barclays-bankkonto och en e-pengar-licens för att verka i Storbritannien förra våren.

Andra Coinbase-förvärv

Coinbase har fortsatt att expandera genom förvärv i stadig takt, oavsett kryptoekonomins nedgång efter 2017 bull run.

I januari förvärvade den amerikanska börsen den californiska datainsamlingsstarten Blockspring, som liksom Neutrino var kvar för att förbli ett oberoende företag som används i det bredare Coinbase-ekosystemet. År 2018 gick företaget på inköp, köpte upp Dapp-webbläsaren Cipher Browser, kryptoinkomstspel Earn.com, värdepappershandlaren Keystone Capital, decentraliserat börsparadex och digital identitetsuppstart Distribuerade system.

Var och en av dessa förvärv föreslår att Coinbase inte är intresserad av att bara vara ett enkelt kryptovalutautbyte. Sammantaget indikerar uppköpen att börsen bygger ut infrastrukturen för ett spretande varumärkesekosystem under de kommande åren, vilket kommer att stödjas genom blockchain-teknik och kryptovalutor.

Och när det bygger, gör Coinbase det från sin krigskista. Företaget samlade in imponerande 300 miljoner dollar i sin insamlingsrunda i serie E i oktober 2018.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me